Imam MTS Box paket i generalno sam zadovoljan, ali je problem što nemaju optiku provučenu na mojoj adresi i neće je biti skoro,
a obzirom da želim brži internet i ne želim da plaćam istu cenu kao neko ko ima 5x brži internet, kontaktirao sam SBB koji imaju provučenu optiku u mojoj zgradi i koji mi daju kao novom korisniku 12 meseci besplatno.
Sa agentom sam se informisao o detaljima koji mi rekao da se dobijaju tri recivera (3 TV-a) koji se povezuju lan kablovima preko rutera.
Stiže ekipa i donose 1 EON uređaj za koji kažu da se preko njega koaksalnim kablovima kače 2 recivera za druga 2 TV-a,
vratio sam ih i rekao da je došlo do nekog nesporazuma i da ću zvati agenta prodaje da vidim o čemu je reč.
Sad će 2023. a oni i dalje instaliraju uređaje koji se povezuju preko koaksilnog kabla, čak i MTS povezuje svoje uređaje preko lan kabla,
povadio sam pre 2 godine sve koaksilne kablove po kući i nemam nameru da se više vraćam na njih.
Malopre se javio agent,, ponudili su mi dva EON Box-a a treći na iznajmjivanje oko 300 mesečno, ili dva EON Box-a i EON aplikaciju na treći TV,
pristao sam na EON Aplikaciju na treći TV.
Interesuje me, da li će mi EON Aplikacija raditi bez problema LG Smart TV koji je iz 2018. ili sam trebao da idem i na taj TV na EON Box?
Drugo pitanje, koliko lan portova ima ruter koji daju, odnosno da li mogu recimo jedan port pre lan spiltter adaptera da koristim za EON Box i komp recimo?
Hvala.
Ne razumem da li ti uvodis (verovatno vec uveo nesto) opticki sbb ili koaksialni?
Ako je opticki net i tv i ako nije "Nokia oprema" vec "obicna" onda mislim da si pogresio.
Laicki receno, na "obicnoj" optickoj opremi (samo da nije neka "Nokia" varijanta) sbb ima tv preko eon smart boxa-a i preko CAM i kod kartice.
Dolazni opticki kabl prvo ulazi u neki "media konverter" gde se opticki signal deli na onaj za dvb-c signal a koji se prenosi koaksialnim kablom iz tog "media konvertera" do tv i cam u tv i za ostatak digitalnog signala koji se vodi do ONT iz kog ide lan internet kabl do kompa, wifi i lan kabl(ovi) do eon smart boxa.
Kod mene je tako, imam 2 cam u 2 tv i imam jedan eon smatr box (u mom tv u kom je vec cam) i tv gledam "direktno" preko tv sa daljinskim od televizora, a eon smart mi sluzi za vracanje programa. Wifi i net preko lan rade isto super.
Стварно је велики проблем послати посебан маил и обавестити кориснике како треба.
Nije prpblem biti transparentan, jasan, samo sto ovde poslovanje nije takvo, daleko smo mi od Norveske drug moj.
Sracunali su oni da ce mali broj ljudi raskinuti ugovore, ogroman broj ljudi nece znati za poskupljenje dok ne dodje racun u martu za februar.
Zato oni skrivaju novosti, vesti o poskupljenju i ostale znacajne promene na osnovu kojih bi se mogla raskinuti usluga bez penala s operaterom ALI kad se na vreme, koje propisuje zakon, zatrazi raskid ugovora.
Niko od onih koji ce tek u racuju videti da je poskupelo nece moci raskinuti bez penala u martu.
Koliko mene svest i savest sluzi, skriveno najavljivanje promene cene na svom sajtu nije transparentno, u stvari je prikriveno skrivanje znacajnih informacija.
To mu dodje kao objavljivanje tendera za prodaju poljoprivrednog imanja u drzavnom vlasnistvu vrednosti 1,5mil evra u "Ribičkim novostima" u sekciji oglasi pod razno...
Eto tome je nalik trziste i usluga u zemlji Srbiji.
Sve je nedoreceno, s namerom ili iz gluposti i nesposobnosti.
Jedino blagovremeneo slanje obavestenja uz racun je korektan nacin da se u ovoj zemlji korsnik obavesti o znacajnim promenama.
Do tada ce mo se naganjati s njima.
Ja recimo imam jos do kraja novembra 23. vazeci popust po 1 dinar za mesec na 14m i meni se ne isplati raskidati besplatnu uslugu na toliko dugo vreme.
-------------
A šta se nezvanično priča o toj prodaji sbb-a, kome, kad bi se mogao sbb prepustiti?