Stefan1989
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 11.07.2015
- Poena
- 70
Pozdrav momci! Kupio sam od jednog decka 2x3TB toshiba po odlicnoj ceni, ali problem je sledeci. Oni kao da konstantno ucitavaju nesto a read and write i active speed je sve na nuli. Ponekad prestane na minut pa opet krene. Ja zaista ne razumem sta se desava ako moze neko da mi kaze? Hard diskovi odlicni u sentinel-u kao i u sam S.M.AR.T. tab-u. Tako da zaista ne znam zasto se konstantno iritantno cuju kao da prebacujem neke podatke bukvalno, a idle su. Zaista ne razumem zasto se to desava ako je u sentinel-u sve okej. Takodje sam provalio da je zvuk kada dizem nesto sa njega drugaciji od onog zvuka kada su idle. A opet rezultati sve ok.
Ja imam 1TB Toshiba HDD WDWD110 i on je necujan idle bukvalno, ali je mnogo laksi od ovog koji je 3TB (Toshiba HDWD130 3TB). Molim vas za pomoc jer ne znam zasto se toliko cuje.
Dosta sam guglao i jedino sto sam nasao je da disable defrag u TaskSheduler, ali ni to nije pomoglo. Evo sad na primer posle 30 minuta tok zvuka su prestali, i nista se ne cuje. Samo se cuje kada podizem nesto sa diskova ili kopiram sto je normalno. Ne razumem zaista. Verovatno ce opet da se javi tako da mi treba vasa strucna pomoc sta to moze biti.
Ja imam 1TB Toshiba HDD WDWD110 i on je necujan idle bukvalno, ali je mnogo laksi od ovog koji je 3TB (Toshiba HDWD130 3TB). Molim vas za pomoc jer ne znam zasto se toliko cuje.
Dosta sam guglao i jedino sto sam nasao je da disable defrag u TaskSheduler, ali ni to nije pomoglo. Evo sad na primer posle 30 minuta tok zvuka su prestali, i nista se ne cuje. Samo se cuje kada podizem nesto sa diskova ili kopiram sto je normalno. Ne razumem zaista. Verovatno ce opet da se javi tako da mi treba vasa strucna pomoc sta to moze biti.