Šta je novo?

LG Televizori

Gledam malo ove LG televizore, nikad ih nisam imao, pa me čisto interesuje mišljenje o konkretno modelu "43UP80003LR", 43 inča sasvim ok za sobu a cena ovih dana oko 400€
Najveća nedoumica mi taj njegov "webOS".
Meni trebaju 4K streeming HBO Max i Netflix od ostalog obvavezno Spotify, YT standardno.
Jel taj webOS podržava sve to i vidim neki se žale na njega neki hvale, do sada sam koristio samo TV Boxove Androide koji su bili fantastični, a ovo mi je skroz nepoznato.

Uzgred ako ima neko preporuku za neki drugi do 400€
Za zvuk imam rešenje, bitna je pouzdanost i 4K.

Gledam malo ove LG televizore, nikad ih nisam imao, pa me čisto interesuje mišljenje o konkretno modelu "43UP80003LR", 43 inča sasvim ok za sobu a cena ovih dana oko 400€
Meni trebaju 4K streeming HBO Max i Netflix od ostalog obvavezno Spotify, YT standardno.
Jel taj webOS podržava sve to i vidim neki se žale na njega neki hvale, do sada sam koristio samo TV Boxove Androide koji su bili fantastični, a ovo mi je skroz nepoznato.

Meni je u planu bio Apple 4K TV, ali WebOS na C2 radi super, tako da nemam potrebe. Da li ce kroz godinu i vise da se nesto promeni, ne znam, ali za sad radi brzo, glatko i za ove par 5-6 aplikacije koje koristim nemam zamerki.

Sve striming platforme rade odlično

A i B serija koriste slabije procesore. Koliko sam razumeo panalei su LG OLED EX,a EVO je tehnologija koja ima podize osvetljenost... e sad posto se na modelima od 43 i 48 inca pikseli veoma gusti (zbog rezolucije) ukoliko bi se koristila EVO tehnologija u fulu dolazilo bi do pregrevanja TVa i zato svaki noviji recimo LG C ima EX panel i EVO tehnologiju,ali ona nije ukljucena na svoj maksimum,pa fakticki i nema nekih razlika koje su vidljive golim okom.Dok se povecanjem dijagonale povecava i ucinak EVO tehnologije. Kod G modela je slika svetlija jer su kod sto se kaze "odvrnuli" EVO,ali su ubacili i pasivno hladjenje. Eto to jenesto sto naucih ovih dana. Meni je licno C2 zanimljiviji od C1 jer je noviji,jaci procesor,jer mi ima lepsi izgled iza,i prakticnije rasporedjene prikljucke. Svi testeri kazu da C2 ima fenomenalno podesenu sliku po prvom ukljucivanju,i da gotovo i nije potrebna dodatna kalibracija. C2 ima i brzi OS sto mi i nije bitno,al mi je bitno da ima opciju PiP (slika u slici) jer mislim da to mogu da iskoristim u nekim momentima. I zvuk bi trebalo da je kvalitetniji na C2.A razlika u ceni je minimalna

A ima li neko ovde da je vlasnik C2,a da nema problema sa ekranom? 😀
Kakva su vam iskustva sa KP? Jel neko kupovao,pa da ima problema sa slikom,da mora da vraca!?

I? Kako si zadovoljan? Daj neke utiske!?

edit: EVO je ustvari kombinacija panela,algoritma i tehnologije za procesiranje slike
Proslo je koliko, skoro dva meseca. Ja sam prezadovoljan. Podesio sam sliku na osnovu jednog predloga sa YT, skroz mi odgovara. Boje, narocito crna, savrseno sve. Plasio sam se mozda posto mi je soba dosta osvetljena, da panel nece biti dovoljno svetao preko dana, ali prevario sam se.
I sa OS sam zadovoljan, Cak i Plex vise na castujem sa telefona, Radi bolje tj. bez greske i brze preko TVa, sto me iznenadilo 🙂

Cisto da napomenem, gledao sam A1 seriju, panel je stavrno nedovoljno svetao i i savetovao bi da se preskoci. Barem B ili C serija.

Ja upravo utopio moj C1 55 i porucio C2 65, nadam se da nisam pogresio.

10 minuta pred utakmicu ukljucio sam C2,a posto je utakmica trebalo da pocne nisam se mnogo zadrzavao oko TVa... Prvi utisak je elegantan izgled,drugi utisak cista slika,i mnooogo bolji zvuk nego na Philipsu koji imam.Moram priznati da kod svega ostalog i nisam doziveo neki VAU efekat... mozda treba prvo nesto da podesim,znam da sam iskljucio onaj ECO mod odmah. Ono sto me pomalo nervira je da posle Philipsa je daljisnki... trebace mi mesec dana dok pohvatam kako sve to funkcionise... Cini mi se da mi cesto izbaci poruku kao da daljinski nema signal... jel moguce da ga drzim suvise visoko!? Videcemo,ali svakako vec sad vidim da se nisam pokajao sto ga kupih. Philips sad deluje prestaro 😀 Pitanje,jel treba da se podesi slika u smislu jer imam osecaj kao d aje izduzena po visini kao d ami treba onaj fit to screen 🙂 Ali kazem bukvalno sam se 5 minuta igrao sa TVom,probao youtube,iptv i digitalne kanale putem obicne antene

Da li imate neki zvuk kod gasenja televizora? C1 Nije softverski ubacen, nego nesto kao da skljocne nazad

Da skljocne, sem kad je upaljen par sati onda skljocne posle desetak minuta nakon gasenja.

Stigao C2 65( mozda nije mesto ali moram da ocrnim kurire iz Aks-a koji nisu hteli da dovezu tv zbog "gabarita"vec sam morao licno da odem i preuzmem a uz to mi nisu nista ni javili )
Glasovne komande na srpskom-hrvatskom rade bese samo na Hrvatskom regionu?

Da, to je normalno

@acep dobro pitanje u vezi regiona. Na kojem regionu vam je podesen tv? Jel ima nesto da gubim ili dobijem u zavisnosti od regiona?

Za različite regione imaš različite premium aplikacije
Ili recimo ako si na UK regionu, ne radi teletext n akanalima koji idu preko tunera

Evo neki od mojih utisaka na drugom forumu,da ne kucam ponovo:

Bogmeeee... ja pokrenuo svoj C2 i mogu ti reci da jedino ima prednost u odnosu na LED Philips je to sto nema probijanje svetlosti ili duhove po ekranu,sve ostalo mi se mnooogo vise dopada na starom Philipsu. Covece video koji opusteno sa hard diska gledam na Philpsu nepunih 7 godina starom,na C2 prvo ne moze zvuk,al ajd to sam i ocekivao,kad ono slika secka ustvari ne da secka vec maltene frejm po frejm... A toliko navikan OLED uopste nema neki VAU efekat. Gde god je neki tamniji detalj u kadru recimo neki cosak ili senka,stena.... na OLEDU bukvalno ne vidis nijedan detalj,samo tamno polje... A tek sad vidim koliko je bogatstvo Android... Sreca pa mi je TV u sobi,nece biti non stop koriscen,inace bih bio razocaran,ovako ajd sta znam.....
Video plejer ima zute titlove,al nema crnu pozadinu za njih,a bar 10 godina samo na takav nacin gledam filmove (cak je i LG iz 2011. to imao).E sad nisam proveo vise od 20min uz TV,mozda i ima pozadina za titlove,al je ne umem naci

Ubise me ove crne trake, sto smanjuju ekran, a na Netflixu ne mogu da podesim aspect ratio, potamnjena mi je ta opcija. Nikad mi nece biti jasno zasto stavljaju to. Za 20cm su mi sigurno smanjili ekran. Dzabe je 65 inca

Prilozi

• IMG_20221125_212413.jpg
    IMG_20221125_212413.jpg
    46.7 KB · Pregleda: 98
Ubise me ove crne trake, sto smanjuju ekran, a na Netflixu ne mogu da podesim aspect ratio, potamnjena mi je ta opcija. Nikad mi nece biti jasno zasto stavljaju to. Za 20cm su mi sigurno smanjili ekran. Dzabe je 65 inca
Pa ne stavljaju oni crne trake nego TV ima odnos stranica 16:9 a film 21:9.
TV samo ostavi ono što ne postoji u sourceu crno. To je svakako bolja opcija nego crop ili strech.

Na ovaj moj C2 65 sam primetio na sivoj pozadini neke blage( jedva primetne)strafte, to nisam primetio na c1 55. Mozda zbog velicine panela ili neki feler,smorih se.

10 minuta pred utakmicu ukljucio sam C2,a posto je utakmica trebalo da pocne nisam se mnogo zadrzavao oko TVa... Prvi utisak je elegantan izgled,drugi utisak cista slika,i mnooogo bolji zvuk nego na Philipsu koji imam.Moram priznati da kod svega ostalog i nisam doziveo neki VAU efekat... mozda treba prvo nesto da podesim,znam da sam iskljucio onaj ECO mod odmah. Ono sto me pomalo nervira je da posle Philipsa je daljisnki... trebace mi mesec dana dok pohvatam kako sve to funkcionise... Cini mi se da mi cesto izbaci poruku kao da daljinski nema signal... jel moguce da ga drzim suvise visoko!? Videcemo,ali svakako vec sad vidim da se nisam pokajao sto ga kupih. Philips sad deluje prestaro 😀 Pitanje,jel treba da se podesi slika u smislu jer imam osecaj kao d aje izduzena po visini kao d ami treba onaj fit to screen 🙂 Ali kazem bukvalno sam se 5 minuta igrao sa TVom,probao youtube,iptv i digitalne kanale putem obicne antene
Prvih 100 do 200 sati je break in period. U toku break ina crna boja je bas zift crna. Podigni mislim da je black level na 51-52. Posle mesec dana vrati na 50. Takodje, dosta zavisi od source materijala.

Servisnom meniju se pristupa tako što u brauzeru ukucate http://webosapp.club/instart/ i pritisnete enter. Kada se pojavi dijalog odgovorite sa da.
Pojaviče se opet prozorčić da ukucate šifru - 0413 i ušli ste u meni.

Mene je interesovalo da li moj novi lg c2 od 42 inča ima evo panel ili ne. Odgovor je ne, pošto je oznaka 00/00/1/03 odnosno wbc panel, u odnosu na noviji wbe panel sa oznakom 08/00/1/03.
Ovo je video da se utešim🙂

55nano769qa u Nemackoj trenutno 480e, nesto se dvoumim dali da uzimam. Sta si radio, jesi li uzeo?
Ja sam poručio LG nano76,pa cemo videti na šta liči.
Manje više u toj klasi je sve slično,ako je pik SD kanali što ce da bude kod mene primarno.Samsung AU8000,Philips 8xxx,pa i samsung q60b,osim što je svetliji je slično.
Philips 7xxx je dosta lošiji,au8000 je mogao da prodje ali sam otišao na 5god garancije i taj lg daljinac pa ajd...
Q60b je bolji,ali nisam hteo kod madjara da uzimam,pa ako ti to ne smeta cena od 50' je 500e što je ok...Kod nas već 73k din,mnogo.
Philips 8000 se rasprodao ili otišao na 70k što ne da ne vredi,nego je smešno...60 je pre realno.

Možda bi ga uzeo tipa pus8546 da je bio oko 60k.Ovako 70 ma kakvi...
A one pus75xx nisam ni hteo da gledam koliko su loši.
A i pik mi je bio na android iz navike...

Izašao update za B1 i C1

Nazad
Vrh Dno