Šta je novo?

Amazon Fire TV

Kupi ovakav USB OTG kabl
Vg

Samo potraži, ima ga na dovoljno mesta kod nas, da sad ne "reklamiram". Bukvalno uradi pretragu za "USB OTG kabl".
То је за меморију друже то знам, ја сам мислио да стик спојим на мрежни кабал да ли има такав уређај у Србији да се купи и да има у себи тај део за проширење меморије, за проширење меморије ми није хитно али би било лепо да има то 2 у један када већ купујем, свуда сам тражио уређај код нас за повезивање стика на интернету путем кабла, али нигде га нема или ја нисам нашао барем!!!
Evo USB OTG:
I LAN adapter preko obicnog USBa

Naravno ako ti treba dodatni USB da nakacis moraces na OTG prvo da nakacis obicni USB HUB pa onda na njega LAN adapter.
Хвала друже на одговору жив ми био, значи тако хвала!!!

То је за меморију друже то знам, ја сам мислио да стик спојим на мрежни кабал да ли има такав уређај у Србији да се купи и да има у себи тај део за проширење меморије, за проширење меморије ми није хитно али би било лепо да има то 2 у један када већ купујем, свуда сам тражио уређај код нас за повезивање стика на интернету путем кабла, али нигде га нема или ја нисам нашао барем!!!

USB OTG kabl moras jer je to jedini nacin da imas i struju za firestick i jedan USB da na njega nakacis LAN adapter ili sta god zelis :)

Nemoj mnogo da pametujes i slusaj iskusnije 😄

Ovo ti je najbolja proverena opcija koja sigurno radi. Plus imas 2 usb slota za tastaturu, mis, flesku, sta vec

Prilozi

• 20221220_163304.jpg
    20221220_163304.jpg
    119.9 KB · Pregleda: 80
Nemoj mnogo da pametujes i slusaj iskusnije 😄

Ovo ti je najbolja proverena opcija koja sigurno radi. Plus imas 2 usb slota za tastaturu, mis, flesku, sta vec
Хвала на информацији друже, да ли може линк где то може да се купи у Србији??? Био бих ти захвалан.

Ja sam kupovao na Aliexpress ali imas to u svakoj radnji IT opreme.
Разумем, сада ја морам да питам у вези овога јел сам тотални незнанац, тачно ће ме људи одавде бановати што сам дудук за ово, ово све што је повезано то је повезано тако да је стик умрежен каблом на интернету и да има места за УСБ меморију ако буде затребало или??? Извини не разумем се превише у све ово зато оволико и питам!!!

А да купиш неки андроид бокс који ће имати све набројано што теби треба? И нема гимнастике.
😉

А да купиш неки андроид бокс који ће имати све набројано што теби треба? И нема гимнастике.
😉
У праву си или ћу једноставно морати да узмем да наручим преко Амазона ону справу звану адаптер да повежем на интернет преко кабла и то је то, искрено битније ми је то него меморија, јер имам све жељене апликације инсталирао и имам још 2.5 гигабајта простора на стику, али сам рачунао ако већ узимам да узмем све од једном, стик одлично ради феноменално, мада пратим и mecool km2 plus као и mecool km7 plus, седмица је скоро изашла!!!

Разумем, сада ја морам да питам у вези овога јел сам тотални незнанац, тачно ће ме људи одавде бановати што сам дудук за ово, ово све што је повезано то је повезано тако да је стик умрежен каблом на интернету и да има места за УСБ меморију ако буде затребало или??? Извини не разумем се превише у све ово зато оволико и питам!!!
Ako uradis ovi varijantu kao kod mene, pored jednog usb ulaza koji koristis za LAN adapter imas jos 2 slobodna za memoriju, tastaturu, misa ili sta vec hoces i sve to najnormalnije koristis u isto vreme. Obilazi IT radnje dok ne kupis sve ovo sa slike, sve ima u svakoj bolje opremljenoj radnji, ako ne znas sta da trazis pokazuj slike radnicima. Pazi da ti ne uvale neki skup ovaj HUB jer ti je dovoljan najosnovniji model

Prilozi

• SmartSelect_20221220_174812_AliExpress.jpg
    SmartSelect_20221220_174812_AliExpress.jpg
    171 KB · Pregleda: 67
  • SmartSelect_20221220_174708_AliExpress.jpg
    SmartSelect_20221220_174708_AliExpress.jpg
    175.4 KB · Pregleda: 35
  • SmartSelect_20221220_174653_AliExpress.jpg
    SmartSelect_20221220_174653_AliExpress.jpg
    244.2 KB · Pregleda: 30
Ako uradis ovi varijantu kao kod mene, pored jednog usb ulaza koji koristis za LAN adapter imas jos 2 slobodna za memoriju, tastaturu, misa ili sta vec hoces i sve to najnormalnije koristis u isto vreme. Obilazi IT radnje dok ne kupis sve ovo sa slike, sve ima u svakoj bolje opremljenoj radnji, ako ne znas sta da trazis pokazuj slike radnicima. Pazi da ti ne uvale neki skup ovaj HUB jer ti je dovoljan najosnovniji model
Сада је и мени дудуку далеко разумљивије, схватио сам, хвала лепо друже мој то је то, жив ми био, објаснио си савршено када ја који се ништа не разумем сам схватио, велико ти хвала друже мој на стрпљењу и објашњењу, после само то повежем и то је то, сачувао сам све слике ако буде проблем при повезивању бићу слободан да те контактирам ако не замераш, колико дуго овако користиш стик на тај начин повезан!!!

Ljudi interesuje me nesto u vezi ovih nastavaka, konkretno ovaj sa slike. Posto ga ljudi koriste za fire stick, ovaj micro usb zenski ulaz koristi za struju, ali ako bih ja hteo ovo da povezem na fire cube koji ima poseban ulaz za struju da li bih mogao da onda ovaj nastavak ubacim u fire cube micro usb ulaz i onda dobijem jedan regularni usb za neku periferiju i micro usb za tipa usb stik koji se ubacuje u ovaj micro usb. Nadam se da me razumete., U sustini pošto imam jedan memorijski stik micro usb koji je vec utaknut u fire cube, hteo bih njega da iskoristim a i da dobijem jedan regularan usb ulaz za air mouse koji planiram da prikacim.
SmartSelect_20221220_174653_AliExpress.jpg

Evo ovaj ima i usb i lan u jedno

Prilozi

• 3e1128574_ethernet-hub-usb-hub-w-micro-usb-otg-connector_x.jpg
    3e1128574_ethernet-hub-usb-hub-w-micro-usb-otg-connector_x.jpg
    65.4 KB · Pregleda: 17
Pa pobogu ljudi valjda je logicnije da promenite ruter nego da kupujete lan adaptere i da i dalje imate los ruter.
Stvarno mi niste jasni.

Logicnije? U kom filmu? Sve ove *******cije jedva da kostaju 10e, a dobar ruter (sta je uopste dobar?) Nees naci ispod 40e-50e. I ond opet se kacis na wifi koji se nikad nece moci meriti sa kablom. Meni te *******cije vec godinama rade posao a sve sam sam zapoceo iz zezanja i radoznalosti i do dana danasnjeg ostajem pri ovom nacinu. Vise mi ne treba a ovo je sasvim okej. Ali svako ima svoj stav, misljenje, sta mu vise odgovara.

@Compadre91 mislim da bi to moglo sto pitas, ne vidim zasto ne bi? Sve u svemu probaj, taj OTG je nekih 300 dinara. Ali sam siguran da ce moci. Sto se tice tog LAN adaptera sa USB, *** davno kad sam ovo probao nisam naletio na neto takvo tako da sam ostao na ovom sto sad korisitm

Ljudi interesuje me nesto u vezi ovih nastavaka, konkretno ovaj sa slike. Posto ga ljudi koriste za fire stick, ovaj micro usb zenski ulaz koristi za struju, ali ako bih ja hteo ovo da povezem na fire cube koji ima poseban ulaz za struju da li bih mogao da onda ovaj nastavak ubacim u fire cube micro usb ulaz i onda dobijem jedan regularni usb za neku periferiju i micro usb za tipa usb stik koji se ubacuje u ovaj micro usb. Nadam se da me razumete., U sustini pošto imam jedan memorijski stik micro usb koji je vec utaknut u fire cube, hteo bih njega da iskoristim a i da dobijem jedan regularan usb ulaz za air mouse koji planiram da prikacim.
Pogledajte prilog 368724
Neki link gde ovo može da se poruči? Možda na ananasu? 😉

Tacno da je ovo jeftinije od novog rutera ali netacno je da je wifi los na Firesticku.
Znaci ja sam nosen starom dobrom "nista bolje i stabilnije od kabla" isprobao sve moguce adaptere i dosao do zakljucka da nista ne valja.
Posto je ulaz mikro usb i adapteri su max brzina 100Mb dok wifi u 5G moze da gurne kolka vam je isp brzina , moja 400Mb.
Evo 2god imam 2 Firesticka 4K i jedan Max svi na WIFI i nikad zastucalo nije.(Asus ruter)
Sto se tice prosirenja memorije, radio na starijim preko ADB dok Max ima ugradjenu opciju zbog naprednijeg OS7.
Opet se svelo da sva ta gimnastika nema na kraju svrhu, posle nekog vremena pocne da zabada ili ne vidi usb ili sta god.
Tako da sad sva tri sticka rade kako su napravljeni bez modofikacija preko wifi 5G i milina.
Samo ko ima fiks ideju da sa ovim palcem od uredjaja igra igrice onda mora da kaci externe drivove ali je to meni ......
Ovo je za streaming i tacka, kocka je nesto drugo.
Eto vam moje iskustvo pa ko hoce nek iz njega izvuce zakljucke.

Pa,za pink je mozda svejedno

Za iptv,eon KABL je zakon

Ako nisi "obavesten" EON tv je na wifi ogranicen na low kvalitet,dok sa ovim adapterom isti eon ide na maximalni stream kvalitet

Sam sbb zna da je wi fi shit i da ne moze garantovati max kvalitet

Neznam druze ni za Pink ni za EON to ne konzumiram, verujem ti na rec . Samo ti to gledaj i uzivaj.
Imas u mom potpisu sta ja gledam i na to se odnosi moja izjava. 4K DV ili HDR i milina.

