Razmisljali smo da stavimo jednu klimu 18000.
1. Prostorija 5 se ne greje ( vesernica). Prostorija 6 kupatilo postoji grejalica zidna. Prostorija 8 dva dana u nedelji.
2. Imam “viska” struje od prosle godine. Potroseno u svim zimskim mesecima 1200 kw ( majka mi je bila par puta u bolnici ( korona) i trazila je da kalorifer kod nje radi dan i noc, dok nije zavrsila opet u bolnici pod pretnjom amputacije noge, jer je suludo grejala bolesnu nogu ( sad smo je ubedili da lozi kraljicu na zatvorenoj terasi, pod je normalne temperature a “preporuka” je bila da stavi komadic drveta na svakih 15 minuta, predje 3 km… ugreje se, jako voli da lozi i gleda dvoriste) E sad sto vam sve ovo pisem, zbog tog viska struje nazovi, ove godine mogu da potrosim 30 kw dnevno i da opet dobijem popust. Sa tim u vezi smo resili da se igramo sa starom Vox klimom 9000.
3. Sa takvim on/off klimom imamo 20 stepeni u dnevnoj i trpezariji (11 i 9)i 20 stepeni u sobi 4. Klima stavljena na 23.
4. Imam kotao kondenzacioni, deo cevi je stavljen na svim keramickim podovima( predsoblje, kupatilo) tako da kada stavim temp. vode na 38 do 41 oni su mlaki. Problem naseg grejanja na plin je manjak radijatora, imam ih za 70m2 kuce a ona je 120.
5. Kalkulisali smo ako kupimo dodatne radijatore platicemo dosta, plus kvalitet plina i dotrajalost ove klime koja je sluzila za hladjenje. Stara 10 godina.
6. Majstor nam predlaze tundru 18000.
7. Sta vi mislite?
8. Ako majstor Dule ima neke veze sa Zrenjaninom da li bih mogla da dobijem njegov kontakt?
9. Zbog tih nazovi lazi koje serviramo mami i njenom angazovanju na lozenju kraljice do veceri nam je terasa na nekih 18 stepeni, tako da sam sa strane dnevne sobe izolovana.
10. Prozori su PVC sa drvenim solokatrama, tavan daske i 10 cm stiropora nad prostorijama( 2,3,4,5,6,7,8 plan je da se zavrsi ostatak sledece godine
11. Prostorija 10 kuhinja. Stavili bi ovu staru klimu. Svesno idem na taj trosak, cigarete kuvanje.
Hvala unapred. Nadam se da cu uspeti da stavim sliku