Šta je novo?

Google Pay/Wallet Srbija

Inače, još jedna dobra stvar, kada vam istekne fizička kartica - plaćanje Google Pay-om radi i dalje normalno, bilo da plaćate nešto preko neta ili beskontakno na terminalu.
Posle, kad stigne nova kartica, mora da se obriše stara i doda nova jer je isti broj kartice ali se razlikuje datum i CVC.

Isti broj kartice je gde? Na novoj kartici ?
Na novoj kartici, ali ne kod svih banaka. Neke reizdaju i produže datum važenja uz novi cvc kod, a neke izdaju nove sa drugim brojem.
Kada vam istekne fizička kartica - plaćanje Google Pay-om radi i dalje normalno, bilo da plaćate nešto preko neta ili beskontakno.
Ovo je dobra stvar, pošto virtuelnoj kartici se određuje drugi broj i datum isteka, tako da ecommerce i pos terminali izgleda da najpre čitaju podatke virtuelne kartice. Za pos terminale znam da se po slipovima razlikuju cifre kada plaćam sa RaiPay i fizičkom karticom, što sam dodatno proverio čitanjem telefona preko NFC reader-a.

Jašta, meni Master skoro punoletan, znam ga napamet. Na 3 godine zapamtim CVC i novu godinu, pošto je mesec uvek isti.
Ovo , naprosto, nije tačno.
Ostaje ti isti broj kartica za priliv novca, dok ti broj kartice , za odliv, na računu u banci, dobija novi broj.

Ovo , naprosto, nije tačno.
Ostaje ti isti broj kartica za priliv novca, dok ti broj kartice , za odliv, na računu u banci, dobija novi broj.
Ja blage veze nemam šta si ti sad napisao. :)

Broj odštampan na kartici sa 4 x 4 cifre je uvek isti 17 godina, za plaćanje online, spustim karticu na POS ili sad na GPay je ista ta kartica. :)

Nije tako.
Kada ti istektne kartica, ostaje ti isti broj računa na koji primaš novac. Dok je broj, koji koristiš u transakcijama za plaćanja, promenjen.
Prosto, jednostavno, logično.

Koji bre broj promenjen? Jedino što je drugačije je datum isteka i to editujem prvi put kad mi izdaju novu karticu (jel je stara istekla), broj od 16 cifara mi je uvek isti na svim karticama bio.

Nije tako.
Kada ti istektne kartica, ostaje ti isti broj računa na koji primaš novac. Dok je broj, koji koristiš u transakcijama za plaćanja, promenjen.
Možda se menja neki meni nevidljiv broj za koji nisam svestan da prostoji? Ovaj koji se vidi je isti od prvog dana, znam ga napamet posle 17 godina kucanja online.

Nije tako.
Da ostane isti broj racuna je normalno.
A broj kartice moze ostati isti a ne mora, zavisi od banke do banke. Neke banke izdaju nove kartice sa istim broje kartice uz razliciti CVV broj a neke banke izdaju potpuno novu karticu kada istekne stara sa potpuno novim brojem kartice.

Poslednja izmena od urednika:
Meni u RF banci svaka nova kartica ima novi broj :)

Brojevi kartica u trenutnom kontekstu nemaju veze sa karticama partije banke za koje mi ni nemamo pojma koje su, a to za nas obične smrtnike nije ni važno. 🙄 To je na bankama da potražuju kada se transakcije zagube gde su (povlačenje sa PayPal-a, chargeback i slično).

Meni istekla kartica u avgustu , nema veze sa tim o čemu se ovde piše.

Ali sve banke salju bar mesec dana unapred novu karticu pre nego sto istekne stara, tako da je nemoguce da kartica istekne da nemate ni jednu, osim namerno ako tako hocete.

Ali sve banke salju bar mesec dana unapred novu karticu pre nego sto istekne stara, tako da je nemoguce da kartica istekne da nemate ni jednu, osim namerno ako tako hocete.
Erste banka gleda ovo i ne veruje 😁

Prošli mesec (oktobar) mi istekla kartica kod njih, i kao stiže nova nakon 25-og u mesecu, dođem u ekspozituru, 28-og, nema. Dođite sledeće nedelje i tako dobih karticu tek 3.11.

Da, nisi jedini, ERSTE je cesto imala problem sa kasnjenjem u isporuci kartica. Problem je valjda to "pravilo" da se nova kartica moze podici tek od 25. u mjesecu isteka prethodne.

Meni recimo nisu poslali, istekla mi u septembru i niko mi nista nije slao otisao sam ja u poslovnicu da trazim novu te mi istu tek tada dali pre koji dan krajem novembra sad pre 3-4 dana, pre toga 2 meseca bez kartice.

Postoji mogućnost da se kod nekih banaka sada morate posebno izjasniti da želite produženje visa, master i ostalih stranih kartica, od kada je NBS uvela onu bangavu obavezu bankama da uz tekuće račune kao obaveznu izdaju DINA platnu karticu.

Da li mogu svoju karticu dati sestri na koriscenje putem gpay?? Tj da moja sestra poveze moju karticu na njen gpay? Kupili su novi stan,, pa posto nisam tamo da im se nadje za svaki slucaj.. Hvala..

Da, korist od Google Pay-a je visestruka, cak sam placao i gorivo na pumpi! :LOL:

Ne, za placanje na terminalu ne treba sms, samo se prisloni. Ne znam za kolike iznose treba pin, meni do sada nije trazio...
Mislio sam na sms kod banke koji stize kada se kartica dodaje u wallet. Zavrsili smo. Hvala.

Danas sam hteo telefonom da platim račun od 120.000 dinara Visa Business debitnom karticom koju sam ubacio u Wallet, ali sam dobio poruku da je plaćanje odbijeno. Prošlo je kada sam fizički platio karticom.

Gde se menja taj limit, u Walletu ili moram da cimam banku radi povećanja limita za plaćanja kroz Gpay? Intesa je u pitanju.

Nema limita u novcaniku, to vidi sa bankom tu je limit ne u GPayu

Već nekoliko dana ne mogu da platim pomoću Gpay. Danas mi izbaci na ekranu "nepodržana kartica ". Sa karticom je sve ok, plaćam normalno sa njom. Malopre sam nešto gledao po netu šta bi moglo da bude i naletim na spisak podržanih banaka i vidim da na spisku više nema UniCredit!? Jel sam ja to nešto propustio, šta se tu desilo, do pre 10ak dana je to sve radilo, i banka je bila na spisku?

Prilozi

• Screenshot_20221223-232457.png
    Screenshot_20221223-232457.png
    146.8 KB · Pregleda: 43
Već nekoliko dana ne mogu da platim pomoću Gpay. Danas mi izbaci na ekranu "nepodržana kartica ". Sa karticom je sve ok, plaćam normalno sa njom. Malopre sam nešto gledao po netu šta bi moglo da bude i naletim na spisak podržanih banaka i vidim da na spisku više nema UniCredit!? Jel sam ja to nešto propustio, šta se tu desilo, do pre 10ak dana je to sve radilo, i banka je bila na spisku?
Iz nekog razloga nikada nije ni bila na spisku. Inace, meni radi, proveri sa bankom sta nije u redu.

Radi unicredit MC, potvrdjujem i ja, placam danima unazad.

Nazad
Vrh Dno