Da li je još nekome DHL dostavljao nešto što je naručio preko Ananasa? Imao sam na desetine porudžbina sa ove platforme, ovo je prvi put da DHL to radi, u pitanju je Niš.
Meni, vise puta, Novi Sad.
Sve sto ide iz Ananas skladista (uglavnom Spark) mi je stiglo MuM-om ili DHL-om. Nisam provalio kad i zasto ide DHL-om, ali povremeno su donosili, recimo 70:30% za MuM, mozda i 80:20%. Cak i danas, jedan paket stigao jutros oko 9h DHL-om, i kasnije oko 12-13h dva paketa i poklon MuM-om.
Porudzbine pre Nove Godine su mi i DHL i MuM donosili ponekad za manje od 24h. Porucim negde posle podne, recimo oko 18h, oni spakuju vec oko 21-22h i kuriri preuzmu, i ujutro mi donesu na vrata. Opet, ponekad DHL, vecinom MuM.
I sto je NAJBITNIJE, uvek na vrata stana, nikad me nisu zvali da sidjem dole ispred zgrade, ili "tu do drugog ulaza", ili da "samo predjem ulicu". Dok CityExpress, DExpress, AKS, BeX, i ostali redovno zovu da sidjem ispred zgrade i odbijaju da se penju do stana (ima lift), cak i kad zamolim jer sam bolestan... Cak i ovi iz PostExpress-a sad nece da se penju, ali njih jos uvek mogu da zamolim, pa nevoljno prihvate, ali donesu do vrata. Ali privatne kurirske nece, jer kuriri nece da pomeraju guzicu iz kombija ni pod razno.
Inace, DHL mora do vrata jer traze tvoj licni potpis pri prijemu, a MuM samo preda paket i to je to. I jedni i drugi vrlo korektni. Uzgred, u MuM-u uglavnom rade mladi.