Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Onaj najmanji Start paket za TTV poskupljuje 100 dinara, Extra i Premium paketi za 150 dinara.

Kako se sad može uzeti novi ugovor? Gledaju po adresi ili po potpisniku ugovora?
Imam Total, raskinem ugovor i uzmem novi na suprugu? Ili EON da uzmem na svoje ime...

Pa fino. Taman da raskinem ugovor i uzmem Mts 18m po dinar.

@indijanac +150 din jednom godišnje vs 3-4 puta godišnje po toliko su drastično različite stvari.

A uveliko domaći provajderi nas dresiraju da je ova druga dinamika "novo normalno". Usput i pipkaju može li da se uspostavi novi presedan da je norma(lno) da se poskupljenja primenjuju na korisnike koji su još uvek pod UO... što godinama u nazad nije bilo normalno.

Već je godinama normalno da "besplatno novogodišnje otključavanje TV kanala" prati poskupljenje usluga u februaru.

Sve se slazem, ali moracete priznati, vremena su se drasticno promenila, ili mozda gresim :)

Na kraju se sve svodi na dva izbora:
Imam da platim i idem dalje jer mi se moze, jer sve drugo sto se nudi za mene nije opcija...
Ili, necu i ne zelim ili nemam i trazim alternativu
Koliko god da smesno zvuci jos uvek postoje alternative.... samo se plasim dugorocno cemo svi biti na gubitku!

ali ako je vama 150 din dovoljan razlog za raskid ugovora samo napred :)
to je povod tj. prilika a neki imaju barem jedan razlog koji nema veze sa tom najavom poskupljenja. al' da ne idemo više u off-topic

ako pogledam siru sliku, jos je gore, davno je trebalo da raskinem ugovor sa sbb-om.
zao mi je sto sam ga i sklapao pre nekih 20 godina. videlo se i tad ko su i sta su.

@Kure ova tema nije o meni vec sbb-u, ako ti je sendvic jedini argument, onda nemam sta da ti kazem na to.

Jedno pitanje, dok čekam montere da dođu, da li je bolje da ih pitam za 4682DVB ili PDS2100 za drugi TV, ako sam dobro razumeo neke starije poruke ovde 4682 zahteva samo coax dok za PDS mora i LAN, ako je tako onda bolje 4682 da ne razvlačim dva kabla (pošto će biti dalje od rutera). Isto, da li se plaća priključna taksa, mene žena tamo ubedila da se ne plaća za do 3 televizoea u kući a na sajtu mi izbacuje cenovnik za takse.

I drugo pitanje, koliko se iz vašeg iskustva čeka na priključenje? Znam da su sad praznici pa se možda malo duže čeka, mada bih voleo da dođu pre Božića. Službenica mi je rekla da je ona poslala urgenciju tamo 28.12. i da se oni "trude da priključe sve pre praznika".

Ne podržavam niti jedno poskupljenje ma o kakvom se iznosu radi, ali pitam se samo da li su mogli izabrati neki drugi tajming da nam to saopšte, da makar ljude puste za praznike da zaborave na svakodnevne probleme i opuste se malo.
Stres nam je ceo život oko nas, mogli smo makar za praznike da se koliko toliko opustimo bez ovakvih negativnih vesti.

Jeste, ali u moru svakodnevnih poskupljenja za život bitnih stvari, ovo dođe skoro pa neprimetno... Jedan mali deo korisnika će tražiti raskid, a onda verujem da će jednom delu njih dozvoliti da do kraja UO plaćanju postojeću cenu, i to je to...

I da, videćemo koliko će ovog puta Mts biti agresivan i pozivati da ljudi raskinu UO sa Sbb. Ako budu ćutali, znamo šta će i oni ubrzo da urade... :)

У 2023. години сбб нуди комплетну услугу на једном тв у виду еон бокса, на другом и трећем осакаћену услугу преко д3 рисивера и 4. тв може преко смарт тв апликације. Самим тим што неко плати месечно колико они траже за премиум пакет а опет нема покривен цео стан је знак да се нешто мора променити. Замена д3 за еон је 7000дин... смешно и жалосно... Ко има оптику натован је, ко нема користи коакс кроз за који треба галванско одвајање а лети чупати кабл ако јаче грми. И они дижу цене...

'natovan' je i 'koaks'.
inace to je HFC mreza, pa je dobrim delom opticki kabl a na kraju koaksijalni tako da ne mora biti lose. nije FTTH sve.

i taj eon im ne bih zamerio eto. ne smatram premotavanje unazad neophodnim iako je korisno.
zamerio bih sto ne daju vise CAM modula...
sve je to posledica 'digitalizacije' a vec je kasno da se na to zalimo. nazalost svi su oni skremblovali sve kanale ukljucujuci RTS! (a zasto onda da ga placamo posebno?) i (na zalost) niko ti i ne nudi da gledas na gomili televizora zbog 'sherovanja' sa komsijama. resenje bi bilo da mozemo da biramo koje kanale placamo i tako smanjimo racun. cena je uvek stalno rasla a recimo internet je na globalnom nivou pojeftinio. nekada su morali da placaju internet telekomu, na primer.

trebalo bi da mozes da vrtis eon u browseru ili valjda na nekim android box-evima.
i tehnologija je generalno napredovala, zasto bi odrzavanje stalno poskupljivalo, sad postoje napredniji sistemi za nadzor i upravljanje mrezom.

za kompletnu uslugu njima treba mobilna telefonija. ako vec drzava ili neko ne dozvoljava novog operatera, zasto nisu kupili nekog od postojecih ili napravili virtuelnog kao pink.

Poslednja izmena:
Каква кукњава око 150 динара, као да је то 150 евра. Нешто не видим да се поломисте да кукате како је леба поскупео, бензин, цигаре... Народ све сиромашнији, Златибор све пунији. Ко ту кога? Не подржавам ни влас` ни поскупљења, али ми то не иде једно са другим никако.
Да, овде се код нас кмечи када нешто, без чега се може, поскупи 100-200 динара, и деле се налозиза стриминг сервисе. За оно без чега се "не може" се ћути. Сви би да користе мобилни и гледају ИПТВ џабе. Када се помене да се треба платити - `оће очи да ископају. Најбоље би било када би провајдери мобилне телефоније, интернета и телевизије нама плаћали да их гледамо.
Штеде се паре, а 8 од 10 аутомобила се вози празно (наравно, само возач). Нико да повезе комшију, колегу до посла - најбоље сам да се иде.

Замишљао сам да се у теми о мобилним/интернет оператерима размењују искуства у раду истих, а овамо 70% кукњава када поскупе 100-200 динара, и `оће ли нам дати да гледамо џабе у току уговорне обавезе. Даје ли вам Рубин џабе вињак пошто га пијете 20 година? Или пивара пиво омиљено? Филип Морис цигаре? Пекара леба? Дајте, уозбиљите се више.

Poslednja izmena:
Замишљао сам да се у теми о мобилним/интернет оператерима размењују искуства у раду истих, а овамо 70% кукњава када поскупе 100-200 динара, и `оће ли нам дати да гледамо џабе у току уговорне обавезе. Даје ли вам Рубин џабе вињак пошто га пијете 20 година? Или пивара пиво омиљено? Филип Морис цигаре? Пекара леба? Дајте, уозбиљите се више.
Nije uopšte problem u 100-200 dinara.
Ako si potpisao ugovor sa Rubinom da će ti u naredne 2 godine prodavati svaki mesec flašu vinjaka za 1200 sa pravom bi se ljutio ako bi posle prve godine pokušali da dignu cenu na 1300. To znači da su ti uzeli jednu flašu. Ako je proizvodnja vinjaka poskupela toliko da im se više ne isplati po 1200, pa žalim slučaj, niko ih nije bio po ušima da potpisuju ugovore na dve godine.
Ovo poskupljenje nije problematično ako SBB dozvoli izlaz iz ugovorne obaveze svima koji to požele, ili krene da ga primenjuje na pojedinačne ugovore tek kad im ugovorna obaveza istekne.
U svim ostalim slučajevima je problematično zbog principa a ne zbog 100 dinara mesečno.

