Imam MTS Box paket i generalno sam zadovoljan, ali je problem što nemaju optiku provučenu na mojoj adresi i neće je biti skoro,
a obzirom da želim brži internet i ne želim da plaćam istu cenu kao neko ko ima 5x brži internet, kontaktirao sam SBB koji imaju provučenu optiku u mojoj zgradi i koji mi daju kao novom korisniku 12 meseci besplatno.
Sa agentom sam se informisao o detaljima koji mi rekao da se dobijaju tri recivera (3 TV-a) koji se povezuju lan kablovima preko rutera.
Stiže ekipa i donose 1 EON uređaj za koji kažu da se preko njega koaksalnim kablovima kače 2 recivera za druga 2 TV-a,
vratio sam ih i rekao da je došlo do nekog nesporazuma i da ću zvati agenta prodaje da vidim o čemu je reč.
Sad će 2023. a oni i dalje instaliraju uređaje koji se povezuju preko koaksilnog kabla, čak i MTS povezuje svoje uređaje preko lan kabla,
povadio sam pre 2 godine sve koaksilne kablove po kući i nemam nameru da se više vraćam na njih.
Malopre se javio agent,, ponudili su mi dva EON Box-a a treći na iznajmjivanje oko 300 mesečno, ili dva EON Box-a i EON aplikaciju na treći TV,
pristao sam na EON Aplikaciju na treći TV.
Interesuje me, da li će mi EON Aplikacija raditi bez problema LG Smart TV koji je iz 2018. ili sam trebao da idem i na taj TV na EON Box?
Drugo pitanje, koliko lan portova ima ruter koji daju, odnosno da li mogu recimo jedan port pre lan spiltter adaptera da koristim za EON Box i komp recimo?
Hvala.
Vidi drug moj. To sto si ti uklonio COAX kablove po kuci je jedno.... a to sto oni rade i sto ima nesto sto ne znas, to je drugo. Sreca postoji forum i neko ko zna, pa ce ti objasniti, a taman i ostali malo da se edukuju, jer ovo su OSNOVNE STVARI.
Dakle... to sto je sad 21 vek, APSOLUTNO ne znaci da treba da se ukida COAX, nego bas NAPROTIV !!
Ti zelis da sve imas sa LAN kablovima, e pa evo sad cu ja da ti dam primer jedan, pa ces ti da mi odgovoris na njega, ako mozes. Dacu jedan od vise primera: Uvedes kablovsku kuci, u svom stanu i naprave ti to sto ti zelis, da imas sve preko LAN kabla ili preko app-a na TV. A stan iznad tebe, uvede klasican SBB, koji ima SBB kablovsku preko COAX kabla. E sad, pod jedan: TI onda nemas kablovsku, vec imas IPTV, a tvoj drug iznad tebe ima klasicnu kablovsku ( koja se inace i zove DVB-C, ili ako te zanima, digital video broadcasting - Cable ).
Pod dva: Pretpostavimo sad da ste obojica zaludjeni navijaci Zvezde, Partizana, ili cega god. I sad, igra se tekma... napunila se kuca tebi, kuca njemu.... Pustite SK 1 ti na tvojoj aplikaciji, a on na klasicnom COAX kanalu.... i ??????? Sta ce da se desi kad padne gol ?? Oni gore ce da se raduju, a ti ces da sacekas jedno 10-15, mozda i vise sekundi, dok saznas da je gol...
Tako onda par puta... par nedelja, mesec.... i onda ti lepo neko objasni sta je IPTV, a sta je COAX i sve ti bude jasno.
Primer br2: COAX televizija, nebitno da li je Telekomova ili SBB-ova, reeeeeeeeeetko moze da stane, skotro pa nikad. a ova IRIS, MIRIS, EoN, MeoN i slicna sr... mogu i da staju i da bufferuju, neko bi rekao laguje, haka, zastajkuje.... kako god ga nazovi.
Prema tome... dobro prvo ramisli sta zelis, pa onda odlucuj na sta da se pretplatis. COAX je u svetu ljudi koji se razumeju SVETI GRAL veze, a sto se tice brzine neta.... to odvoji od TV-a. Televizija je jedna knjiga, a internet je druga.
Svako dobro