Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Zdravo!

Ne znam da li će vam pomoći, ali probajte da isključite sledeće na telefonu ako je uključen:

(Vaš uređaj mora imati iOS 15 ili noviju verziju.)
  1. Na svom iPhoneu, iPadu ili iPod touchu otvorite Postavke > [vaše ime] > iCloud.
  2. Dodirnite Privatni relej, a zatim isključite Privatni relej.
(Nažalost instaliranje IPA datoteke nije tako lako ako vaš uređaj nije jailbrekovan, ili ako prethodno niste sačuvali IPA datoteku)
Cao, hvala na odgovoru Ali mislim da nisam razumeo ovo sa relejom?!
Ako mozes da mi pojasnis,saljem sliku ekrana:

Moj uredjaj Nije jailbreakovan,tacno..na to sam potpuno zaboravio 🤨

Prilozi

• 9B1822AE-D35D-486F-9C94-AA7E430C171A.jpeg
    9B1822AE-D35D-486F-9C94-AA7E430C171A.jpeg
    75.3 KB · Pregleda: 188
Zdravo!

Kako vidim ti nemaš iCloud+. Ja sam se pretplatio, I kad uključim "Private Reley" onda mi ne "ide" TV. (iPhone 13, IOS 16.1.1 i IOS 16.1)

Nemam ideju... Izvini. :-(

Prilozi

• IMG_0930.jpeg
    IMG_0930.jpeg
    68.3 KB · Pregleda: 63
Zdravo!

Kako vidim ti nemaš iCloud+. Ja sam se pretplatio, I kad uključim "Private Reley" onda mi ne "ide" TV. (iPhone 13, IOS 16.1.1 i IOS 16.1)

Nemam ideju... Izvini. :-(
Ahmmm,jasno..hvala ti na info-u!
Pa koliko placas mesecno taj iCloud +?

P.S. Imas li ti problema sa TV-om kad hoces u full screen mod da ga prebacis? Meni se app samo srusi?🧐😕

Prilozi

• 772200ED-5853-4E3B-B30A-9012FC27D0C5.jpeg
    772200ED-5853-4E3B-B30A-9012FC27D0C5.jpeg
    62.7 KB · Pregleda: 46
Ahmmm,jasno..hvala ti na info-u!
Pa koliko placas mesecno taj iCloud +?

P.S. Imas li ti problema sa TV-om kad hoces u full screen mod da ga prebacis? Meni se app samo srusi?🧐😕
Meni aplikacija (TV full screen) radi redovo. Ali 100% ne zbog iCloud+ -a.

iCloud+ plaćam u okviru AppleONE Family

Prilozi

• IMG_0933.png
    IMG_0933.png
    285.4 KB · Pregleda: 51
Meni aplikacija (TV full screen) radi redovo. Ali 100% ne zbog iCloud+ -a.

iCloud+ plaćam u okviru AppleONE Family

Update:
Morao sam da restartujem iPhone, i od tada i meni se (TV) app u "full screen mode" sruši.
Vratio sam Globaltel 2.4.12 i Globaltel 2.4.9 verzije ali ne vredi... (IOS 16.1.1).

Update:
Morao sam da restartujem iPhone, i od tada i meni se (TV) app u "full screen mode" sruši.
Vratio sam Globaltel 2.4.12 i Globaltel 2.4.9 verzije ali ne vredi... (IOS 16.1.1).
Hmmmmm,jasno!
Znaci tebi je jailbreakovan? Cool!
P.S. Meni je bagovalo prije sistem update-a, jer sam updatovao Globaltel app (2.4.12) ne znam ni ja sam zasto, Ali samo u full screen modu.
P.S.S. Ne trebamo toliko ni da pi*dimo u andorid sistemu je Gora situacija sto se tice poziva i poruka,za sada IOS «vodi»…

Inace mozes skinuti ORION TV app,savrseno radi,a malo je i bogatija ponuda kanala…
Mada dok traje SP u fudbalu,Nije moguce gledati na Orionu zbog autorskih prava/licence..

Prilozi

• 1DE63DD6-FDDC-46E7-B3E9-8FF31A408A6C.png
    1DE63DD6-FDDC-46E7-B3E9-8FF31A408A6C.png
    441.1 KB · Pregleda: 43
Ja од кад сам апдејтовао на iOS 16.2 beta 3 (b) примање позива преко апликације не ради, све док не уђем у њу.

Hmmmmm,jasno!
Znaci tebi je jailbreakovan? Cool!
P.S. Meni je bagovalo prije sistem update-a, jer sam updatovao Globaltel app (2.4.12) ne znam ni ja sam zasto, Ali samo u full screen modu.
P.S.S. Ne trebamo toliko ni da pi*dimo u andorid sistemu je Gora situacija sto se tice poziva i poruka,za sada IOS «vodi»…

Inace mozes skinuti ORION TV app,savrseno radi,a malo je i bogatija ponuda kanala…
Mada dok traje SP u fudbalu,Nije moguce gledati na Orionu zbog autorskih prava/licence..
Nisam jailbrekovao, nego svaki put kad dođe nova verzija odmah skidam app sa app store-a sa Apple Configurator-om.
(Zato mogu kasnije bilo koju verziju da vratim-instaliram)
Airplay sa iPhone-a na Apple TV radi! Mogu da gledam bilo koji "kanal" na velikom ekranu. :)

Nisam jailbrekovao, nego svaki put kad dođe nova verzija odmah skidam app sa app store-a sa Apple Configurator-om.
Airplay sa iPhone-a na Apple TV radi! Mogu da gledam bilo koji "kanal" na velikom ekranu. :)

Prilozi

• IMG_0003.PNG
    IMG_0003.PNG
    3.1 MB · Pregleda: 35
  • IMG_0941.jpg
    IMG_0941.jpg
    50 KB · Pregleda: 80
Jos u nedelju im poslao mail o prebacivanju broja sa fizicke kartice na eSIM i dalje nema odgovora. Koliko im treba? :(
@Globaltel Support

Prilozi

• esim.JPG
    esim.JPG
    62.8 KB · Pregleda: 81

Prilozi

• 1669842963902.png
    1669842963902.png
    6.3 KB · Pregleda: 153
Zdravo, da li je normalno da prebacivanje data kartica na iPhone-u sa Yettel-a na Globaltel traje 3-4 minuta? Sa drugim karticama koje nisu Globaltel nemam problem, dok mi na Globaltelu stoji “No Service” par minuta, a kad se prebacim na Yettel bude skoro instant.

Cekaj to sa Apple Configuratorom,Jel to neki app za telefon ili ga moras imati na kompu Pa sa toga back-upovati?

P.S. Sto se tice AirPlay-a bilo je govora o tome ranije,fino radi Ali ti ekran telefona mora biti nok stop upaljen,zar ne? Ne mozes da bacis sliku kao sto se to radi sa YouTube screen sharing-om?

Cekaj to sa Apple Configuratorom,Jel to neki app za telefon ili ga moras imati na kompu Pa sa toga back-upovati?

P.S. Sto se tice AirPlay-a bilo je govora o tome ranije,fino radi Ali ti ekran telefona mora biti nok stop upaljen,zar ne? Ne mozes da bacis sliku kao sto se to radi sa YouTube screen sharing-om?
Zdravo!
Moraš imati na kompu. Apple configurator na Mac-u, ili iTunes na Windows-u (samo iTunes 12.6.3 ima "još ugrađen" App Store).
Odgovor na drugo pitanje: Zavisi od IOS verzije. Na IOS 13 radi redovno, na IOS 14-15-16 ekran telefona mora biti non stop upaljen (nažalost).

Поздрав друштво, да ли би неко био љубазан да ми опише своје искуство са овом мрежом, на постпејду?
Тренутно сам у А1 и ломим се да ли да пређем у Глобалтел. Па ме интересују ваша искуства са мрежом, сигналом, ромингом да ли можда има разлике да ли се користи на ИОС-у или на Андроид-у? И да да ли је могуће слање порука за паркинг, хуманитарне и слично?

Хвала вам унапред!

Поздрав друштво, да ли би неко био љубазан да ми опише своје искуство са овом мрежом, на постпејду?
Тренутно сам у А1 и ломим се да ли да пређем у Глобалтел. Па ме интересују ваша искуства са мрежом, сигналом, ромингом да ли можда има разлике да ли се користи на ИОС-у или на Андроид-у? И да да ли је могуће слање порука за паркинг, хуманитарне и слично?

Хвала вам унапред!
Nisu bas mnogo pouzdani,ali za postpaid ne bih ti savetovao.
Ja sam na freepaid-u i to mi je za sada ok,ali ne bih se usudio da potpisujem ugovor sa Globaltelom.
Daleko su jos mnogo od ozbiljne mreze.

Upravo kako je @NorthGate rekao... Za prepaid su ok, ali nebih se usudio vezivati na dve godine, iako za više od godinu dana u mreži i 6 prenetih brojeva (porodica kompet) nisam imao problema ni sa pozivima, ni sa sms ni sa netom, osim onih globalnih kada padne cela mreža.

Globatel kartica je radila par dana ok, nakon toga kada neko zove na taj broj, telefon zvoni ali nema notifikacije i ne mozes da se javis,vratio sam fon na fabricka podesavanja i proradilo je na par dana , medjutim opet ista situcija nakon par dana. Kada tu karticu stavim u drugi telefon i kada se pozove taj broj zvoni na telefonu gde je izvadjena kartica i ne mozes da se javis 😅Nista mi nije jasno, da li mozda neko zna u cemu je problem ? Zaboravih da napomenem da na tom telefonu mts kartica radi bez problema.

Poslednja izmena:
Skroz sam zaboravio za to, doduse u jednom momentu sam se setio pa sam se izlogovao iz aplikacije ali ocigledno to nije bilo dovoljno.Hvala

Da li se nekom ko ima 2 broja na svoje ime u Globaltelu dešava da kada neko okrene jedan broj, da zvoni telefon na drugom broju?

Imam 2 broja telefona (prepaid) i oba koristim preko aplikacije. U dva različita uređaja su aktivirane te kartice (jedan na mom, jedan na ženinom). Telefoni su Samsung S22 Ultra sa poslednjom verzijom aplikacije sa Google Play-a.

Desilo mi se i da zovem sa jednog broja ovaj drugi i da mi zvoni ovaj telefon sa koga zovem :oops:

Da li se nekom ko ima 2 broja na svoje ime u Globaltelu dešava da kada neko okrene jedan broj, da zvoni telefon na drugom broju?

Imam 2 broja telefona (prepaid) i oba koristim preko aplikacije. U dva različita uređaja su aktivirane te kartice (jedan na mom, jedan na ženinom). Telefoni su Samsung S22 Ultra sa poslednjom verzijom aplikacije sa Google Play-a.

Desilo mi se i da zovem sa jednog broja ovaj drugi i da mi zvoni ovaj telefon sa koga zovem :oops:

Мени се дешавало да неко окрене мене нормално, не преко апликације, и јави се нека баба. :ROFLMAO:

Исто ми се дешавало да ја када окренем некога јави се неко други, или избаци "Телеком Србија, бесплатно обавештење, бирали сте непостојећи број". А ја зовем број из именика који није погрешан плус није у телекому. :ROFLMAO:

Мени се дешавало да неко окрене мене нормално, не преко апликације, и јави се нека баба. :ROFLMAO:

Исто ми се дешавало да ја када окренем некога јави се неко други, или избаци "Телеком Србија, бесплатно обавештење, бирали сте непостојећи број". А ја зовем број из именика који није погрешан плус није у телекому. :ROFLMAO:
Ja sam imao problem,a mozda je jos uvek,da kada sam pozvao jedan moj broj koji je u mts da mi samo za taj broj javlja da je nepostojeci i to kada se zove iz aplikacije,a oni kada su to videli nisu znali sta ih je snaslo pa ni problem nisu resili do danas.

Da nisi pomešao kartice?

Aplikacija sa brojem #1 na telefonu #1
Aplikacija sa brojem #2 na teledonu #2
Ali...
Kartica sa brojem #1 u telefonu #2
Kartica sa brojem #2 u telefonu #1?

Ja sam imao problem,a mozda je jos uvek,da kada sam pozvao jedan moj broj koji je u mts da mi samo za taj broj javlja da je nepostojeci i to kada se zove iz aplikacije,a oni kada su to videli nisu znali sta ih je snaslo pa ni problem nisu resili do danas.
Добро си ме подсјетио, преко апликације кад зовем свој фиксни, избацује ми као непостојећи број. Исто сам звао кориснички, нема вајде.

Nazad
Vrh Dno