Pa ako neznas onda sto se javljas
Kao deca,moja lopta je najlepsa jel tako ja kazem

Porediti wifi i ethernet vezu je silovanje mozga

Ti na wifi i 400000mb interneta ces imati slabiji stream od osobe sa 20mb i ethernet vezom =EON sbb televizija

Zato je SBB ukinuo max kvalitet za wifi,ko ce svakom crtati,ne moze i tacka

Samo ti uzivaj u wi fi,bitno da si zadovoljan

Tacno da je ovo jeftinije od novog rutera ali netacno je da je wifi los na Firesticku.
Znaci ja sam nosen starom dobrom "nista bolje i stabilnije od kabla" isprobao sve moguce adaptere i dosao do zakljucka da nista ne valja.
Posto je ulaz mikro usb i adapteri su max brzina 100Mb dok wifi u 5G moze da gurne kolka vam je isp brzina , moja 400Mb.
Evo 2god imam 2 Firesticka 4K i jedan Max svi na WIFI i nikad zastucalo nije.(Asus ruter)
Sto se tice prosirenja memorije, radio na starijim preko ADB dok Max ima ugradjenu opciju zbog naprednijeg OS7.
Opet se svelo da sva ta gimnastika nema na kraju svrhu, posle nekog vremena pocne da zabada ili ne vidi usb ili sta god.
Tako da sad sva tri sticka rade kako su napravljeni bez modofikacija preko wifi 5G i milina.
Samo ko ima fiks ideju da sa ovim palcem od uredjaja igra igrice onda mora da kaci externe drivove ali je to meni ......
Ovo je za streaming i tacka, kocka je nesto drugo.
Eto vam moje iskustvo pa ko hoce nek iz njega izvuce zakljucke.
Пре свега да ти се захвалим на овој поруци коју си написао и образложио, после твоје поруке на стик сам скинуо вајфај брзина тест и пустио да видим колика ми је брзина, тачно онолика, колико у ствари и имам у интернет плану, после твоје поруке сам одустао од акробација, изгледа да је то било у мојој глави да ће боље радити ако се повеже на каблу, тако да велико ти хвала на овој поруци, мени је помогла, жив био!!!

Ako nisi "obavesten" EON tv je na wifi ogranicen na low kvalitet,dok sa ovim adapterom isti eon ide na maximalni stream kvalitet

Moze da se nadje starija verzija apk koja podrzava max kvalitet i preko wifi, ja sam je instalirao i radi sve full

A bitrate izuva na EON-u kao platformi pa SBB ograničava dobar wifi ili smo svi sisali vesla? Max kvalitet na sbb🤣🤣🤣

Moze da se nadje starija verzija apk koja podrzava max kvalitet i preko wifi, ja sam je instalirao i radi sve full
daj salji :) ja u spavacoj imam 4K max sa Eon-om i Irisom. Wifi na maxu radi vrhunski, posebno sam iznenadjen kojom brzinom se prebacuje sa jedne mreze na drugu. Iskreno ne vidim razlog za ovim gimnastikama, osim eto ove situacije sa novijim verzijama Eona. Meni ruter stoji zakacen na nosac tv-a.
Speed test imas i u wifi podesavanjima na sticku.

daj salji :) ja u spavacoj imam 4K max sa Eon-om i Irisom. Wifi na maxu radi vrhunski, posebno sam iznenadjen kojom brzinom se prebacuje sa jedne mreze na drugu. Iskreno ne vidim razlog za ovim gimnastikama, osim eto ove situacije sa novijim verzijama Eona. Meni ruter stoji zakacen na nosac tv-a.
Speed test imas i u wifi podesavanjima na sticku.
Kasnije veceras ili ujutru, nisam trenutno kod kuce. Pusti mi poruku u pp pa cu okaciti link ka drajvu

Evo linka ka aplikaciji eon 4.0.32936, mislim da je ovo poslednja verzija koja nudi cbr enkodovanje i najkvalitetniji strim od 7mb/s, ima i ono premotavanje sa slicicama kao youtube. Da li nešto fali od opcija iz poslednje azurirane verzije, ne znam...ova radi sad super.

Apliakcije je zipovana, prvo otpakujte arhivu pa posle moze sideload...

Evo linka ka aplikaciji eon 4.0.32936, mislim da je ovo poslednja verzija koja nudi cbr enkodovanje i najkvalitetniji strim od 7mb/s, ima i ono premotavanje sa slicicama kao youtube. Da li nešto fali od opcija iz poslednje azurirane verzije, ne znam...ova radi sad super.

Apliakcije je zipovana, prvo otpakujte arhivu pa posle moze sideload...

Savršeno radi kao sto vidite, ako onemoguce ove starije app da funkcionisu svakako bismo trebali da se žalimo u vecem broju podrsci, jer stvar vise nije tehnicke prirode vec marketing da odvoje svoj box kao neprocenjivi deo svog ekosistema

Vrh Dno