nidza
Znamenit
- Učlanjen(a)
- 16.07.2004
- Poena
- 1,095
Ispadne isprano jer sipas malo doze i onda pritisak napravi brlog i voda samo šiba, ne zaustavlja se dovoljno na kafi.Cek, cek, cek...
Ne prija mi bas dupa doza kafe od jedanput, a da pravim single shot (7-8 grama kafe) u dubble basket, ispadne isprano i bledo.
Ili da pravim duplu dozu, pa pola da bacim, ne ide...
5 godina sam samo lavacu sa buvljaka trosioPa dobro, Kinu je top hand grinder, plus konusni nozevi koji mozda vise odgovaraju kafi koju inace pijes, ne cudi me.
Mene zanima koliko često je kamenac razlog intervencije ? Jesi li imao iskustva sa pro-sumer mašinama, dual bojler?Ako nekom treba savet ili bilo sta oko aparata za kafu rado cu pomoci, ukoliko znam i mogu. Popravljao sam aparate za kafu, tri godine rada u Gigatronu prodaja
Imam taj deo, ali u uputstvu ne piše da je za single dose, nego da je za one papirne kapsule.Nisam siguran sta je ovo ^^^
Trebalo bi da ti imas ono sto meni fali, jer i ti imas slicni aparat (gaggia viva).
Uzeo sam i brita filter za vodu jer sam koristio rosu a procitah ovde da ona nije bas najbolji izbor.
Ako ti nije problem proveri i Gorsku Ledenu.Za sve možda korisno, pošto mi je stigao merač suvog ostatka, a on najviše utiče na ukus, ne samo tvrdoću. Rosa jeste tanka, možda zato nije idealna?
NBGD česmovača: 300
Akvafor: 100-120
Rosa: 60
Jazak: 300+
Saguaro Lidl: 330+
Verovatno je ipak voda iz bokal filtra ovde optimalna, moguće i za piće.
Ako je neko ubo dobru kupovnu vodu da mu baš leži, neka napiše koju da uzmem i izmerim, mada ovaj jeftini uređaj meri baš to što piše i na etiketi, očigledno je dobro kalibrisan i princip rada dobar.
Imam ja i pokloniću ti si single basket, jer ne služi ničemu.Gaggia Gran Delux, skoro pa nova. Covek slucajno zaboravio da napomene da nema single basket 53mm
Ovako nešto možda ?
Vlasin voda ima najmanje suvog ostatka a nema "metalni" ukus Rosa vode.stigao merač suvog ostatka
Super, hvala!Imam ja i pokloniću ti si single basket, jer ne služi ničemu.
Vlasina se bez ikakve prerade flašira u istom kvalitetu kao što je na izvoru, a kvalitet i sastav zemljišta obezbeđuju najfiniju filtraciju vode što je svrstava u red najčistijih voda. Izuzetna mekoća, neutralna pH vrednost i veoma nizak sadržaj nitrata, natrijuma i ostalih minerala svrstavaju Vlasinu u grupu veoma slabo mineralizovanih voda sa svega 30-40mg/l suvog ostatka pri temperaturi od 180°C.
Može kontakt?Za aparat samo koristim vlasinu, naručim na kuću i isporuka besplatna preko 900 rsd.
Pa ima mnogo vrsta i klasa etiopije.FREESHKA COFFEE novi sad, etiopija 1kg 3000 dinara, top kafa mislim da nigde nema jeftinija single origin etiopija. Mala radionica kafe isto novi sad, etiopija 5200 kg, meljem za par dana da vidim razliku
Ljudi treba mi hitno pomoc. Naime koristim Gaggia New Classic 2019 RI9480/14 , kupljena u Tehnomanije pre nekih meseca dana. Sve je lepo radilo do skoro a onda je poceo ovaj problem.
Naime, nakon pravljenja espressa i ukljucivanja dugmeta za pripremanje pare za mleko desava se ovo prikazano na videu. Par sekundi nakon stvaranja pare u bojleru i pre paljenja lampice ogromna kolicina pare pocinje na izlazi iz glave, takodje i za vreme tokom steamovanja para izlazi. Desilo mi se jednom da je kasika ostala u glavi a da je prilikom skidanja izletela pod pritiskom, jer se verovatno ogroman pritisak nakupio zbog pare. Da li je problem u samom aparatu ili ja nesto ne radim kako treba ? Hvala na odgovoru
Nosi u servis zašto čekaš.Gaggia New Classic
Ljudi treba mi hitno pomoc. Naime koristim Gaggia New Classic 2019 RI9480/14 , kupljena u Tehnomanije pre nekih meseca dana. Sve je lepo radilo do skoro a onda je poceo ovaj problem.
Naime, nakon pravljenja espressa i ukljucivanja dugmeta za pripremanje pare za mleko desava se ovo prikazano na videu. Par sekundi nakon stvaranja pare u bojleru i pre paljenja lampice ogromna kolicina pare pocinje na izlazi iz glave, takodje i za vreme tokom steamovanja para izlazi. Desilo mi se jednom da je kasika ostala u glavi a da je prilikom skidanja izletela pod pritiskom, jer se verovatno ogroman pritisak nakupio zbog pare. Da li je problem u samom aparatu ili ja nesto ne radim kako treba ? Hvala na odgovoru
Sada vidim da verovatno nisam bio jasan. Nove Gaggie se gase automatski nakon 20min neaktivnosti.Ako ti se ne gasi automatski,kad dostigne temperaturu moguce da ti je otisao jedan termostat,kod mene se to desilo i zamenio za onaj jaci od 155 i dobio malo vise snage kad se stimuje
Rookie numbers 😆Urnisao sam želudac za ova 3 dana) I spicio preko 100gr Kafe, jeftine srećom
![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari