Šta je novo?

Redmi Note 11

Tasta je uzela redmi note 11s. Obzirom da nema led notifikaciju na prednjoj strani kako podesti telefon da prikazuje da je nesto stiglo (sms, viber, propusten poziv...), a da to moze da vidi i posle 10-15 minuta i vise bez otkljucavanja telefona?

Pa ima amoled, moze da pulsira notifikacija

Posle 10-15 min?

Always on display (AOD) fabrički radi 10 sekundi posle dodira.

Na xeu romu je srećom ukinuto to ograničenje pa može uvek da prikazuje notifikacije na ekranu.

Ne može ako se ne isključi MIUI optimizacija. Ja sam isključio AOD jer troši 3% baterije na 1h u idle, to je previše.

Ne može ako se ne isključi MIUI optimizacija. Ja sam isključio AOD jer troši 3% baterije na 1h u idle, to je previše.

Dakle, kad se isključi optimizacija, AOD može da radi non stop na fabričkom romu?

Meni potrošnja za AOD nije preterano bitna.
Kako vidiš koliko ti troši?

Pa uporedim sa uključenim/isključenim tokom noći, sa isključenim se baterija ne prazni - možda MIUI gasi druge servise, ali većinu stvari hendluje sam Android.
Da, kad se isključi sve vreme može da radi, i notifikacije su vidljive sve vreme.

Tokom noći je podrazumevana opcija da AOD i ne radi (tj. u mraku, pa i u džepu) zbog uštede energije. A meni je i podešeno da je isključen u vremenu kada spavam, tako da mi potrošnja i nije neka.

I onda se spremi na masu drugih problema. Ne gasite miui optimizaciju. To nije ''normalna opcija'', tj. opcija koja se nalazi regularno u podesavanjima, nego je skrivena u dev.options . I ima razloga zasto je tamo.

Kako ono da se sklone reklame sa xiaomia?
Izludise me reklame...

E da, meni sa isključenom optimizacijom nije hteo nijedan image upload da radi, ni na jednom pretraživaču ni aplikaciji, dok na drugim telefonima nisam imao sličnih problema kada je isključena. Jedva sam otkrio da je problem u tome.

Planiram supruzi da ga uzmem,jeste zadovoljni? Pozivi,poruke,drustve mreze nista.
Kamera?

11 pro ili s verzija ako je kamera bitna, korektna kamera.

Pojavio se update MIUI 13 Global Stable ROM v13.0.6.0.SGKMIXM za Note 11 NFC (spesn).
Jel probao neko?

Meni se na 11S pojavio security update od 3GB, download zapeo na 16%, nekako ga proguram do 18, kasnije uđem da vidim da li je zavšen download - no updates.

Prebacio sam se sa 120 Hz na 60 Hz (refresh rate) i maltene nisan primetio neku razliku, ali sam zato znatno produžio trajanje baterije. Je l refresh rate overrated?

Sve je stvar lične procene. Kada poredim 60Hz na Mi 9 SE i 90Hz na RN 11, za mene je razlika očigledna i imam utisak da je sve dosta fluidnije, naročito kod brzih manevara skrolovanjem i tapkanjem, odn. percepcijom odziva na komandu.

Da li je neko imao problema sa mikrofonom na redmi note 11 pro telefonu? Ja konkretno imam problem kada snimam neki video, ili preko aplikacije za snimanje zvuka, čuje se kao iz bunara da snimam. Pogotovo ako je neka pesma u pitanju ili mesto gde ima vise ljudi.

Kako proveriti u kakvom je stanju baterija na stock romu, može iz fona ili mora neka app a da se fon ne otključava?

Kako proveriti u kakvom je stanju baterija na stock romu, može iz fona ili mora neka app a da se fon ne otključava?
Nikako, accubattery ili batteryguru ali to mora da jedno dve nedelje lepo radi da bi ocitalo nesto preciznije.

Generalno, kad god uzimas polovan fon, racunas po tome kako je ocuvan spolja, tako je verovatno i unutra.

Neposredno nakon izlaska RN11 negde sam pročitao da verzija od 4GB/64GB je nešto lošije radila nego verzija od 4GB/128GB, ne sećam se našta se odnosilo....vrv. na ono proširenje od 50% ram-memorije na internu mem.
Zanima me da li je to tačno ili uopšte nije bitno da li je 64GB ili 128GB interne, naravno razlika je u samom prostoru koji je duplo veći ali u radu nema nikakve razlike ili ipak ima?
Da li se isplati prelazak sa RN11 na RN12?
Koliko može da vredi polovan RN11 u dobrom stanju?

Izvinjavam se na pitanju postavljenom u temi RN12, ali je nastavak iz diskusije prethodne.

Stigao je update, reko aj da ga updateujem i ima masu stvari koje su se poremetile.
Recimo, na viber mi je vratio na onu default melodiju zvona i ne dozvoljava da promenim kako hocu da zvoni, kad hocu da ugasim tel moram da drzim skoro minut jer na dugme za gasenje se pali neki gugl mikrofon pa onda posle tek gasenje.
Kada krecem u istoriju poziva, tu je ekran skroz pozucen, kao za citanje ono, a kada izadjem opet normalan ekran.

Sta da radim?

I notifikacije uopste ne stizu ni na wacapp ni na viber...

Resetuj na fabricka podesavanja, ne znam koji je update i koji tacno telefon, ali nista od toga ne bi trebalo da se desava.

• Like
Reagovanja: uji
Obično se problemi te vrste javljaju prelaskom sa jedne na drugu Android verziju pa pretpostavljam da si imao 11 i prešao na 12. Uradi kopiju podataka i fabrički reset.

Stigao je update, reko aj da ga updateujem i ima masu stvari koje su se poremetile.
Recimo, na viber mi je vratio na onu default melodiju zvona i ne dozvoljava da promenim kako hocu da zvoni, kad hocu da ugasim tel moram da drzim skoro minut jer na dugme za gasenje se pali neki gugl mikrofon pa onda posle tek gasenje.
Kada krecem u istoriju poziva, tu je ekran skroz pozucen, kao za citanje ono, a kada izadjem opet normalan ekran.

Sta da radim?
Kakva je situacija sada, da li je stanje poboljšano? Preuzeto je ažuriranje na novo MUIU14, ali sada nisam siguran da li da pokrenem instalaciju...

Stanje manje vise isto, takodjer kada nesto hocu da posaljem preko vibera ovo mi iskace:
1687253800258.jpg

Nebih da ga resetujem, neda mi se oko toga da se cimam.

Nazad
Vrh Dno