Šta je novo?

iPhone 13

Generalno, ekran bi trebalo samo vodom, ne bi li se odlozilo skidanje oleofobnog premaza. Alkohol zbog toga nije dobra ideja.

Poslednja izmena:
Alkoholom nikako ako nemate zastitno staklo. Skida se oleofobni premaz sto rece kolega iznad.

Kupio sam 13 na kraju prošle godine, i mogu samo reći wow. Prešao sam sa mi 9 lite, i jedino što mi nedostaje je AoD, ali preživećemo i bez toga :D

Alkohol ne koristim svakako. Koristila sam vlaznu maramicu ali i to mi nesto nije sigurno, ima dosta hemije i tecnosti 😀

Dah i mikrofiber krpa :sneaky:

Ja koristim viledu da skine prašinu a posle toga krpicu od naočara. Alkohol može skinuti premaz sa displaya ako se ne koristi neko zaštitno staklo.

Svakodnevno koriscenje telefona sasvim sigurno najuplja bakterije na povrsini, alkohol jeste abrazivan ali jedino resenje protiv mikroorganizama.
Ja povremeno koristim alkohol, imam zastitno staklo tako da ne brinem da li cu ostetiti ekran.
A staklo kosta 2$ tako da…
Detaljno izbrisem i masku i telefon.

Premaz na ekranu je vrlooo diskutabilna stvar, imam telefon od 200e na kojem evo vec god ipo taj oleo premaz nije skinut alkohlom, i iphone razne na kojima nestane svakako vremenom. Pitanje je da li je uopste do premaza ili do stakla na kojem taj premaz stoji… mada odosmo iz teme daleko.

Imam problem sa aktivacijom iMessage servisa. Broj je prenet iz A1 u MTS mrežu, iMessage je bio aktivan ranije i izbacio je poruku da je promenjen SIM i da mora da se aktivira ponovo. Kad pokušam da uključim iMessage iskoči poruka da će doći do naplate sms-a i onda stoji activation unsuccessful. Ne znam da li postoji još neki trik koji mogu da probam ili da odmah zovem mts i da se pomolim da neko tamo zna da resi problem 😄
Naravno klasičan restart uredjaja sam već probao, kao i više puta da aktiviram iMessage

Samo MTS može da ti reši niko drugi. Do njih je.

Cak i kad rese, tvrdice da nije do njih :) Uobicajeno za njih i verovatno ces morati da budes uporan sa sve generickim odgovorima kako da aktiviras iMessage na telefonu :)

Sad cu da ih zovem pa da vidimo sta ce da urade, kakva se glupost napravi zbog promene mreze :)

Mali je prešao sa Yettel-a na MTS. Doduše, promenio je iPhone 12 za 13. Rade mu uredno iMessages.
Mislim da je dobio novu Sim karticu, da nije uzeo esim. Samo je prebacio sve na novi telefon.
Proverio si da su aktivni brojevi i nalozi u imessages podešavanjima.
Deluje mi da ti je ostao na a1 servis. Da li to možeš da rešiš fabričkim restartom ne bi znao.

Pa i meni nesto mirise da je ostao zaglavljen na A1 servis, nesto su kao ovi iz MTS-a resetovali ali i dalje isto. Probacu verovatno veceras da odradim fabricki reset, pa da zovem opet mts ako mora

Da li si probao one opcije sa apple support-a i sličnih što se nađu preko googla:
itd...
Nismo imali problema sa tim ni na 12, 13, ni na SE 2. Uglavnom su svi menjali mrežu kako se kome uvalio koji telefon, yettel-mts relacija :)

Vecinu ovih stvari sam vec probao, procicu jos jednom kroz stepove da vidim jel nisam propustio nesto. Ostaje mi jos fabricki reset i posle da gnjavim opet mts support

Pisi odmah mts supportu. Problem je kod njih. Imao sam isti slucaj sa 13 pro i tek nakon pisanja supportu je proradilo, iako su rekli da je sve ok kod njih.

Ja upravo pokusao u A1 da aktiviram eSim, nema sanse. Radnice me ubedjuju da je do mog uredjaja 13 pro. Probali na starije izlozbene modele iphone 11, 12 pa cak i na 14 ne radi. Kao mozda je do apple 😁
Rekoh pre ce biti do vasih strucnjaka u A1, strasno tvrde da je uvek prolazila aktivacija iz prve.

Hahaha, neverovatni ljudi. :) biće ti aktivna kroz koji dan, dok "ugase" staru. :)

Ocigledno nisu deaktivirali normalnu sim karticu 😃

Upravo to, to se i meni desilo kada sam poručio nov telefon za ženu - čekirao sam u mt:s-u da hoću eSim i stigao je uredno papir za QR kodom.
međutim, nisam mogao da aktiviram i kako je radio stari sim, to smo koristili

Posle nekoliko dana stiže SMS da je eSim aktivan i onda je prošla aktivacija.

Ja upravo pokusao u A1 da aktiviram eSim, nema sanse. Radnice me ubedjuju da je do mog uredjaja 13 pro. Probali na starije izlozbene modele iphone 11, 12 pa cak i na 14 ne radi. Kao mozda je do apple 😁
Rekoh pre ce biti do vasih strucnjaka u A1, strasno tvrde da je uvek prolazila aktivacija iz prve.
Ja sam na Iphone se (2020) u Yettelu izvršio aktivaciju čim sam dobio karticu sa QR kodom (prošle godine).

Da nisu pokušali da aktiviraju esim bez wifi? Meni se to desilo u jednoj Telenor poslovnici, i ista situacija - ne znaju šta je, mora da je do uređaja :D

Da nisu pokušali da aktiviraju esim bez wifi? Meni se to desilo u jednoj Telenor poslovnici, i ista situacija - ne znaju šta je, mora da je do uređaja :D
Ne bio je aktivan wifi pisalo je na svim uredjajima unable to activate esim.
Ubedjen sam da je do njih, samo sto oni to nece da priznaju. Pokusacu svakako ponovo kroz par dana

Vrh Dno