Šta je novo?

Patike - generalna tema - bez zamene i traženja vaučera - vidi 1. post

Nemaju čak ni Nike i Nike isti kalup 😬

Poprilčno su konzistentni u poslednje vreme, mislim na Nike&Nike i Adidas&Adidas. Nisam odavno vraćao naručivano online.

EDIT: @Milance75 pisao sam ja svoje iskustvo sa "goretex" Ecco patikama kupljenim prošlog februara. Ono je sprdnja i sramota, propuštaju više vode od protočnog bojlera. Naravno reklamacija odbijena. Od tada im je pukla i prednja mrežasta postava, tako da sam ih bacio u zapećak ako mi bude trebalo goriva za ogrev da ih naložim.
Nikad više Ecco, prevaranti najobičniji, kao i većina drugih nažalost.
Ja sam pre 3 godine kupio patike kod njih, goretex i jakeca koza. Ono su najbolje patike koje sam imao u zivotu. Jos uvek ih nosim, zimi, leti. Nosio ih 2x na Kipar na more, imao jedno 4 svinjokolja isto u njima, sneg kisa. Jedino sto im se djon izlizao od nosenja. Takvih vise nema, sad trazim slican model da uzmem. Ukoliko se nesto nije drasticno promenilo, ja kupujem samo ecco obucu :)

@nidza aham.. jer vidim da na sajtu pise da su i jedna i druga marka 26.5 cm @ 42br.

@nidza adidas samo nosim 42 i nisam imao nikad problem. Nego sad merkam neke nike kao teniske i pise da je isti kalup prakticno na vise sajtova/prodavnica. Videcu sutra da pitam u lokanoj prodavnici za svaki slucaj.

@Nes* dobro te savetuju gledaj samo dužinu gažišta u cm, pa uzmi dužinu koja ti odgovara, a da li je ta dužina broj 42, 43 ili 44 nije bitno...

Da sve bude gore, cak i ta duzina gazista u centimetrima nije uvek pravo merilo. Poslednje Under Armour patike koje sam kupio su to potvrdile. Pisalo 30cm, rekoh odgovarace mi, narucim online, kad one male. Vratim ih i narucim od 31cm koje su mi taman kao i vecina ostalih od 30cm.

Isto mi se desilo.. narucio neku levu marku 42/ 27cm pisalo i knap, dao caletu

a mislio bice mi velike

Da sve bude gore, cak i ta duzina gazista u centimetrima nije uvek pravo merilo. Poslednje Under Armour patike koje sam kupio su to potvrdile. Pisalo 30cm, rekoh odgovarace mi, narucim online, kad one male. Vratim ih i narucim od 31cm koje su mi taman kao i vecina ostalih od 30cm.
Tako je kod UA je nesto drugacije moja noga je 27.5cm i u Nike-u je to 43, uvek nosim Nike a pre 6 meseci sam prvi put kupio UA patike, probam ja malo usko mi tako da sam sa 28.5cm zavrsio i brojem 44.5, van svake pameti al sta kad su jako uske i cudne u odnosu na Nike koje ceo zivot nosim i koje ni ne moram da probam znam koji mi broj pase naj.

@Nes* dobro te savetuju gledaj samo dužinu gažišta u cm, pa uzmi dužinu koja ti odgovara, a da li je ta dužina broj 42, 43 ili 44 nije bitno...
Ni to baš nije precizno. Za online kupovinu se upoređuju svi parametri koji su navedeni, najmanje znači eu veličina.
Ja lično za svaki proizvod upoređujem sve navedeno (dužina gazišta, us i uk veličine) kroz dostupne tabele veličina sa sajta, mogu da omašim samo sa brendovima gde su nepotpune informacije tipa umbro, loto, rang itd, za krštene brendove nema greške.

Ja nosim US 14, a to je kod Nike/Jordan-a 48.5, dok je kod Adidas-a 49 i 1/3. Uvek trazim ili narucujem US 14 i sve bude ok. Jedino su mi Nike Pegasus Trail 3 za nijansu manje, ali je po netu i pisalo da je pozeljno uzeti pola broja vece. Kako u mojoj velicini najcesce nema pola broja, a US 15 mi je poprilicno vece, opet mi cetrnaestica vise odgovara. Tako da uvek trazim ili narucujem po US velicini i do sada nikada ne omasi. Moze neki model da mi bude uzi (mada ne uzimam patike ako mi i po sirini ne odgovara model i uvek mi je cudno kada vidim ljude da nose patike, a stopalo im se sa obe strane "preliva" preko djona, kako im ne smeta da idu u tome), ali opet je duzna ok.

Ni to baš nije precizno. Za online kupovinu se upoređuju svi parametri koji su navedeni, najmanje znači eu veličina.
Ja lično za svaki proizvod upoređujem sve navedeno (dužina gazišta, us i uk veličine) kroz dostupne tabele veličina sa sajta, mogu da omašim samo sa brendovima gde su nepotpune informacije tipa umbro, loto, rang itd, za krštene brendove nema greške.
Slažem se, ali je kod online kupovine patika i cipela dužina u cm i dalje deset puta bolji orjentir za kupovinu nego broj, EU, UK, USA, koji ne znači apsolutno ništa...
Naravno uvek je bolje lično probati ako može...

