Pozdrav,evo posle par meseci da iznesem utiske i da napisem koliko sam se "usrecio" ili usrecio.U pitanju je kuca,prizemlje 2 garaze,sprat stan od nekih 70 i kusur kvadrata,potkrovlje nezavrseno.Izolacija 0 na kub,stolarija drvena,dupla stakla,ne duva.Raspored prostorija malo nezgodan,kacio sam davno skicu,evo opet.Ubacene 2 kom Vox IVA5-12JR oznacene crvenim.U oktobru ukljucivane sporadicno, 01.11. ukljucene i od tada se ne gase. podesena temperatura 24 stepena,grejale celu kucu,nisam pratio potrosnju.Oko 20.12. stize racun i tad me nesto secnulo ispod rebara sa leve strane.Racun za novembar 23.000din,potrosnja nesto preko 1800kWh.Tada ukidam grejanje i koriscenje spavace sobe,to je ova bez klime,smanjujem temperaturu na 22stepena(na 20 kada nisam tu) i pocinjem da pratim potrosnju,preko strujomera.Do tada prosecno 38-47Kwh u skupoj tarifi i oko 18-22kWh u jeftinoj.posle toga oko 30-35kWh u skupoj i 12-17kWh u jeftinoj tarifi.Van grejne sezone racuni bili 6000-8000.U medjuvremenu zamenjeni frizider sa losim kederom i stara ves masina novijom.Svestan sam da su racuni preveliki,bio sam i spreman na to u odnosu na alternativu.Ovde su ranije trosili 10-12 metara drva i nisu se ogrejali,ja ipak sedim u majici.A kad dodamo lozenje,pepeo,dolazak u hladnu kucu sa posla.....Ovo su cisto moja iskusta koja sam zeleo da podelim.U principu sam zadovoljan klimama,solidno greju,nazalost, nedostatak izolacije radi svoje,sreca jos nije zagudilo,a koliko se cini i nece.A ove godine cu valjda uspeti da resim izolaciju.