Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Prenosi se ako novi paket, aktiviran pre isteka prethodnog, sadrži tu uslugu, tako bar piše.
Ja dopunjavam samo internet i to se prenosi.

Danas dobijem SMS da mi istice kombinacija za 3 dana i koliko mi jr GB i min preostalo. Dalje mi kaze da aktiviram paket uzbudljiva kombinacija 30 dana pre isteka trenutnog paketa da bih preneo nepotroseno.

Kako misle da sacuvam minute i net bez vremeplova? Inace mi je na sajtu podeseno da se automatski produzi i imam dovoljno kredita.

Danas dobijem SMS da mi istice kombinacija za 3 dana i koliko mi jr GB i min preostalo. Dalje mi kaze da aktiviram paket uzbudljiva kombinacija 30 dana pre isteka trenutnog paketa da bih preneo nepotroseno.

Kako misle da sacuvam minute i net bez vremeplova? Inace mi je na sajtu podeseno da se automatski produzi i imam dovoljno kredita.
Ne brini,to tako stize svakome.Bitno da to je ukljuceno automatsko obnavljanje.

Od sinoć, a traje i dalje, sms poruke poslate iz mts i Yettel mreže ne stižu nikako.
10-tak globaltel brojeva je u pitanju, u različitim gradovima.

Je li primetio ovo još neko?

sad sam probao sa yettel-a, sms stize za manje od 2 sekunde.

Od sinoć, a traje i dalje, sms poruke poslate iz mts i Yettel mreže ne stižu nikako.
10-tak globaltel brojeva je u pitanju, u različitim gradovima.

Je li primetio ovo još neko?
I ja imam problema da primim sms poruke, ne znam od kad, al ne stizu kad je aplikacija aktivirana, znaci kad se izlogujem i izbacim aktivaciju na sim karticu koja je u telefonu stizu sms poruke, kad stavim aplikaciju sms poruke se gube, sa mts broja kad saljem pise da je sms isporucena al na globaltelu je nisam primio.
Sta bi to moglo biti ?

I ja imam problema da primim sms poruke, ne znam od kad, al ne stizu kad je aplikacija aktivirana, znaci kad se izlogujem i izbacim aktivaciju na sim karticu koja je u telefonu stizu sms poruke, kad stavim aplikaciju sms poruke se gube, sa mts broja kad saljem pise da je sms isporucena al na globaltelu je nisam primio.
Sta bi to moglo biti ?
U setting u aplikaciji iskljuci opciju prijem poziva u aplikaciji i stizace ti sms sigurno. Aplikacija ne radi bas kako bi nama trebalo, ali je od koristi zbog kontrole stanja i tv, sto funkcionise ok.

U setting u aplikaciji iskljuci opciju prijem poziva u aplikaciji i stizace ti sms sigurno. Aplikacija ne radi bas kako bi nama trebalo, ali je od koristi zbog kontrole stanja i tv, sto funkcionise ok.
I u romingu imas free dolazne pozive i odlazne,zavisi koji paket koristis.Letos mi je bas dobrodoslo.

I meni se globaltel u romingu pokazao odlicno, dok imam jako lose iskustvo u romingu sa vipom i telenorom i dzaba im sto oni posle meni vrate novac, kada nisam imao roming kada mi je najvise trebalo, a to je u toku putovanja dok ne stignem da tamo kupim normalnu karticu.

Ovo sam provalio, al sms stize na onaj broj koji je na kartici, na virtuelni ne stize, iako poziv moze da se primi kroz aplikaciju, inace ovo je sve pre radilo odlicno, sms je stizao kroz aplikaciju na sve brojeve koje imam virtuelno.
Kao da im se server nesto zeznuo.

Ovo sam provalio, al sms stize na onaj broj koji je na kartici, na virtuelni ne stize, iako poziv moze da se primi kroz aplikaciju, inace ovo je sve pre radilo odlicno, sms je stizao kroz aplikaciju na sve brojeve koje imam virtuelno.
Kao da im se server nesto zeznuo.
Da nisi azuriro aplikaciju na novu verziju

Jesam, i od tad je mozda krenuo problem, al sam je vratio staru verziju posle par dana od updata, tako da je i sa novom i sa starom isto.

Синоћ опет изгубим мрежу на 5-10 минута, испиздим, и одем да пренесем број у А1 јутрос. 😂

Prilozi

• 8859B7A9-EA42-4CAA-8D0E-2812952004DA.png
    8859B7A9-EA42-4CAA-8D0E-2812952004DA.png
    461.2 KB · Pregleda: 60
Ne znam sta je tu pametno kad ni jedna mreza nema idealnu pokrivenost signalom, a to je samo jedan od problema sa kojima se susrecemo. Nedavno sam bio na splavu restoranu u Grockoj, 063 i 060 uopste nemaju mrezu, 064 slabo. U gradu su svi slicni. Probao sam i mts net, u pocetku bio solidan, posle poceli kratki prekidi sve cesce, pa otkazao. 063 preskupi sa malom kolicinom neta. Kod globaltela jeftinije, ali ima prekida veze i u toku razgovora. Niko od raspolozivih provajdera nije bez problema.

Ne znam sta je tu pametno kad ni jedna mreza nema idealnu pokrivenost signalom, a to je samo jedan od problema sa kojima se susrecemo. Nedavno sam bio na splavu restoranu u Grockoj, 063 i 060 uopste nemaju mrezu, 064 slabo. U gradu su svi slicni. Probao sam i mts net, u pocetku bio solidan, posle poceli kratki prekidi sve cesce, pa otkazao. 063 preskupi sa malom kolicinom neta. Kod globaltela jeftinije, ali ima prekida veze i u toku razgovora. Niko od raspolozivih provajdera nije bez problema.
Ма слажем се да нико нема идеалну покривеност (чак А1 има можда и најлошију, а МТС најбољу), али глобалтел за сада не може да буде примарни број, да остајем без сигнала у сред бијела дана, стварно не могу. Издржао сам добрих годину и по дана, видјећемо какво ће стање да буде за двије године. 😅

Poslednja izmena:
Pa ne mogu da se slozim, Sto se tice neta A1 me prijatno iznenadjuje, mts se nosi sa signalom ali brzina malo izostaje, Yettel pocinje da zeza. Nista kriticno ali su najlosija mreza trenutno sto se svega tice osim 3G. Mislim da zanemarimo onaj speedTest gde je preko 50% brza A1 mreza a u 10% najsporijih je i tri puta brza. (Jedino Yettel 3G sto ima na 900 Mhz pa je bolja za razgovor u globalu jer ne pada na 2G tako lako).
Ali Evo gledam i na Ratelovom Sajtu za 4G pokrivenost stanovnista iznosi za
mts - 98.22 % (Speed test: 40.71 Mbps) - Najvise Pokrivena i Druga po brzini mreza sa 50% zaostatka naspram A1.
A1 - 96.97 % (Speed test: 64.20 Mbps) Druga Najbolja Pokrivenost i za vise od 50% brza.
Yettel - 96.55 % (Speed test: 36.74 Mbps) Najsporija i najmanje pokrivena

Pa ne mogu da se slozim, Sto se tice neta A1 me prijatno iznenadjuje, mts se nosi sa signalom ali brzina malo izostaje, Yettel pocinje da zeza. Nista kriticno ali su najlosija mreza trenutno sto se svega tice osim 3G. Mislim da zanemarimo onaj speedTest gde je preko 50% brza A1 mreza a u 10% najsporijih je i tri puta brza. (Jedino Yettel 3G sto ima na 900 Mhz pa je bolja za razgovor u globalu jer ne pada na 2G tako lako).
Ali Evo gledam i na Ratelovom Sajtu za 4G pokrivenost stanovnista iznosi za
mts - 98.22 % (Speed test: 40.71 Mbps) - Najvise Pokrivena i Druga po brzini mreza sa 50% zaostatka naspram A1.
A1 - 96.97 % (Speed test: 64.20 Mbps) Druga Najbolja Pokrivenost i za vise od 50% brza.
Yettel - 96.55 % (Speed test: 36.74 Mbps) Najsporija i najmanje pokrivena
За брзину интернета сам знао да А1 најбољи. Ја сам примјера ради на Глобалтелу извукао 500mbps, у глуво доба ноћи, око 4х ујутро. 😁

Trenutno najbolji kvalitet i pokrivenost ima Yettel. A1 je bio najbolji do marta ove god. kada su nacisto zeznuli signal. Mts je uvek bio uzasan (vec vise od 10 godina). Imam repetitore sve 3 mob. mreze u selu,svi gledaju pravo u moju kucu ali samo Yettel ima pun signal. A1 ima 1-2 crtice,mts takodje ali nikad nisi dostupan.

Mobilni operateri imaju toliko aktivnih korisnika u jednom trenutku na mrezi da ne postoji ni teoretska sansa da korisnici imaju javne IPv4 adrese, a kamo li staticne IPv4.

Kod mobilnih operatera ti je cgnat zagarantovan i bio prisutan jos od prvih dana CSD, HSCSD i GPRS pristupa.

Podrska posle 7 dana odgovara na mejl vezano za problem sto sms poruka nema, samo dobijam od 0677 brojeva, od ostalih nista... Poslali genericki odgovor da posaljem primere poruka koje nisu isporucene. Ovo je sramota. A tetka iz korisnickog centra me ubedjivala da treba da podesim broj sms centra u podesavanjima telefona. Dzabe sam objasnjavao da broj koristim preko aplikacije.

Podrska posle 7 dana odgovara na mejl vezano za problem sto sms poruka nema, samo dobijam od 0677 brojeva, od ostalih nista... Poslali genericki odgovor da posaljem primere poruka koje nisu isporucene. Ovo je sramota. A tetka iz korisnickog centra me ubedjivala da treba da podesim broj sms centra u podesavanjima telefona. Dzabe sam objasnjavao da broj koristim preko aplikacije.
Nemojte trošiti vreme uzalud.
Samo skupljaju primere, skupljali su i pre 5 godina kad sam se preganjao sa njima, skupljaju i dalje i nikada ništa nisu sredila, a kako stvari stoje nikada i neće.

Treba se pomiriti sa tim da su dobro rešenje za drugi broj sa neograničenim pozivima (kad ne ispadne iz mreže), sa prilično povoljanim internetom kod nas i u roamingu, a za primarnu upotrebu ima skupljih varijanti koje rade.

@Globaltel Support Da li je realno da korisnicka podrska jos nije odgovorila na mail od subote?0 bodova.

Moze li da se uzme Globaltel Postpaid sa vec postojecom njihovom karticom koju posedujem vec godinu dana? Da ne menjam za novu.

Nazad
Vrh Dno