Nije nikakva misterija da su Kineski proizvođači klima dosta napredovali i da se ubedljivo njihove klime prodaju više nego proizvođača iz Japana.Majstori iz servisa koji su kod mene ugradili klimu kažu da su ove godine ugradili više klima Japanskih proizvođača nego prošle godine.Oni svaku ugradnju slikaju kada se završi posao i unutrašnju jedinicu a i spoljašnju inače je servis zastupnik Gree i Midea firme u mom gradu.Ugrađuju i Tesla klime mada ne znam ko ih proizvodi.Firma ima profile na FB i Instagramu ali na njima je pokazana zamo jedna montirana klima Japanskog proizvođača na moje pitanje zašto nema još slika odgovor je da je takva politika firme da se normalno prikažu samo klime proizvođača koje oni zastupaju.Gree,Bergen,Midea,Hisense,Tesla,Vivax,Vox i neki Union valjda.Ovo što sam nabrojao neki sami prave klime a neki imaju samo brend mada nebitno za ovaj post.Inače majstori su prva klasa odlično su uradili posa od Japanskih klima ugradili su Mitsubishi,Daikin,Fujitsu.U jednoj prodavnici su ugradili dve Mitsubishi LN35 ima i multisplit Fujitsu zatim LFCA18.Na jednoj kladionici blizu mene ugradili su 2 Mitsubishi klime itd.Manji grad sve je lako vidljivo.Kada se pogledju profili firme stiče se utisak da se kupuju samo klime Kineskih proizvođača mada je situacija nešto drugačija.