Šta je novo?

Hogwarts Legacy

Nije navikao da vidi zene na forumu.

Elem, i ja ocekujem igru, jedino sto vidim da zahteva i do 32GB RAM-a a ja stuck na 16. Nikad nisam mislio da je za casual gaming nesto vise potrebno.

We will see.

Ne zahteva 32gb rama

RECOMMENDED:
  • Requires a 64-bit processor and operating system
  • Processor: Intel Core i7-8700 (3.2Ghz) or AMD Ryzen 5 3600 (3.6 Ghz)
  • Memory: 16 GB RAM
  • Graphics: NVIDIA GeForce 1080 Ti or AMD Radeon RX 5700 XT or INTEL Arc A770
  • DirectX: Version 12
  • Storage: 85 GB available space
  • Additional Notes: SSD, 1080p/60 fps, High Quality Settings

Ne zahteva 32gb rama

RECOMMENDED:
  • Requires a 64-bit processor and operating system
  • Processor: Intel Core i7-8700 (3.2Ghz) or AMD Ryzen 5 3600 (3.6 Ghz)
  • Memory: 16 GB RAM
  • Graphics: NVIDIA GeForce 1080 Ti or AMD Radeon RX 5700 XT or INTEL Arc A770
  • DirectX: Version 12
  • Storage: 85 GB available space
  • Additional Notes: SSD, 1080p/60 fps, High Quality Settings
Zahteva za vece rezolucije i jos vece postavke. Bar tako kazu.

1673872597969.png

ako je zaista potrebno 32gb rama za ovakvu unreal engine 4 igru onda ce ovo biti neoptimizovano.

Tome služe PS5 i Series X, da se čovek više ne opterećuje sa tim stvarima.

Elem,očekujem da Hogwarts bude dobro optimizovan za nove konzole,naročito PS5 s obzirom da im je Sony marketing partner.

Nešto slično kao sa Returnal i potrebama za 32GB. Baš me zanima kako će se ponašati.
Iskreno ne očekujem dobru optimizaciju za PC.

Nešto slično kao sa Returnal i potrebama za 32GB. Baš me zanima kako će se ponašati.
Iskreno ne očekujem dobru optimizaciju za PC.
S obziro da su prilicno dobro izlistali specifikacije, ja ipak ocekujem solidnu optimizaciju i da su bar malo vise posvetili paznje i PC verziji.

Zahtevi su verovatno postavljeni "onako" kao i mnogi drugi. Uzimaju se sa rezervom. Ako igra i bude neoptimizovana za PC čisto sumnjam da će ram biti problem.

A nije ni ram nesto skup, ko ima 16 vrlo lako moze da uradi upgrade na 32.

Ili da kupi Series S za sada već manje od 300 evra na KP i miran je godinama u pogledu novih igara (trenutno najbolja opcija za casual ekipu).

Series S ne bi uzeo ni da mi nude za dzabe. Ako cu vec ionako malo dragocenog slobodnog vremena sto imam igrati, onda cu igrati u sto boljem audio vizuelnom dozivljaju.

Poslednja izmena:
Ako cu vec ionako malo dragocenog slobodnog vremena sto imam igrati
Ja sam baš iz tog razloga batalio pc gaming i prešao na Series X, LG C1 i Game Pass, više od toga mi stvarno ne treba uz ponekad nešto tipa Hogwarts Legacy, Fallen Order 2 i slično.

(izvinjavam se za off topic)

Poslednja izmena:
Za ultra specs podrazumevaju 2k rezoluciju. Tako da ce verovatno moci i sa 16 giga u FHD i 40-50 fps.

Ja sam baš iz tog razloga batalio pc gaming i prešao na Series X, LG C1 i Game Pass, više od toga mi stvarno ne treba uz ponekad nešto tipa Hogwarts Legacy, Fallen Order 2 i slično.

Pa dobro, i ja sam uzeo PS5 i LG CX ali opet mi je draze da igram na kompu spojenom na TV.

Pa dobro, i ja sam uzeo PS5 i LG CX ali opet mi je draze da igram na kompu spojenom na TV.
Malo dodatnog off. TV je 4K rezolucija (naspram 2K monitora) i onda sigurno gubimo dosta performansi+pitanje je da li će biti dosta vrama. Imam ovu dilemu pošto sam razmišljao da povežem komp sa TV-om.

Series S ne bi uzeo ni da mi nude za dzabe. Ako cu vec ionako malo dragocenog slobodnog vremena sto imam igrati, onda cu igrati u sto boljem audio vizuelnom dozivljaju.
Ovo je off topic i treba verovatno da ide na temu Xboxa ali evo i ja da odgovorim, pa neka brišu moderatori ;)
Ja sam nedavno kupio Series S i neki budget full hd TV. Dakle oko 500€ ukupno. Pre toga u planu je bio PC od preko 2000€ što je složićemo se danas ogromna razlika mnogima.

Sve multiplatform igre imaju minorne razlike kad pogledaš cenu, one po ugovoru moraju izgledati isto, takav slučaj će biti i u Hogwarts Legacy. PC po detaljima uvek naravno dominira i ima te hairworke, bolje teksture, distancu itd.
Ti ne bi uzeo ni da je džabe - ja takođe nisam hteo, ali kada sam analizirao tržište i shvatio kakvo je čudo MS napravio, da je gejming učinio dostupnim maltene svima, te neke bitne stvari poput smešnih cene igara (full izdanja) i Game Passa a koje lako možeš saznati na ovom forumu to jednostavno nije bilo za ignorisanje.

Ne sumnjam da da bih imao fenomenalan ugođaj kao moj burazer sa i7 11700K i RTX 3070 ali znaš šta - ovo je vrhunska zamena za daleko manje love :cool:

Samo PS5 bajo moj! :D
Ma samo da mi dobijemo vrhunsku igru. Da opravda hajp i da ispuni očekivanja igre koja se čeka decenijama. Da ima zanimljivu priču, questove, atmosferu, muziku i što je najvažnije kvalitetan gameplay. Da li će navedeno ispuniti uskoro ćemo saznati.
Manje je važno ko će na čemu igrati, budući da će igra doći i na Switch-u i to je apsolutno kul.

Jel neko uzimao pre order preko gamiva? Vidim 39e kosta?

Ne ovo, ali dosta sam uzimao tamo i nikad nisam imao problema.
A mislim da ti je ta cena sa SMART pretplatom.

Na Epicu u UAH - 20e za standardnu verziju, 23 za Deluxe :)

Vrh Dno