Nema kap vlage.Suvo ispod oluka a minus.U septembru barustina zelena bila na betonu.Hvala, uspeo sam
Sad još nije strašno jer nema neke vlage u vazduhu. Ali sledeće nedelje može da bude gadno.
Od nedavno imam Vox Iva 6, uz klimu je stigao samo jedan plavi filter.Zdravo svima,
Pitanje za nekog ko ima Vox Iva 6 klimu ili zna.
Da li u obe rešetke (ako mogu tako da ih nazovem) treba da stoji filter sunđer?
Danas kada sam uzeo prvi put da čistim filtere, primetio sam da u levoj stoji plavi filter, a u desnoj nedostaje.
Tako i moj Daikin, pali defrost a nije se ni zabeleo. Takav im je algoritam, nisam još siguran je li dobro ili loše, ja grejem malu sobicu pa mi je nebitno, cenim sa uvek radi visoko efikasno jer ne ledi izmenjivač ali zna da nervira kad često nestane grejanje.Jutros prvi ozbiljniji minusi -6 i zanimljivo se klima ponaša. Pali svaka tri sata brze kontrolne defroste od 2-3 minute, vanjska jedinica uopšte nije bijela kao kad je bila temperatura oko nule, skoro da nema leda nikako, nakon defrosta gotovo da nema vode, pa me zanima što radi defroste. Mnogo ljepše radi nego kad je bila ona magluština. Dobro ovo izgleda.
Koji Daikin?Ja imam ftxf sensiru i defrosti i nisu bas tako čestiTako i moj Daikin, pali defrost a nije se ni zabeleo. Takav im je algoritam, nisam još siguran je li dobro ili loše, ja grejem malu sobicu pa mi je nebitno, cenim sa uvek radi visoko efikasno jer ne ledi izmenjivač ali zna da nervira kad često nestane grejanje.
Zbog čega?Ftxb25c
Ftxf je bolji model, možda je do toga.
Povecaj temperaturu a smanji izduv i nece biti defrosta cestih.Stavi 24 ili 25 a brzinu izduva prvu ili onu necujnu.Ftxb25c
Ftxf je bolji model, možda je do toga.
Kod mene je FTXF60D pa ima defroste. Ali na -6 danas na vanjskoj nema leda nikako, defrost ne otapa nikakvu vodu, a kratko traje 3 min max.Koji Daikin?Ja imam ftxf sensiru i defrosti i nisu bas tako česti
Ftxf ima deklarisanu veću snagu za istu veličinu i težu spoljnu jedinicu. Malo je i skuplji mislim.Zbog čega?
Radi na 22-23 i nečujno, greje sobu od 6m2 sa odškrinutim prozorom, ni ne oznoji se ali opet je čujem da ide u defrost čim je temp oko i ispod nule, nikad duže od 2-3 minuta, tako su ga valjda napravili. Bilo je i ranije priče o defrostima kod starijih r410a modela i isto je i kod Daikin TP, možda su na novim modelima to promenili.Povecaj temperaturu a smanji izduv i nece biti defrosta cestih.Stavi 24 ili 25 a brzinu izduva prvu ili onu necujnu.
Nije problem potrosnja, mislio sam da nije neki problem sa klimom, uticnicom....Klima koja je uključena na napajanje kada je hladno napolju može da napaja kompresor kako se ne bi dogodilo da se ulje u kompresoru stegne/zamrzne, odnosno da bude spremna da što pre započne sa grejanjem kada se to od nje zatraži. Ako hoćete 0w potrošnju, čupajte je sa napajanja.
nisu ni sve 100% precizne. Imam 3 iste tuya 20A i dvije pokazuju ajmo reci priblizno tacno ali se razlikuju u 20w a treca (ista kao ove 2) pokazuje 100w vise i vecu voltazu za 20v konstantnomislim da i ta wifi funkcija i bežična utičnica takođe srče neku struju pa možda i to računa. opovrgnite me ako grešim.
MOD neka bude na HEAT, a brzina na AUTO, na daljinskom podesi na 30 stepeni. Probaj tako za početakPozdrav,trebam pomoc savjet,kupio sam klimu toshibu shorai premium 5kw,danas namontirana u 50kvadrata,i ne grije dobro,stavio na automatski 23 stupnja ili turbo ful nemoze zgrijat prostoriju vise od 16 stupnjeva i cak kad stavim da nije auto nego 23 i ful ventilator ona nesto modulira gasi se pa toplo pa hladno,moze pomoc
Nemam mjerac,ali radi vec 8 sati na 25 nariktana,nemoze 16 stupnjeva prebacit,stavim ful na 30 turbo ,dosla je do 17 i to je to,i kao puse dosta mlacno,frend ima haier ,u radioni od 100kvadrata 5kw nakon 20 min smo u kratkim rukavima,a ja nemogu zagrijat 50 ,izolacija je ok,vuna ispod knaufa,jel mogo kaj majstor sjebat?Imaš li merač potrošnje da vidiš koliko wata povuče to bi puno značilo da znamo.Ima li izolacije oko tih 50 kvadrata.Proveri možda je uključena neka opcija za štednju pa ogrničava rad kompresora.
Bilo je na 24, 8 sati nije prebacio 16 stupnjevaMOD neka bude na HEAT, a brzina na AUTO, na daljinskom podesi na 30 stepeni. Probaj tako za početak
Sutra ga zovem,nemogu vjerovat da klima stara 15 god i 3 kw bolje grije od ove od 5kw,jel moze biti da nesto s klimom bas bude u kvaru?Mogao je majstor da napravi problem ako nije vakumirao sistem pa je ispustio freon kroz cevi kao nekad što se radilo.Zovi majstora i neka je napravi da greje.
Nemam follow me,klima bas puse mlacno,nekuzim stavim na 30 auto,ona malo mlacno malo toplo malo hladnjikavo puse pa svako malo se ugadi pa nesto ronda u unutarnjoj jedinici valjda defrostJel ti nije možda upaljeno na daljinskom follow me funkcija da meri temperaturu (ne znam da li ima na tom modelu), i ako staviš tad npr daljinski blizu izduva na klimi on će da šalje pogrešnu temperaturu klimi i ona će da obara temperaturu izduva?
Šta je mlako za tebe? Kod mene daikin puše temperaturom od 52-55 stepeni kada podesim 30 stepeni na daljinskom. Izmjeri to termometrom kakvim.Nemam follow me,klima bas puse mlacno,nekuzim stavim na 30 auto,ona malo mlacno malo toplo malo hladnjikavo puse pa svako malo se ugadi pa nesto ronda u unutarnjoj jedinici valjda defrost
Probat ci izmjerit na koliko puse ali mi je nevjerojatno da je termometar na 1 metar ispred klime i da je temp 16 stupnjeva u prostorijiŠta je mlako za tebe? Kod mene daikin puše temperaturom od 52-55 stepeni kada podesim 30 stepeni na daljinskom. Izmjeri to termometrom kakvim.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari