Ako se odlucis za prodaju za delove...javi seDa li može mala pomoć vezano za Gaggia Viva Deluxe? Mislim da je odsvirala svoje juče.... Kupila sam je 2019. na KP novu bez garancije (kako to vec ide) i već posle par meseci je otišla na servis jer je nešto pregorelo pri paljenju. Dijagnostika je bila da je neka žica, da je aparat pun kamenca - i taj spoj je popravljen, očišćen je aparat i od tada ne radi onaj switch osigurač da se gasi posle pola sata, već moram sama. Od tada radim dekalk na svakih mesec i po, dva meseca maksimalno jer se već nekako čuje to štuckanje dok radi, iz jednog otvora ne curi voda i slično. I juče ubacim ujutru da pravim kafu, i kreće da curi sa svih strana, tj iz svih ovih otvora na slici 2, i zagrejao se gornji deo kao nikada. Mislila sam da nisam namestila dobro ovaj coffee holder, ali nije. Poslednji dekalk je bio pocetkom oktobra, planirala sam svakako ovih dana, ali mi je nemoguće jer se preliva preko ivica. Ne znam, kontam možda je taj mali kazančić otišao... I tako mi je ceo taj aparat faličan od početkaNemam bukvalno nijedan servis (ovlašćen neovlašćen) na 100km, moram da šaljem sve poštom kao prošli put, a cenim ako je neki veći kvar (tipa pukao je kazan) ne bih da dajem još više novca (poštarina plus kvar plus čišćenje) na njega već da uzmem Dolce gusto.... i ovaj prodam u delove? To je neka moja prva pomisao jer mi kafa i kafe aparati nisu neki hobi, a volim tu jednu lepu kafu ujutru.... Ja sam zapravo srećna što je potrajala uopšte toliko jer sam posle prvog kvara mislila da sam bacila tih sto nešto evra
Šta biste mi vi savetovali?
3 meseca skupljas hrabrost i onda lupis sakom o sto 😀Nije problem aparat i mlin, cak bih dodao na budzet jos para za mlin, vec je problem sto je Gaggia Classic najruzniji aparat koji postoji trenutno na trzistu.![]()
Neka te u zdravlju služi 👍3 meseca skupljas hrabrost i onda lupis sakom o sto 😀
Mnogo ljudi (i influensera/eksperata) ovo tvrdi, ali moje iskustvo govori malo drugačije.Pritiskanje tamperom po pravilu nema uticaj na dužinu ekstrakcije.
Potpuno se slazem.Mnogo ljudi (i influensera/eksperata) ovo tvrdi, ali moje iskustvo govori malo drugačije.
Pogotovo vidljivo kod "presitnijeg" mlevenja.moje iskustvo govori malo drugačije
Pa baš to. Fizika.Pogotovo vidljivo kod "presitnijeg" mlevenja.
To nije stvar "eksperata" nego fizike.
Pritisak portafilterom treba da bude "iz zgloba". Nikakvo nasilno pritiskanje! Uvek isti pritisak bez obzira na krupnoću kafe.sitnog mlevenja i jakog guranja
Nemam iskustva sa VIVA-om ali imam sa Dolce Gusto-m (model Mini Me) pa bi izneo par zapažanja.Nemam bukvalno nijedan servis (ovlašćen neovlašćen) na 100km, moram da šaljem sve poštom kao prošli put, a cenim ako je neki veći kvar (tipa pukao je kazan) ne bih da dajem još više novca (poštarina plus kvar plus čišćenje) na njega već da uzmem Dolce gusto.... i ovaj prodam u delove?
Šta biste mi vi savetovali?
Hvala ti na detaljnom odgovoru, imam sad pregršt informacijaNemam iskustva sa VIVA-om ali imam sa Dolce Gusto-m (model Mini Me) pa bi izneo par zapažanja.
Aparat kao aprat je odličan i ovaj moj kupljen na KP pre 4.5 godina radi kao zmaj sa prosečnim spremanjem oko dve kafe dnevno.
Dekalcifikacija na 6 meseci, koristim filtriranu vodu iz Akvafor bokala.
Ono što se meni ne svidja je mali izbor kafe koju možeš naći i koji se svodi na par vrsti DG kapsula, jedna vrsta Costa Caffe kapsula i/ili evenutualno punjive kapsule u koje ćeš sama stavljati i tamperovati kvalitetniju mlevenu kafu. Probao sam sve te varijante i nisam bio zadovoljan kvalitetom da bi na kraju uzeo Nespresso adapter za DG + Milk frother i za sada sam zadovoljan tom kombinacijom.
DG kapsule su oko 540 din za kutiju od 16 kapsula kada su na sniženju (Metro, Tempo a verovatno slične regularne cene na KP i OTCu) s'tim što ako je kafa sa mlekom (Cappuccino, Latte Machiatto, Chococino) onda su samo 8 kapsula sa kafom/kakaom a 8 sa mlekom što osetno povećava cenu kafe/napitka (~35 vs 70 din).
Ako si ljubitelj raznovrsnije kafe i automatske pripreme, onda je možda bolji izbor Nespresso aparat za koji postoji zaista velik izbor kafe i proizvođača.
Aparat se, u zavisnosti od modela, može naći za nekih 12.5 do 16k u prodavnicama kod nas sa dvogodišnjom garancijom dok se kapsule mogu naći na svakom koraku i od povoljnijih bi izdvojio Lidl-ovu Viola 9 i Jacobs Espresso 10 kafe (obe su u rangu 22.5din po kapsuli).
Za istančanije ukuse, postoje i originalne Nespresso kapsule (60-70 din po kapsuli) kod kojih imaš zaista velik izbor blendova i single origin-a.
Jedina mana koju ljubitelji kafe navode za Nespresso kapsule je da im nije dovoljno jaka i treba uzeti u obzir da Nespresso kapsule u proseku imaju po 5gr kafe dok Dolce Gusto oko 7gr tako da bi iz DG trebala biti za nijansu jača.
Nisam je koristio ali pretpostavljam da u VIVA-u ide više od 7gr i da je kafa iz nje jača i ukusom bogatija , tako da i bi i to trebala uzeti u obzir prilikom potencijalnog odabira novog aparata i zbog čega mislim da bi ti DG definitivno (a možda donekle i Nespresso) bio kvalitativni korak unazad.
U temi je pristuno par kolega koji su prešli sa kapsula na prave espresso aparate i oni mogu dati svoj sud o kvalitetu jedne i druge opcije.
Ja koristim Calcinet - PulyCaff za ciscenje kamenca (descaling).Zdravo, da li neko moze da mi preporuci tecnost za ciscenje Gaggia Classic Pro aparata. Originalnu Gaggia tecnost ne mogu da nadjem kod nas pa me zanima koja je dobra alternativa.
Klasika. Ali obozavam WDT
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari