Šta je novo?

Amazon Fire TV

У поставкама уређаја су (подразумевано) испис беле боје превода без позадине. То важи и за Prime Video.
Конкретно, међутим, за "True Grit" превод се ипак приказује са црном позадином, а за нпр. "Posetilac" и др. те позадине нема.
Skyshowtime app коју си инсталирао је једна од две горе поменуте? :unsure:

Pronadji Captions podesavanja u glavnim podesavanjima na sticku. Tako se podesava izgled prevoda i za Prime i za Skyshowtime. Mislim da sam ti dosta objasnio. Nije tesko samo treba mrva truda.
Ne koristim te dve ponudjene aplikacije.

Кључне су те две понуђене апликације, немам(о) друге.
Одабрани стилови се, како сам и написао, недоследно примењују са Skyshowtime app, слично како је и овде (5) описано.

Može li mi neko reći odlakle da skinem skyshowtime za firestick,
У мом случају, са 4К Мах, обе верзије су исправне, инсталиране са SAI.
Осим избора језика превода, нема других подешавања с тим у вези, црна позадина је подразумевана.
Технички умногоме недорађено.
Može li mi neko reći odlakle da skinem skyshowtime za firestick, instalirao sam na telefon i sa apos2fire prebacim, ali mi ne radi na firesticku dok u telefonu rade

Citiras coveka gde je sve lepo napisano i opet pitas..

Prvo na Firestick instaliraj .SAI aplikaciju, zatim na Firestick idi u podesavanja, dozvoli instaliranje aplikacija iz SAI installera a onda prebaci taj .zip sa linka sto skines (tu je Skyshowtim), pokrenes SAI installer, i nadjes putanju gde si otpremio pomenuti .zip fajl, izaberes ga, instaliras, pokrenes i to je to.

Onda lepo udjes na forum, kliknes moj profil, posaljes mi poruku sa podacima za logovanje na Skyshowtime 🤣🤣 (salim se naravno)

SAI installer:

SkyShowtime (ja sam skidao i instalirao prvi fajl)

Poslednja izmena:
Citiras coveka gde je sve lepo napisano i opet pitas..

Prvo na Firestick instaliraj .SAI aplikaciju, zatim na Firestick idi u podesavanja, dozvoli instaliranje aplikacija iz SAI installera a onda prebaci taj .zip sa linka sto skines (tu je Skyshowtim), pokrenes SAI installer, i nadjes putanju gde si otpremio pomenuti .zip fajl, izaberes ga, instaliras, pokrenes i to je to.

Onda lepo udjes na forum, kliknes moj profil, posaljes mi poruku sa podacima za logovanje na Skyshowtime 🤣🤣 (salim se naravno)
Ja sam fino napisao kako sam uradio i da mi ne radi taj postupak. Hvala Gargamele na detaljnom objašnjenju, a za skyshowtime i ja gledam da se snađem, ali prije toga mi treba app 😉...

Ja sam prvi radio sa SAI aplikacijom instalaciju ali ni meni nece ni jedna od te dve.
Instaliraju se ali nece da rade, cekamo da izbace za Firestick.
Nisam dobio odgovor od ljudi koji imaju nas Amazon account ili bilo koji gde je startovalo da li u storu imaju Skyshowtime aplikaciju?

Ja sam testirao obe verzije aplikacije što je kolega @srkist objavio .

Rade obe na Amazon firestick 4k ( obični nije MAX verzija ) ali ne prikazuju titlove uopšte ali lako za titlove nego slika se ne prikazuje u originalnom omjeru kako bi trebalo da je snimljena ( da li 16:9 ili 2,35:1 )
Naime , ovdje na nekim serijama nema crne trake gore i dole što je standard kad snimaju u 2,35:1 već samo jedna velika crna trake na gornjoj strani ekrana koja pokrije trećinu ekrana npr .

Tako da , u mom slučaju , moram čekati original aplikaciju .

Prebacio sam sinoć adresu na Amazonu sa američke na bosansku u nadi da će za nekoliko sati prihvatiti promjenu i ponuditi aplikaciju da se može instalirati medjutim još je nema.
Jedino da pokušam kasnije napraviti adresu u Srbiji ako su već neki pisali da na srpskom nalogu se može skinuti aplikacija sa store-a

Кључне су те две понуђене апликације, немам(о) друге.
Одабрани стилови се, како сам и написао, недоследно примењују са Skyshowtime app, слично како је и овде (5) описано.
Ne znam sta je kome kljucno... A drugih aplikacija imas(te).... Nema potrebe da ista instalirate sa SAI.
U downloader ukucajte bit.ly/skystpt i to je to.

Drugari probajte sa ovog link-a skyshowtime. Kod mene radi na FS gen 2

Е до мога ако ми треба упутство да одрадим инсталацију ``бене апликације.
У сваком случају показало се да је одлична комбинација андроид/гугл ТВ + коцка/штапић (шта већ). На ТВ све стриминг сервисе и сви раде баш како треба. Коцка за тивимејт и КОДИ и уживај ☺️

Jel ono bilo govora na temi da je neki update rijesio pojacavanje zvuka na slusalicama koje su spojene na fire?

Postoji li problem sa aplikacijom na amazon store

ili ta app nema veze sa servisom kod nas?

