Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Jel ti piše baš za Drive u Restart history-ju? Samo su gledali da izbace A13 bez dobrog testiranja, ali opet, nekome sve radi kako treba. Pola aplikacija ispada da može da bude problem.
U restart historyu nema nista, pise samo last auto restart -never

Onda je samo u jednom trenutku apk crash-nula, ali nije uradio restart sam uređaj.

A morao je negde da zabeleži :). Jel ti nije išao update neki system-a? Imaš podešen auto-restart možda? Ili mu je prosto došlo da se malo restartuje, nije isključeno :D.

A morao je negde da zabeleži :). Jel ti nije išao update neki system-a? Imaš podešen auto-restart možda? Ili mu je prosto došlo da se malo restartuje, nije isključeno :D.
Nema nista, vecini se ovde sam restartuje i izgleda ne zabelezi nigde, doslo mu je da se restartuje samo ne znam od cega uglavnom ide od poziva xD

Eh da ovo njesra sa Viberom da se produži da nikad više ne radi kako treba, pa da naš plebs predje na normalne IM aplikacije... Ali avaj...

Viber zakucava i na iPhone 13 Pro modelu. Evo jača polovina svako malo ludi od baga kada krene da zakucava.

^ meni na 13pm radi bez zakucavanja, radi ok gledajući da je to viber i jedna od najgorih aplikacija

Ja svaki drugi dan slušam buku i hajku na jabuku u kući jer je dosad bio kod drage mi samo Huawei. Prešla na jabuku, ali vidim da joj diže živac. Menjali smo se jedan dan, nosila Samsung i rekla nikad više :D.

Mislim da viber samo nije dobro optimizovan i do aplikacije je a ovi restarti na ultri su nesto drugo i pre ili kasnije pocnu da se desavaju, niko da objasni sta je problem

Verujem da ni Samsung ne radi neku analizu, eskpertizu, i da se nešto ne libe da poprave stvari, jer ipak dolazi velika stvar za njih i S23 serija. Tu nema mesta da bilo šta uprskaju jer će polako da krenu da klizaju. Ultra i ako nije naprodavanija čini 33% prodaje, ali opet sa svim ovim problemima, ma kakve god prirode bili, ovo je za Samsung korak unazad u odnosu na S21 seriju. Nije moguće da ne znaju za probleme, prosto se stalno o tome priča i po forumima i na zajednici, samo je pitanj da li oni žele da se mlate sa tim ili ne.

Ocigledno ne, ostavili su nama da se maltretiramo i niko od ovih recenzenata da pomene to da oni naprave pritisak, forum nije bitan mnogo 😅

Recezenti su plaćeni da hvale, to mogu i da razumem. Ima toga i kod nas na kanalima i to je sponzorisan sadržaj, ali svakodnevna upotreba i korisnici su najbolje merilo toga kakav je neki produkt. S22 serija mi deluje kao entry karta u neke nove epohe, ali sam isto tako ubeđen da neće da postoji do 2025. godine S serija jer će se po svaku cenu gurati Fold, Flip, Rollable itd.

Poslednja izmena:
Pa taman, ovo sto smo platili nema veze, bice bolje sa s24 ultra, s22 je probni model 😂

Svaki neparan je bio dobar, videćemo kako će ići trend u narednim godinama. Ja sam neko ko menja telefon na par meseci, ali za sada najbolji utisak je ostavio Note 10+ i S21 Ultra model.

Ja sam imao s21 ultra, bio je extra dok se jednog dana nije ugasio i zavrsio sa radom, a ovaj je zavrsio i pre nego je poceo 🙃

Vidite u Settings - Connection - WiFi - gore desno ... - Intelligent WiFi - pa nekoliko puta kliknite na zadnju stavku.
Pojaviće se Wi-Fi developer options :

Wi-Fi-S22-Ultra.png

Tu u Nearby Wi-Fi information na prvom tabu mogu da se vide sve mreže i njihovi detalji (RSSI je za jačinu signala), a na drugom tabu Channel utilization na dnu preporučuje koji WiFi kanali (posebno za 2.4 GHz i 5GHz) da se postave na ruteru:

Wi-Fi222-Ultra.png

U principu koristite na ruteru AC-Only mod ako je dostupan i neki od tih preporučenih kanala za 5GHz (36 , 40, 44 su sigurno ok).

Ono što mi još pada na pamet je da možda telefon ubacuje u Deep sleep neke aplikacije koje ne bi smeo (npr. Android System WebView)

Settings - Device Care - Battery - Background usage limits :

Screenshot-20221206-085342-Device-care.png

Tu ili isključite totalno opciju ili podesite tako da u Deep sleeping apps NE stoje aplikacije za razmenu poruka (Viber/Signal/Telegram/Whatsapp...) i Android System WebView

Kod mene su trenutno ove aplikaciju u deep sleep-u:

Deep-Sleep-S22-Ultra.jpg

Nemam nikakvih problema sa telefonom, a koristio sam ga na raznim mrežama i u više zemalja...

OneDrive može da se isključi, ne znam šta je tu toliki problem :)

Problem je ako radiš sync :). Ja sam ga namenski uzeo kao sekundarni backup cloud. Što se deep sleep-a tiče, ovo sam pobio sve preko adb, ali i dalje se desi da sam od sebe, jednom, kada se njemu ćefne samo zabode. Tako je u mogućnosti :D.

Problem je ako radiš sync :). Ja sam ga
Vidite u Settings - Connection - WiFi - gore desno ... - Intelligent WiFi - pa nekoliko puta kliknite na zadnju stavku.

Wi-Fi-S22-Ultra.png

Tu u Nearby Wi-Fi information na prvom tabu mogu da se vide sve mreže i njihovi detalji (RSSI je za jačinu signala), a na drugom tabu Channel utilization na dnu preporučuje koji WiFi kanali (posebno za 2.4 GHz i 5GHz) da se postave na ruteru:

Wi-Fi222-Ultra.png

U principu koristite na ruteru AC-Only mod ako je dostupan i neki od tih preporučenih kanala za 5GHz (36 , 40, 44 su sigurno ok).

Ono što mi još pada na pamet je da možda telefon ubacuje u Deep sleep neke aplikacije koje ne bi smeo (npr. Android System WebView)

Tu ili isključite totalno opciju ili podesite tako da u Deep sleeping apps NE stoje aplikacije za razmenu poruka (Viber/Signal/Telegram/Whatsapp...) i Android System WebView

Deep-Sleep-S22-Ultra.jpg

Nemam nikakvih problema sa telefonom, a koristio sam ga na raznim mrežama i u više zemalja...

Problem je sto se telefon restartuje sam od sebe a ne znamo zbog cega xD
namenski uzeo kao sekundarni backup cloud. Što se deep sleep-a tiče, ovo sam pobio sve preko adb, ali i dalje se desi da sam od sebe, jednom, kada se njemu ćefne samo zabode. Tako je u mogućnosti :D.

Wi-Fi-S22-Ultra.png

Wi-Fi222-Ultra.png

Deep-Sleep-S22-Ultra.jpg

Problem je sto se telefon restartuje sam od sebe a ne znamo zbog cega

Ranije je postjala varijanta da se čitaju logovi, ali sada vidim da je to sve izvedeno kroz Android Studio i nema više odvojenog programa koji to radi, nego je sada deo paketa.

Takođe u Settings - Battery Device Care - Memory pod Excluded apps mogu da se stave aplikacije koje neće zatvarati i računati u memoriji:

npr. Viber :)

Viber stiže tj. ja verujem da nemamo problem sa kašnjenjem poruka, ali je problem što zabode.

Ma Viber je smeće, kao što i piše u naslovu teme :)

Ali šta da se radi kad kod nas svi koriste...

EDIT:
Da i pod Settings - Battery and device care - Battery - More battery settings ništa nisam menjao, a telefon se puni kad stignem (od 5-10% do 100% za oko sat vremena)

More-battery.png

EDIT: Dobro je i uvek koristiti najnoviju verziju Google Play servisa:

Poslednja izmena:
Desava li se da se telefon restartuje sam kad zabode viber?

Meni ne, samo zabode Viber, pa krene neki proces u pozadini, kao kada se signal gubi na starim televizorima, pa onda mrljav ekran bude, kao kada windows zabaguje, pa se sve vrati, a do tada ispritiskam lock screen, spustim dole sve prozore, ma ništa ne reaguje, i na kraju sve operacije uradi odjednom.

OneDrive.jpg

Isključen i od tada ga ne vidim...

Ne može uninstall bez root-a :
Important: when "uninstalling" system applications, they are actually removed only from the list of installed in the system and cease to function (as if disabled), but physically remain on the device. Their complete removal without root access is impossible.

Poslednja izmena:
Ovo bi bilo ok da se radi na nekom budget telefonu na kom je neki beta aosp rom. Strasno.

Nazad
Vrh Dno