Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Поздрав. Једно питање.

Ако преусмјерим позиве са А1 на Глобалтел док сам у Србији, да ли морам А1 број да вадим из телефона или може да остане у телефону док сам у иностранству? Примао бих позиве преко Глобалтел апликације.

Ako bezuslovno preusmeriš sve dolazne pozive sa A1 na Globaltel, onda ne moraš da vadiš karticu. Ako uslovno preusmeriš pozive (u slučaju nedostupnosti) onda moraš da vadiš karticu.

Ako bezuslovno preusmeriš sve dolazne pozive sa A1 na Globaltel, onda ne moraš da vadiš karticu. Ako uslovno preusmeriš pozive (u slučaju nedostupnosti) onda moraš da vadiš karticu.
U drugom slučaju treba voditi računa da se kartica vadi dok si ovde, a ne u inostranstvu, odnosno pre povezivanja na inostranu mrežu.
Zato je najbolje podesiti bezuslovno preusmerenje.

Zdravo raja! Molim vas gde da skinem verziju za IOS (iPhone) 2.4.12 koja datira iz oktobra 2021.godine…na ovoj novoj verziji mi baguje televizija (2.4.14.).
Hvala u napred za link/pomoc 🤠

kako bi smo na novu SIM
bismo* 😂

Nego nadjoh vas stariji post o postupku prebacivanja vazece fizicke kartice u eSIM i videh da treba da se kupi dodatni broj u aplikaciji + kupovina eSIM putem sajta.
Zanima me i da li i dalje ista procedura?
Koliko bi me iskostao ceo taj postupak?
Kupovina dodatnoj broja u aplikaciji je 290 dinara + kupovina nekog paketa prilikom kupovine eSIM (minimum 200 dinara).
Da li uopste mogu da narucim eSIM bez kupovine nekog paketa (jer imam aktivni freepaid na fizickoj kartici)?
I sta se konkrektno podrazumeva pod "okvir kartice SIM broja"?

Hvala unapred.

Zdravo raja! Molim vas gde da skinem verziju za IOS (iPhone) 2.4.12 koja datira iz oktobra 2021.godine…na ovoj novoj verziji mi baguje televizija (2.4.14.).
Hvala u napred za link/pomoc 🤠

Zdravo!

Ne znam da li će vam pomoći, ali probajte da isključite sledeće na telefonu ako je uključen:

(Vaš uređaj mora imati iOS 15 ili noviju verziju.)
  1. Na svom iPhoneu, iPadu ili iPod touchu otvorite Postavke > [vaše ime] > iCloud.
  2. Dodirnite Privatni relej, a zatim isključite Privatni relej.
(Nažalost instaliranje IPA datoteke nije tako lako ako vaš uređaj nije jailbrekovan, ili ako prethodno niste sačuvali IPA datoteku)

bismo* 😂

Nego nadjoh vas stariji post o postupku prebacivanja vazece fizicke kartice u eSIM i videh da treba da se kupi dodatni broj u aplikaciji + kupovina eSIM putem sajta.
Zanima me i da li i dalje ista procedura?
Koliko bi me iskostao ceo taj postupak?
Kupovina dodatnoj broja u aplikaciji je 290 dinara + kupovina nekog paketa prilikom kupovine eSIM (minimum 200 dinara).
Da li uopste mogu da narucim eSIM bez kupovine nekog paketa (jer imam aktivni freepaid na fizickoj kartici)?
I sta se konkrektno podrazumeva pod "okvir kartice SIM broja"?

Hvala unapred.

Можеш за 200 динара. Идеш на eSIM па идеш на узбудљиви припејд, па изабереш 2GB 30min/SMS на 7 дана, и купиш. То је то. :LOL:

Након тога процедура је иста, шаљеш број који си добио на eSIM и број који сада користиш на [email protected] и кажеш да хоћеш тај број да пребациш на eSIM. :LOL:

Успут, да ли неко има проблема са примањем позива преко апликације, неће да звони док не уђем у апликацију? Све је радило нормално до петка.

Poslednja izmena:
Ljudi, ja skoro ceo dan nemam signal (sigurno barem nekih 5-6 sata).
U pitanju je grad Nis.
Vidim da se niko ne zali ovde u temi. Jesam ja izolovani slucaj ili ima jos nekog?

U pitanju je grad Nis.
Vidim da se niko ne zali ovde u temi. Jesam ja izolovani slucaj ili ima jos nekog?
Pre par sati sam razgovarao sa nekim drugarima iz Krusevca.
Rekose mi da su svoje mts postpaid brojeve preneli u Globaltel i da su samo jednom bili bez signala i tako jako kratko. Brojeve su preneli u februaru ove godine.
Razgovor je vodjen oko 19 h i u Krusevcu nije bilo poteskoca.

U pitanju je grad Nis.
Uključi pa isključi airplane mod, ili restartuj telefon.

Ma probao sve i svasta.
Jedino onaj SIM Toolkit nemam na Xiaomiju, to nisam isprobao, da rucno nadjem mrezu preko njega. Inace kad rucno trazim mrezu pronadje Globaltel ali ne moze da se poveze.

Ma probao sve i svasta.
Jedino onaj SIM Toolkit nemam na Xiaomiju, to nisam isprobao, da rucno nadjem mrezu preko njega. Inace kad rucno trazim mrezu pronadje Globaltel ali ne moze da se poveze.
Kako nemas SIM Toolkit na Xiaomiju? Ja ga imam na RN10Pro.

Poznanik ima Samsung S 21 PRO i pređe sa Yettela na Globaltel, ubacim mu SIM proradi preko STK, ali sutra nema mrežu. Probam sa STK opet, dobije pa gubi... Stavim SIM u moj srari Samsung S4 mini, proradi odmah vratimo u S 21 PRO i radi i u njemu od tada.

Jel imaju negde u BG-u da se kupe prepaid Globaltel kartice? Proverio sam u par manjih prodavnica i trafika ali ih nema..

Jel imaju negde u BG-u da se kupe prepaid Globaltel kartice? Proverio sam u par manjih prodavnica i trafika ali ih nema..
Ako nema u Gigatronu,a oni su sada partneri,onda probaj u Makenzijevoj 25,tu je Golobaltel poslovnica

Da, kartica je stara 4god. Nemam Sim Toolkit, tj. ima ga u Manage apps (jer je to system app valjda) ali nemam nacin da ga pokrenem.
Probao sa par aplikacija s Play Storea ali em nemam nikakvu opciju (samo info),takodju tu karticu ne ocitava (samo drugu mts).
Ako neko zna aplikaciju koja bi mogla da odradi isto kao Sim Toolkit (da mi da mogucnost da rucno izaberem mrezu) nek javi.

Inace telefon prepozna karticu, rucno kada trazim mrezu nadje Globaltel ali ne uspeva da se poveze.
Probani naravno restarti, zamena mesta karticama, zamena sim slota, brisanje kesa u TWRPu, ...

PS: Nisam probao jos karticu u drugom telefonu, kad mogu isprobacu i to.

Ova glupost od mreze ne dozvoljava ni da se posalje poruka za Guarana nagradnu igru jer navodno nemam kredita.

Nazad
Vrh Dno