Gledaj to sa ove strane, da ti njima duguješ 1200 dinara, da li misliš da bi ti oprostili ili kontaktirali izvršitelja?

Каква кукњава око 150 динара, као да је то 150 евра. Нешто не видим да се поломисте да кукате како је леба поскупео, бензин, цигаре... Народ све сиромашнији, Златибор све пунији. Ко ту кога? Не подржавам ни влас` ни поскупљења, али ми то не иде једно са другим никако.
Да, овде се код нас кмечи када нешто, без чега се може, поскупи 100-200 динара, и деле се налозиза стриминг сервисе. За оно без чега се "не може" се ћути. Сви би да користе мобилни и гледају ИПТВ џабе. Када се помене да се треба платити - `оће очи да ископају. Најбоље би било када би провајдери мобилне телефоније, интернета и телевизије нама плаћали да их гледамо.
Штеде се паре, а 8 од 10 аутомобила се вози празно (наравно, само возач). Нико да повезе комшију, колегу до посла - најбоље сам да се иде.

Ne kapiras poentu. Ako si nesto potpisao neka to postuju. Manite se prica kako mozes da raskines ugovor, sta ako ne zelim? Sta ako hocu da se postuje ono potpisano? Poskupljenjem ljude teraju pred svrsen cin, sta da radi neko ko nema alternativu? Prvi bi kukao da ti sutra
infostan donese racun uvecan za 150 dinara. Jedno si u pravu, narod para ima, ja to govorim godinama kad cujem kako neko kuka, ili jednostavno narod ne zna svoje prioritete i vise voli da bude viden na moru, na Zlatiboru, da vozi nov auto, nosi najnovije telefone, a s druge strane krpi kraj s krajem. To je vec individualno
Gledaj to sa ove strane, da ti njima duguješ 1200 dinara, da li misliš da bi ti oprostili ili kontaktirali izvršitelja?
iz prve ruke hoces info? Naravno da ne bi. Imam slucaj sa sestrom, do prosle godine (avgust) bila pod ugovorom sa SBB, istekla UO, ostala je dizna nekim slucajem 1.500 din, ne znam koliko, sada kad udje na moj.sbb tamo je ceka da je duzna nekoliko hiljada. Ide kamata na 1000+ dinara, to je taj SBB. Naravno da je tebala da plati ali misli li ko da bi je tamo saslusali i oprostili joj to kad bi im pričala kroz sta je sve prosla u prethodnom periodu, dal bi se sazalili kad bi im kukala kako je ovo ili ono poskupelo?

Poslednja izmena:
Ne kapiras poentu. Ako si nesto potpisao neka to postuju. Manite se prica kako mozes da raskines ugovor, sta ako ne zelim? Sta ako hocu da se postuje ono potpisano?
Nije uopšte bitno šta želiš ili ne želiš (bilo ko od nas). Imaš prava u skladu sa zakonom i ugovorom koji si potpisao. Tu se sva priča završava. Nikog nije briga da ispunjava tuđe želje.

Koliko bi bilo poskupljenje da još i platili premijer ligu?
Na žalost, ovo su vremena ko stvorena da bogati postanu još bogatiji, mi ostali da trpimo.
Meh, jedina alternativa mi je telekom adsl u 2023-oj, što će reći, nema alternative...

