Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Na veliku žalost od izlaska ljudi prijavljuju stalno neke nove probleme bukvalno posle svakog ažuriranja.

.... Biće sve to sređeno na S22U posle još 7-8 većih ažuriranja i kad izađe S23U 😳🤔😰😁
Kad vidim šta sam sve morao da instaliram od GoodLock modula da bih koristio telefon u svom punom sjaju skapirao sam da se Samsung opasno sprda. Bukvalno bez modula nemaš gomilu "osnovnih" opcija koje kinezi imaju a olakšavaju i upotpunjuju korišćenje telefona.
Btw stiglo ažuriranje, ništa novo. Verovatno će telefon i dalje zabadati prilikom poziva. 😀

Tome sluzi ovo sto sam ti napisao 🙂.
Ako misliš da će ovaj moj problem srediti, onda ću pokušati. U svakom slučaju hvala 🙂
Kad vidim šta sam sve morao da instaliram od GoodLock modula da bih koristio telefon u svom punom sjaju skapirao sam da se Samsung opasno sprda. Bukvalno bez modula nemaš gomilu "osnovnih" opcija koje kinezi imaju a olakšavaju i upotpunjuju korišćenje telefona.
Btw stiglo ažuriranje, ništa novo. Verovatno će telefon i dalje zabadati prilikom poziva. 😀
Šta konkretno nema? I šta sve nudi GoodLock?

Pisao sam skoro o tome. Nešto od opcija su ubacili sa A13, ali i dalje imam aktivirano dosta modula (Sound Assistant, One hand operation+, LockStar, QuickStar, MultiStar, Home Up, Nice Shot). Pre kupovine telefona sam detaljno proučio GoodLock module i skapirao da bez njih ne bih mogao da koristim telefon kako sam do sad navikao. Zato sam se i upustio u kupovinu i eksperiment. 😀

Good lock je tu zato sto je Samsung sve to imao 3-4 godine pre stock os-a a ljudi su se bunili kako je Samsung pun bloatware-a, kako je prenatrpan itd.
Zato su ljudi lepo "osakatili" OneUI i sve sto su odvojili su dali preko good lock-a da se instalira. Pa kome treba, taj ce se snaci, kome ne treba, nece ni cuti za good lock. A ocigledno ima i treca kategorija kojoj treba ali se ipak iz nekog razloga buni sto mora da instalira aplikaciju.

Mesec dana kako ga koristim i ne zabada na pozivu, ima li sanse da pocne da zabada? 😂

Nadam se, telefon mi je super, ali me ovi vasi komentari brinu, ima li neko nesto lepo da kaze? 😂

Što te brinu, vidiš da su i ti što su iskukali stotine poruka u ovoj temi prodali bez problema (ili i dalje koriste) neispravne telefone kao nove 😀

Ima dosta nas koji nemamo nikakvih problema, samo se ljudi smorili od spamovanja stručnjaka...

Sve će se to srediti ispravkama,ja sam i na S21U imao isto seckanje posle prelaska na novi android i ako sam odradio fabrički restart.A ovo da telefon zabad prilikom poziva nisam nikad imao ni na jednom Samsung telefonu.

Matematika je jasna - dva puta ništa je ništa, crva nije ni bilo...

U ovoj matematičkoj (ne)jednačini imamo dosta telefona da valja, sa kojima vlasnici nemaju problema ali isto tako ima dosta telefona koji imaju očitih problema sa kojima vlasnici doživljavaju muke Isusove.

Kupovina novog S22 je mačka u džaku jer je sasvim moguće da se kupi telefon koji će služiti bez problema ali isto tako se može desiti da se dobije falični primerak koji će vlasnika naterati da na ovog temi ispiše more postova.

Sa druge strane, kupovina polovnog telefona sa oglasa (NOV NOV NOV) je mnogo manje mačka u džaku jer je gotovo izvesno da će kupac naleteti na primerak iz gornjeg primera sa kojim se prethodni vlasnik "o jadu zabavio" i koji jedva čeka da ga se ratosilja pa makar to značilo i da će na oglasu to biti mint primerak sa kojim se on teška srca rastaje ali eto i to se moralo desiti...

Zato kupac ima naizgled lak izbor - hoće li kupiti mačku u džaku u vidu novog telefona ili će izbeći tu potencijalnu minu i ići na sigurno kupovinom polovnog telefona "u odličnom stanju"...

Eto, sve je tako prosto i jednostavno...

Ajde prvo da se razumemo nesto, nisu telefoni neispravni. Oni rade, ali imaju probleme. To sto imaju probleme ne znaci da su neispravni. Za servis to problem nije, za nas kao korisnike jeste jer dajemo veliki novac za to. Ako prodam telefon jer nisam zadovoljan zbog tog i tog, uradicu factory reset koji mozda resi problem, mozda ne. Nikome se nista ne uvaljuje na mufte, a i svaki telefon danas skoro ima garanciju, pa ko voli nek izvoli. Meni je drago sto ljudi imaju pozitivna iskustva sa S22 serijom, ali isto tako treba biti objektivan pa procitati i videti da postoje problemi.

Nisam ja nigde ni rekao da su neispravni, ja sam upotrebio upravo istu reč kao i ti - koji imaju probleme i to čak nekoliko puta...

A komentar se nije odnosio na tebe pošto ti sa samopostavljenom dijagnozom "Samsung boy" koji sumanuto menjaš telefone ne potpadaš u pomenute...

Poslednja izmena:
Nisam na tebe mislio kada sam pisao post, moja greska sto nisam stavio kolegu kome sam hteo da odgovorim na post 😉.

Good lock je tu zato sto je Samsung sve to imao 3-4 godine pre stock os-a a ljudi su se bunili kako je Samsung pun bloatware-a, kako je prenatrpan itd.
Zato su ljudi lepo "osakatili" OneUI i sve sto su odvojili su dali preko good lock-a da se instalira. Pa kome treba, taj ce se snaci, kome ne treba, nece ni cuti za good lock. A ocigledno ima i treca kategorija kojoj treba ali se ipak iz nekog razloga buni sto mora da instalira aplikaciju.
Naravno da se bunim kada apsolutno svaki drugi telefon ne smanjuje ton kada stigne notifikacija, pa još da je neophodan reset da se taj problem, jedinstven za Samsung, reši.

Naravno da se bunim kada apsolutno svaki drugi telefon ne smanjuje ton kada stigne notifikacija, pa još da je neophodan reset da se taj problem, jedinstven za Samsung, reši.
Meni to recimo odgovara.
Uvek možeš da staviš zvono i notifikacije na vibraciju, onda ti neće smanjivati ton ako slušaš muziku.

Meni to recimo odgovara.
Uvek možeš da staviš zvono i notifikacije na vibraciju, onda ti neće smanjivati ton ako slušaš muziku.
Jel ti shvataš da on ne smanji ton samo tokom notifikacije, nego ostane za 50% smanjen sve do narednog reseta?

Ili hoćeš da kažeš da je ovo zapravo "feature" koji samo odabrana elita (korisnici S22 ultra) imaju i trebaju biti posebno zahvalni na tome?

Hvala ti. Moguće da će ovo rešiti problem zaobilazim putem. Samo mi nije jasno zašto im ne radi kao na drugim telefonima, da se utiša dok ide notifikacija i da se posle vrati na normalu. A ne da se posle nekoliko notifikacija trajno smanji ton.

Samsung, sta reci...

Dajte neki predlog kako povecati velicinu ikona na home screen i app drawer-u na samsung UI,Nova lancer i ostale lancere ne mogu da koristim seckaju i sa forced 120hz,ove teme i icon packs na galaxy store su smece...

Dajte neki predlog kako povecati velicinu ikona na home screen i app drawer-u na samsung UI,Nova lancer i ostale lancere ne mogu da koristim seckaju i sa forced 120hz,ove teme i icon packs na galaxy store su smece...
Meni Nova radi besprekorno godinama. Nema seckanja, nema stucanja. Barem nesto da radi kako treba😀😀😀.

Elem, malo pre klinca na fudbalu fotkam, stajali pred trenerom, 10x zoom, prilicno mirna ruka...na sta ovo lici ljudi moji:

Ako imas instaliran Theme Park,udjes u Icon Pack,pa edit pa klik na ovu strelicu dolje i pojavi se slajder za podesavanje veličine.Probaj tako...

Prilozi

• Screenshot_20221129_223314_Theme Park.jpg
    Screenshot_20221129_223314_Theme Park.jpg
    62.1 KB · Pregleda: 36
Gde se skida taj theme p. Na google play javlja problem sa regionom nije dozvoljeno,a apk sa google nemaju opciju icon pack,nasao,vec je slider na max...gde se skidaju icons pack a da nije galaxy store

Poslednja izmena:
Meni Nova radi besprekorno godinama. Nema seckanja, nema stucanja. Barem nesto da radi kako treba😀😀😀.

Elem, malo pre klinca na fudbalu fotkam, stajali pred trenerom, 10x zoom, prilicno mirna ruka...na sta ovo lici ljudi moji:

Ovo je 99% glavna kamera, samo digitalni krop jer je bilo manje svetla. Ili camera assistant i isključi ovo ili expert raw pa 10x, ali ta app je više za neke pejzaže ili nešto gde HDR i raw format trebaju da dođu do izražaja. Mada kad je slabo osvetljenje, telefoto ne sluzi nicemu.

Prilozi

• Screenshot_20221130_012846_Camera Assistant.png
    Screenshot_20221130_012846_Camera Assistant.png
    281.5 KB · Pregleda: 31
Glavna kamera je, njom sam fotkao. Probacu off za ovu opciju u Camera Assistant-u ali mi se cini da je na A12 bilo bolje kada sam radio zoom.

Nazad
Vrh Dno