Ja ne znam sta komplikujete, sve lepo radi, app se instalira, pokrene, treba da se ukuca account ali ga nemam trenutno. A sta je posle problem, to ne znam.

Kolega pita "u zip ima vise apk, koje da instalira", instalirate sve, tj stiklirate sve app u jednom zipu". Imaju mislim 3 apk fajla u zipu, mislim da to SIA automatski stiklira.

U zipu se ne stikliraju sve aplikacije... Prosto je da prostije ne moze biti. Otpakuje se zip. Instalira se samo base.apk i to je to. Nema potrebe za SAI i ostalim sto pisete. Citam i ne verujem sta se sve pise.

Evo upravo sam probao samo Base.apk i apsolutno ne moze samo to, instalira se ali se odmah zatvori nakon pokretanja, ne funkcionise.

Onda sam probao sa SAI i cim izaberes .zip fajl odmah su selektovane potrebne aplikacije, dodatno moze da se izabere portugalska lokalizacija. Ali sa izborom .zip fajla, selektovano je sve sto treba. I to funkcionise skroz okej. Samo .base ne funkcionise, moze se instalira al ne i pokrene

Prilozi

• 20221215_163002.jpg
    20221215_163002.jpg
    162.6 KB · Pregleda: 26
Ma radi aplikacija pisao sam već dva puta ali je na firestick 4k neupotrebljiva ( ne znam za ostale verzije uključujući 4k Max ) jer ne prikazuje titlove uopšte a što je još gore , gornja trećina ekrana je crna traka , nije kao što treba da bude gore i dolje da se zadovolji prikaz 2,35:1 snimljenog materijala na 16:9 omjeru koji ima većina naših televizora.

Ako je neko zainteresovan za info kako sideload-ovati asphalt 8 igricu na fire cube i prebaciti na usb fles da ne zauzima prostor, nek pise privatno.. predobro za causal gaming, znam da je app prisutna na storu ali zauzima previse prostora, skoro 3gb

Samo da dodam , radi aplikacija ali se u postavkama rezolucije na firestick treba izabrati 1080..
Ako je podešeno kao kod mene automatski do 4k ( zbog Netflixa i drugih apk ) onda ne prikazuje ispravan format i titlove

https://www.handy.rs/gembird-a-cmu3...o-rj45-usbx3-aluminium-alt-a-cmu3-lan-01-1229 да ли може помоћу овог уређаја да се 4к Макс повеже на интернет путем кабла??? Да ли је неко пробао овај уређај да ли он ради на 4 Макс уз то има и УСБ за проширење меморија ако ми буде требало некада, да ли неко зна нешто о овом да ли ради на 4 Макс уређају, ја се извињавам ако нисам смео да копирам страницу али не умем да стављам слике овде, извините ако сам погрешио!!!

https://www.handy.rs/gembird-a-cmu3...o-rj45-usbx3-aluminium-alt-a-cmu3-lan-01-1229 да ли може помоћу овог уређаја да се 4к Макс повеже на интернет путем кабла??? Да ли је неко пробао овај уређај да ли он ради на 4 Макс уз то има и УСБ за проширење меморија ако ми буде требало некада, да ли неко зна нешто о овом да ли ради на 4 Макс уређају, ја се извињавам ако нисам смео да копирам страницу али не умем да стављам слике овде, извините ако сам погрешио!!!
Treba ti klasicni micro B kao ulaz a ne type C :) Znaci uzmes micro usb B OTG kabl i na drugi kraj tutnes https://www.velteh.rs/product/usb-2-0-na-rj45-network-card-adapter-100mbps/3597/

Poslednja izmena:
radio je na običnom sticku i radi na kocki. Ne taj konkretan, ali usb hub.
Ethernet i dalje radi na 100mbps. Nisam detaljno testirao na sticku, ali moj utisak je da se cube bolje odaziva u aplikacijama kada je na kablu čak i ako je 100mbps. Netflix pali brže, premotava brže i pušte serije brže.
Na kraju nema mnogo razlike, svakako ne bih uložio 2000rsd u to.

Treba ti klasicni micro B kao ulaz a ne type C :)
Може ли линк друже неки да из Србије може да се наручи који да наручим да ли знаш можда??? Пуно би ми помогао искрено, јер се не сналазим превише око тих ствари, зато волим да питам, јел знаш нешто што ради неки такав прикључак да може да се купи у Србији??? Хвала на одговору друже, свакако!!!

Kupi ovakav USB OTG kabl
Vg

Samo potraži, ima ga na dovoljno mesta kod nas, da sad ne "reklamiram". Bukvalno uradi pretragu za "USB OTG kabl".

Може ли линк друже неки да из Србије може да се наручи који да наручим да ли знаш можда??? Пуно би ми помогао искрено, јер се не сналазим превише око тих ствари, зато волим да питам, јел знаш нешто што ради неки такав прикључак да може да се купи у Србији??? Хвала на одговору друже, свакако!!!
Evo USB OTG:
I LAN adapter preko obicnog USBa

Naravno ako ti treba dodatni USB da nakacis moraces na OTG prvo da nakacis obicni USB HUB pa onda na njega LAN adapter.

Vrh Dno