Ne podržavam niti jedno poskupljenje ma o kakvom se iznosu radi, ali pitam se samo da li su mogli izabrati neki drugi tajming da nam to saopšte, da makar ljude puste za praznike da zaborave na svakodnevne probleme i opuste se malo.
Stres nam je ceo život oko nas, mogli smo makar za praznike da se koliko toliko opustimo bez ovakvih negativnih vesti.
Slažem se za loš tajming, ali obaveštenje je tako vešto sakriveno na njihovom sajtu da ga 98,5% korisnika neće ni videti, već će saznati za to u martu kad stigne račun za februar. Ne znam kako će se samo ovo odraziti na nas koji imamo promociju 12 meseci po 1 dinar. Meni konkretno to traje do maja meseca. E sad, da li će februarski račun biti 1 ili 151 dinar?

Уопште не заслужују одбрану. Канал који пратим 189 Viasat Nature и даље срозавају у сд иако је изворно хд. Прво тврдили да немају места а затим када била фрка око прве и б92 убацили 5 канала и задржали старе.

Ljudi, treba mi savet. Moji roditelji imaju paket Duo TV+net Gold, a ugovor je istekao pre više godina. Kome mogu da se obratim za neku bolju ponudu? Ja roditeljima ne mogu da objasnim da oni zapravo nemaju pravo na ovu novogodišnju akciju, a iz Supernove ih saleću samo tako. Voleo bih da ostanu na SBB. Da li da raskidam ugovor pa ponovo da zasnivam kao novi korisnik ili može to na lakši način?

Sad svi imaju prava na raskid ugovora, zbog povećanja cene? Dobro sam razumeo?

Ide mi druga godina, promocija mi istekla u sept.

Svi tokom januara imaju pravo na raskid.
Izginuše onomad da zadrže tupave kopernikus kanale da im korisnici ne bi raskidali ugovore a tri meseca kasnije im poklanjaju besplatan raskid na konto 150 dinara.
Tako im i treba kad su alavi, ja se ponadah da će pola milijarde pretekle od PL-a da ulože u modernizaciju mreže i bar hfc do svake kuće, ali njima je sve malo...

Kako beše, jel i u ovom slučaju mora da se najavi raskid i da se čeka 30 dana?

^ zbog ovih 150 dinara će ugovor da raskine zanemarljiv broj ljudi. Veći minus će da naprave tako što će od tih "raskidača" značajan deo da se vrati na SBB, samo na drugo ime i da uzme xx mesec džabe. Em ostali bez prihoda, em pružaju uslugu.

Možda bude fora da to poskupljenje od 100-150 dinara nije "značajna promena ugovora", pa nema prava na raskid :D

Slažem se za loš tajming, ali obaveštenje je tako vešto sakriveno na njihovom sajtu da ga 98,5% korisnika neće ni videti, već će saznati za to u martu kad stigne račun za februar. Ne znam kako će se samo ovo odraziti na nas koji imamo promociju 12 meseci po 1 dinar. Meni konkretno to traje do maja meseca. E sad, da li će februarski račun biti 1 ili 151 dinar?
Bas sam hteo da napisem da nigde ne vidim tu vest na sajtu (total tv). Izgleda da su je bas dobro sakrili..:D
I nisam uspeo da je nadjem, jos uvek..:LOL:

za tu foru da raskinu pa se vrate moraju da cekaju 6 meseci bese?

Ja sam poslao zahtev sinoc, znacice mi da se otarasim 4250 rsd troska mesecno sledecih godinu dana, koliko je ostalo. A vec imam yettel koji mi dao 18m po 1 + 12m regularno 4000 letos. Pa cak i da mi naplate ovaj popust 750rsd sto je koriscen godinu dana, opet sam 10m miran. A najvise i sto koristim od SBB paketa je HBO...

Bas sam hteo da napisem da nigde ne vidim tu vest na sajtu (total tv). Izgleda da su je bas dobro sakrili..:D
I nisam uspeo da je nadjem, jos uvek..:LOL:
odeš na sajt, pa na vesti gore levo u ćošku pa na ono sivo servisne informacije i eto ga :ROFLMAO: krajnje transparentno

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno