Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
2rsg.jpg

Da li neko ceka UA...HU ?

Izgleda da je guzva od 11.11 pa je razlika izmedju
Received by local delivery company i [RS]At local delivery center
10-ak dana

Ja cekam 2, jedna je jos kod Madjara(poslednji status od 06.12. Received by local delivery company), a ova druga je:

Nov 29, 2022, 19:00
Aliexpress-Cainiao
Received by local delivery company
Dec 01, 2022, 21:12
Aliexpress-Cainiao
[RS] At local delivery center. Arrive at local delivery office

Imam jos jednu neregistrovanu bpost i iskreno se nadam da ce ovo biti prvi put u poslednjih nekoliko godina da mi isporuce sve posiljke. Od onog prvog strajka pre nekoliko godina i dodatno prebacivanja na drugi reon postara koji je ovde godinama radio, svaki put mi ne stigne bar 1-3 neregistrovane kada narucim 4-5 stvari(da ne gresim dusu, mozda je jednom stiglo sve, ali se iskreno ne secam). Realno, ne narucujem redovno, mozda par puta godisnje narucim tako po par(2-5) stvari, ali to sa nedostavljanjem je postalo haos, jer mi Ali u poslednje vreme uvek odbija prigovore(kao i svima ovde, cast izuzecima). Fascinantno je da mi se pre toga za 10-15 godina nije desilo da nesto ne stigne.

Poslednja izmena:
Pogledajte prilog 367207

10-ak dana
Meni je na NS carini stajala posiljka od 22.11 do danas, stigla je prelepljena zutom PTT trakom i naplatili mi 360 din PDv i taksu za pregled ...inace radi se o svetlecim plovcima za pecanje 4 kom koji su me kostali oko 1000 din na Aliexpressu .. a pored nje mi stigla takodje danas posiljka sa JOOM-a porucena 13.11 ( silikonska narukvica za Samsung smart sat) bez problema i bez zadrzavanja bilo gde .. znaci 26 dana preko JOOM*-a( prosek je oko 30 dana) a ove sa Aliexpressa nikad ne stignu brze od 35-40 dana i to u idealnim uslovima ako nisu neki : preznici , starjkovi, kovid itd ... Mislim da je JOOM brzi zato sto ide preko Holandije za Srbiju a Aliexpress salje preko Madjarske a izgleda da MAdjari i ovi nasi iz PTT Srbije rade onako kao nekad po socijalistickom sistemu : "radio ne radio svira ti radio " .. barem se meni tako cini .

Meni Mađari sa AliExpressa stižu za 15-20-ak dana, nijedan nije putovao duže.
Mislim da vi imate problem sa lokalnom poštom, poštarom ili nešto slično.

10-ak dana
Čekam ja još jedan UA...HU, Received by local delivery company je od 25.11. a [RS]At local delivery center od 01.12.

^UA...HU još 7.kom sa tim statusom, od 07-08-09.11.2022. Već sam ih otpisao.

Каква је ситуација са LB....LT?
Последњи статус од пре 2 дана: Србија, у транзиту, пре тога потврђено из Виљнуса да је 'послат у иностранство'.

^nisam.
Dobio one poruke da preuzmem na paketomatu pa se nadao da ce biti tako i sa ostalim. Ako stignem pokusacu da odem do njih, mada subotom je tamo haos (mala posta).
Mada pre nekih god dana slicna situacija bila, otisao tamo i odma sa saltera kazu nema nema. Nece da se cimaju.

I moja stize u RS

Dec 06, 2022, 20:00
Aliexpress-Cainiao

Dec 09, 2022, 20:03
Aliexpress-Cainiao
[RS] At local delivery center. Arrive at local delivery office

Ја нисам ставио скриншот, али мислим да мој пакет још путује за Србију.
Nov 30, 2022, 23:28 SunYou Logistics
Arrived at destination country airport
Serbia
Dec 01, 2022, 07:28 Aliexpress-Cainiao
Arrived at transit office. At destination country/region
Dec 06, 2022, 04:13 SunYou Logistics
Arrived at Facility
Serbia
Dec 06, 2022, 12:13 Aliexpress-Cainiao
Dec 07, 2022, 24:00 Lithuania Post
Siunta išsiųsta į užsienį
Vilnius
Dec 07, 2022, 05:43 SunYou Logistics
Serbia, In transit
Jan 18, 2023, 23:59 Aliexpress-Cainiao
Estimated delivery by:

Не знам зашто достављач даје погрешне информације и шта би требало да се уради да се то промени, поготово што то није од јуче.

Screenshot_20221210-104055_AliExpress.png
Ja imam ovaj status i još ništa nisam dobio.
Je li neko sa ovakvim ili sličnim datumom dobio skoro robu?
Imam 7 pošiljki sa sličnim datumom i još ni jednu nisam dobio.

@zokce

SunYou oduvek tako prikazuje statuse , ali imamo dovoljno primera
da znamo sta se tacno desava.

@novofil

Ako posiljke nema na adresi ili u lokalnoj posti u roku do
10 dana od statusa [RS] At local delivery center
to je znak za uzbunu........

Na mestima gde ne postoje problemi sa isporukom posiljke stizu
na adresu u roku od 2-10 dana od statusa [RS] At local delivery center

Kod mene stignu posle 14 dana
10 dana bi bilo super, ali to nisam nikada video.

Jeli se neko iz Novog Sada žalio u pošti zbog neisporučenih pošiljki?
Kome se žaliti i da li ima neke koristi od toga?
Kada poštar ne ostavi pošiljku u sandučetu, nego ostavi onaj kartončić, išao bih po robu u poštu kod Limanske pijace.
Tamo na ulazu u poštu imaju dva šaltera gde izdaju i pakete i preporučene pošiljke i gde je uvek gužva. Da li tu da pitam za pošiljke?

Kakva su vam iskustva sa UTxxxxxNL pošiljkama ako neko ima? Radi se o naručivanju sa Joom-a.

Нисам баш видео да има уопште неки избор. Бираш да ли је са праћењем, цену и добављача. На алију. На ибеју имаш само цену доставе. За друге нека се јави ко је куповао.

Jesu li vam stizale posiljke za zadnjim statusom (Arrive at local delivery office) 01.12 za HU pošiljke i (Shipment being prepared by the postman) 04.12 za BE ?
Ovo bi trebalo biti u Srbiji negde u posti.

Meni je trenutno jedna UA...HU "zaglavljena" sa statusom [RS]At local delivery center (tj. Arrive at local delivery office) od 01.12. Očekujem papirić u sandučetu svaki dan :)

zhu.jpg

Malo su usporili....

Od [RS]At local delivery center do lokalne poste / isporuke na kucnu adresu treba 3-15 dana

Nisam neko vreme porucivao..
Dobio sam kod LP****, preko cega to sada ide, ima li kakvo pravilo ?

Da li je detektovan neki oblik zivota u Izmenicnoj posti? Deset dana nema azuriranja statusa. Crna rupa.

Jeli se neko iz Novog Sada žalio u pošti zbog neisporučenih pošiljki?
Kome se žaliti i da li ima neke koristi od toga?
Kada poštar ne ostavi pošiljku u sandučetu, nego ostavi onaj kartončić, išao bih po robu u poštu kod Limanske pijace.
Tamo na ulazu u poštu imaju dva šaltera gde izdaju i pakete i preporučene pošiljke i gde je uvek gužva. Da li tu da pitam za pošiljke?

Prvo pitaj kojoj gradskoj pošti pripadaš, jer su za kućnu dostavu zaduženi poštari iz te pošte, pa se njima obratiš. To ne mora biti neka od ovih velikih, već može biti i neka mala u bilo kom kvartu. Možeš sa brojem pošiljke ili ličnim podacima i da se obratiš pismeno na kontakt strani sajta Pošte, brzo odgovore i provere o čemu se radi. https://www.posta.rs/cir/korisnicki-servis/postavite-pitanje.aspx

Pozdrav, imam jedno pitanje, narucio sam nesto iz Amerike, za shipping sam izabraio Priority Mail International pa me zanima da li cu imati kompletno pracenje posiljke i da li se vodi kao registrovana posiljka ? kod za pracenje koji sam dobio CJ.......US

@Animal

SunYou UH...BE ili LB...LT

@Rendisha

SA kojom/kakvom posiljkom imas problem ?

@ed209

Za neregistrovane posiljke se ne salje upit po kodu za pracenje !!!
jer se po automatizmu dobija genericki odgovor da se neregistrovane
posiljke ne evidentiraju u sistemu.
Prvo se kao problem eliminise postar , pa lokalna posta , pa LPC...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno