Šta je novo?

Banka Intesa

Pa ni ja nikada nisam samostalno odlucio da hocu to da koristim, ali cesto kada placam nesto online to mi kao neki vid zastite izadje.

Jednostavno nece. Danima sam pokusavao, kod 3 razlicite kladionice, cisto da probam, i jednostavno ne stize sms.

Kako unosiš broj?
Meni nekad neće da stigne sms od stranaca ako stavim 0

Npr +381064xxxx

Ako stavim +38164xxxx stigne sms
Čak i ovaj + zna da bude problem nekad pa onda samo stavim 38164xxxx

Ne unosim broj. Broj je vec definisan, samo izaberem jel hocu sms da mi se posalje ili preko citaca kartice.

Upravo mi je stigao mejl od Intese da se ukida usluga Wave2Pay i da se ugovor o pružanju Wave2Pay usluge raskida, sa otkaznim rokom od dva meseca. Podsećaju da se može koristiti GooglePay. 😁

Ne unosim broj. Broj je vec definisan, samo izaberem jel hocu sms da mi se posalje ili preko citaca kartice.
Onda stvarno ne znam do čega može biti. Meni je broj bio u VIPu, prenešen u mts i stižu obaveštenja.

Da nemaš neki spam folder u sms aplikaciji koji ti guta te poruke možda?

Meni se desilo npr par puta da mi je truecaller sms od intese označio kao spam i bacio u taj junk folder

Wave2Pay ukidaju, nisam koristio GPay do sada.. Jel postoji razlika? Mislim do sada na kasi samo kazem placam Intesa karticom kad me pita.. Jel ovo isto funkcionise kod nas?

Svakako bolje nego w2p koji je mogao da prihvati samo debitnu karticu.

Znaci gase w2p... Aj sad neka mi neko objasni kako da vidim odbijena placanja? Jutros sam imao pokusaj naplate preko kartice koja je blokirana za inostranstvo... I stize notifikacija u w2p kao i svi detalji (iznos, vreme, ko je pokusao da naplati)... A trag o tome u mobilnoj aplikaciji neigde nema...
a u google pay se to sigurno ne moze videti...

W2P je odlicna aplikacija, mnogo precizniji uvid u racun nego na onoj mobilnoj ili online aplikaciji. Zalosno je sto gase jer tacno, ne smao odbijene, vec, jednim klikom stanje, tacan datum i vreme kad si platio, koja prodavnica itd, a ne kao kod aplikacije gde je to povrsno - datum naplate, a ne kad je placenje izvrseno tj sredstva rezervisana i koja je prodavnica itd...
Ne verujem da mozemo nesto uticati na njihovu odluku, ali eto makar sam probao i uputio primedbu telefonom, a i email-om da sam protiv toga i da w2p dopunjije njihovu aplikaciju koja nije zavrsena do kraja tj ima dosta mana... mozda kad bi se svi pobunili bi se neko zapitao da li je ipak treba ostaviti...

Izvinite ako je vec pomenuto; Moze li Google Pay na Huawei Mate 20 Pro sa EMUI 12.0.0? Ne bih da instaliram nesto sto nece da radi. Hvala.

Zašto ne bi moglo kada telefon podržava Google servise.

Zato sto u onom linku od banke, gde objasnjavaju instaliranje, pise "Uređaji koji mogu da koriste ovu uslugu moraju da imaju Android operativni sistem (osim Huawei)", i to mi je bilo nejasno. Ajd, probacu sada, pa kako ispadne.

edit: Instalirao i sve proslo kako treba. Hvala za pomoc.

Poslednja izmena:
To noviji Huawei koji nemaju servise.

Evo napokon i obavestenja u vezi placanja na rate visa karticom, odnosno preostalih rata.3D13A493-67DD-496B-8A47-B94F4E124298.jpeg

SMS obavestenje nisam dobio od banke nikad, osim kad nije neki promo ili kad zatrazim sam neku informaciju. Kako do sms obavestenja?

W2P je odlicna aplikacija, mnogo precizniji uvid u racun nego na onoj mobilnoj ili online aplikaciji. Zalosno je sto gase jer tacno, ne smao odbijene, vec, jednim klikom stanje, tacan datum i vreme kad si platio, koja prodavnica itd, a ne kao kod aplikacije gde je to povrsno - datum naplate, a ne kad je placenje izvrseno tj sredstva rezervisana i koja je prodavnica itd...
Ne verujem da mozemo nesto uticati na njihovu odluku, ali eto makar sam probao i uputio primedbu telefonom, a i email-om da sam protiv toga i da w2p dopunjije njihovu aplikaciju koja nije zavrsena do kraja tj ima dosta mana... mozda kad bi se svi pobunili bi se neko zapitao da li je ipak treba ostaviti...
True story
Mnogo je azurnija i bolja W2P za uvid u transakcije nego mobilna aplikacija - tamo se transakcije vide tek kad bude proknjizeno, kod W2P je instant
A iskreno sumnjam da ce u sledeca 2 meseca da integrisu sve te funkcionalnosti u mobilnu app

Imam pitanje. Mogu li da moby aplikacijom elektronski sa svog deviznog racuna da prebacim evre na drugi devizni racun u Intesi a da nemam punomoc za taj racun.

Mislim da je moguce izvrsiti takvu transakciju jer prebacujes sa svog na svoj racun i trebalo bi da je odobre. Samo vidi kad budes prebacivao koliko ce te kostati ta transakcija, mozda ipak odlucis da uradis to manuelno.

Imam pitanje. Mogu li da moby aplikacijom elektronski sa svog deviznog racuna da prebacim evre na drugi devizni racun u Intesi a da nemam punomoc za taj racun.
Nema direktnog prebacivanja deviza po zakonu Srbije, cak i da su oba racuna tvoja, osim u izuzetnim slucajevima kada se po osnovu nekog ugovora ili sl. vrsi placanje u eurima (ali to i dalje ne mozes da odadis iz mBank ili eBank).

^ moglo bi elektronski, može i devizna doznaka van Srbije, ali banka to obrađauje i odobrava ručno.
Na primer, Mobi dozvoljava uplate na brokerske račune u inostranstvu (sve može online), dok Intesa ne odobrava. To pravdaju politikom banke.

Vrh Dno