Sve zavisi od modela. Evo ti primer moga sina Parike Puma 42, Nike Air force 42,5, Nike Huricane 44, Adidas kopačke 42 2/3, Mizzuno 42,5, ....

Каква су ваша мишљења о Nike run swift 2 ? Колико је то издржљива патика ? Знам да није нека топ класа, али шта су ваша искуства ?
Tako je kod UA je nesto drugacije moja noga je 27.5cm i u Nike-u je to 43, uvek nosim Nike a pre 6 meseci sam prvi put kupio UA patike, probam ja malo usko mi tako da sam sa 28.5cm zavrsio i brojem 44.5, van svake pameti al sta kad su jako uske i cudne u odnosu na Nike koje ceo zivot nosim i koje ni ne moram da probam znam koji mi broj pase naj.
Многе фирме праве мање калупе.
Ја носим 46.5 и то је то, али само Lowa продаје реалних 46.5, за остале фирме то је 47 1/3, 47 1/2 или чак 48.

Danas kupio NIKE REACT PEGASUS TRAIL 4
Mogu reći da su preudobne. Ako se još nekom sviđaju, u NSportu su na finom popustu.

@cartridge ja ne znam dal naruciti patike one nike lite za 3000 ili ram za 2600 posto imam samo 8gb. A to mi je za rodj. 19tog od cala <3

Samo da ne bude fora neka druga cena kad dodje kurir.. znam da ce cale da prihvati sto god nego meni rusi satisfakciju :)

Mogu reći da su preudobne. Ako se još nekom sviđaju, u NSportu su na finom popustu.

Obratite pažnju da taj model postoji SA i BEZ GTX, a zove se praktično isto. Na GTX verziji napred piše GoraTex.
U svakom slučaju, dobra cena za ove svetle i mali izbor brojeva, a crne su duplo skuplje. Kome su potrebne za ulicu, Ok, ali za trail, ove svetle bih preskočio.

Obratite pažnju da taj model postoji SA i BEZ GTX, a zove se praktično isto. Na GTX verziji napred piše GoraTex.
U svakom slučaju, dobra cena za ove svetle i mali izbor brojeva, a crne su duplo skuplje. Kome su potrebne za ulicu, Ok, ali za trail, ove svetle bih preskočio.
Reci mi druze jer su dobre za asfalt i tartan? Zemlja, kamencici, staze moze ili nikako?
Mogu i za suvo i vlazno vreme?

Je l' je kalup ok za izabrani broj ili mora da se uzima veci, jer ja nosim 43, pa da li treba paziti na to?

Poslednja izmena:
Kalup je savršen. Nikad nisam pogrešio sa Nike obućom. Jedino kod Air Force modela mi je kalup veći i tu moram za pola broja manje.
Što se tiče ovih, ne sećam se kada sam nešto udobnije obuo. Nisam kupio za trčanje (više plivam :)), već za letnje šetnje i izlaske, a i boje su mi vrlo interesantne.

Pre 10 godina sam kupio plitke Nike GoreTex i nosim ih iskljucivo zimi kada je sneg i bljuzga. Vrlo sam zadovoljan, noge potpuno suve i tople bez obzira koliko provedem vremena u snegu.
Detetu je prestala noga da raste pa je vreme za neku kvalitetnu obucu za zimu koja ce da traje.
Da li se kod nas mogu naci duboke GoreTex patike?
Nesto malo sam gledao, nalazim samo neki Terrex ali ne znam sta je to.

Terrex je Adidas. Mnogi se kunu u njih, ja probao jedan model i poklonio ih posle nekoliko pokušaja nošenja. Nikako mi ne odgovara kalup modela.

Posle sam probao još neke I već na probu mi nisu odgovarale.

Terrex je Adidas. Mnogi se kunu u njih, ja probao jedan model i poklonio ih posle nekoliko pokušaja nošenja. Nikako mi ne odgovara kalup modela.

Ja sam ozbiljan fan adidasa,ali su mi Terrex modeli nekako prekruti. Sad sam porucio sebi GSG model,trebalo bi da mi stigne ovih dana,samo broj da ne omanem :D

Isti slučaj sa adidas terrex swift r2 mid gtx. Grube, ne odgovara standardna veličina veći broj za 1/3 prevelike. Neudobne. Nisu se razgazile nakon mesec dana nošenja, na kraju poklonjene. A i cena je poprilično visoka.

Za razliku od tih uzeo Nike manoa leather 454350-003 cele crne, kožne, preudobne, lagane, kalup savršen, sada su na popustu 30% u planeti.

Manoa odlične.

Gde ima da se kupe one pertle koje se ne moraju vezivati, već se samo namontiraju na patike i tako može da se hoda. Znam da ih negde videh da koštaju oko 600 dinara ali ne znam gde?

Vrh Dno