Šta je novo?

Cyberpunk 2077

Malo je nerealno uzeci u obzir koliko dugo tapkaju u mestu i sta su do sada izbacili od "ozbiljnih" zakrpa. Kao sto napisah, previse na to spaljuju lovu.
Videcemo za ekspanziju, u najboljem slucaju mozemo da se nadamo da moze da opravda jos jedan prelazak.

Ja koliko se sećam, od početka su pričali da će dve glavne ekspanzije biti naplaćivane, ali da igrači mogu da očekuju nivo plaćenih ekspanzija kao u TW3. Čak ni njihov promo za Collector's Edition ne pominje ekspanzije.
Besplatni DLC-evi su brda ovih sitnijih koji su izlazili do sada i dodavali kozmetiku i kvestove.
Jedino su odustali od te druge veće ekspanzije, iz očiglednih razloga.

Ako je disk eu logicno da mogu na turskom nalogu da uzmem dlc i da astavim da pikam na US nalogu na kojem sam vec presao ili gadno tripujem?

Ekspanzije su DLC :) Samo ime kaze, dodaje sadrzaj igri, kao svaki DLC. To sto DLC moze biti kao nova igra (BC2 Vietnam) ili minoran komzmentički set, je druga stvar.

Nemojmo se igrati verbalnih akrobacija. Zna se odavno šta je predstavljala ekspanzija, i obično su to bili produžeci glavne priče. Think: Call of Duty: United Offensive, expansion pack.
Frozen throne za Warcraft 3.
DLC-jevi su posle došli kao downloadable content, i često su predstavljali manje pakete, kozmetički apgrejdovi, oružja, poneki quest, kako koji developer.
U nekom trenutku postaju sinonimi ali i dalje se smatra da je ekspanzija upravo to - ekspanzivni produžetak osnovne igre i priče sa dosta novog sadržaja.

Kad smo napravili sad distinkciju između dva termina, jelte, CDPR i jeste najavljivao ove velike ekspanzije za koje je otpočetka bilo reči da će biti plaćene, dok će ostali DLC-jevi u vidu kozmetičkih dodataka i misija, biti besplatni.
U međuvremenu su broj velikih ekspanzija smanjili na jednu, jer svakako ne žele da više rade na ovoj igri, a i realno u ove dve godine nisu se nešto preterano pretrgli.

Ekspanzije su DLC :) Samo ime kaze, dodaje sadrzaj igri, kao svaki DLC. To sto DLC moze biti kao nova igra (BC2 Vietnam) ili minoran komzmentički set, je druga stvar.
Nope, zna se sta su ekspanzije a sta dlc. Da ne drzim predavanje sad informisite se malo.
1668554697811.png

Isto tako internet kaze:

DLC and expansion pack are pretty much the same thing, wherein both these files are used to add new features, storyline, characters or simply extend the life of the game. There is not much difference between the DLC and an expansion pack. The term 'DLC' stands for 'Downloadable Content'.

Nije Data vec je Data.

U ovom slucaju CDPR koristi termin "ekspanzija" i tretira je na klasican old school nacin.

Nije nikad bila prica da ce ekspanzije biti free, vec samo DLC sadrzaj, skinovi i slicne gluposti.

Ovo je ekspanzija nije DLC, tako da DLC su svi besplatni.
Ovo bi bilo ok objašnjenje da svojevremeno nisu objavili da će ekspanzija/DLC (krsti je kako hoćeš) biti besplatna za one koji su preorderovali igru, a ovi dosadašnji DLC-ići su bili besplatni za sve i implementirani su u igru kroz pečeve.

Vest iz 2020:

Beyond the free DLC, it was previously confirmed back in April of 2020 that Cyberpunk 2077 will feature paid expansions of similar size to those that were available for The Witcher 3, such as Hearts of Stone and Blood and Wine.

Vest iz 2020:

Beyond the free DLC, it was previously confirmed back in April of 2020 that Cyberpunk 2077 will feature paid expansions of similar size to those that were available for The Witcher 3, such as Hearts of Stone and Blood and Wine.
Ok, vrlo moguće da su me njihovi tadašni tekstovi i onaj update roadmap zbunili:
0x0.jpg

Ispade da nikad nisu obećali besplatnu ekspaniziju/e, već besplatne DLC, što mu dođe ovih par kozmetičkih promena i par novih GIGS koje su dodali...

Iskreno bio sam ubeđen da sam u onom periodu kad su se posipali pepelom nakon kraha igre na PS4 i masovnih zahteva korisnika za povrat novca, da su obećavali sve i svašta, čak i dodatne ozbiljnije besplatne sadržaje.

Besplatne manje kozmeticke DLC-eve, kao kod Witchera 3, @Čika_Kure pobrkao si... Nisu ludi da ne naplate vecu ekspanziju :)
Kao sto rece kolega @ronin iako i ekspanzije spadaju u DLC-eve, zbog digitalnog doba u kome se nalazimo, CDPR-a to tretira u klasicno smislu kao velike ekspanzije svojevremeno 2000tih koje su dolazile na disk ili dva... Think of Baldur's Gate... :)
Problem je sto su i ekspanzije kod TW3 bile nesto sto je zamisljeno tokom razvoja ali nisu stigli da implementiraju do datuma objave, pa se moze tretirati kao "isecen sadrzaj" - samo sto cemo sada u slucaju CP2077 da dobijemo samo jedan...
Sto znaci da oni zakljucani/odseceni delovi Pacifice ostaju da zjape prazni, kao i onaj deo iznad kuce (posle brda) gde se nalazi Kerry Eurodyne, za koji postoji i procureli concept art da je trebao biti neki resort...

Toliko ima potencijala u ovoj igri a odbacuje se suvise lako.

Igra je imala dosta problema i jos uvek ih ima ali sam svet u kome se igra odvija ima jako puno potencijala. I bas mi je zao sto taj potencijal nece biti iskoristen, bar da ako oni nece da nastave da rade na igri bar neka organizuju neku konkurs pa neka daju nekome od nekih razvojnih timova mogucnost da se malo pozabave igrom i ubacuju novog sadrzaja.

Ali znam da ovo ce ostati samo na mojim zeljama a verujem do jos dosta njih ima koji mozda slicno misle ko ja.

Edgerunnerse da implementiraju u igru bi bilo sjajano, mada sam negde video da ce biti zasebna igra.

Zanimljiva činjenica, kad već idemo offtopic, ako nosite fluorescentne prsluke koje nosi gradska čistoća i radnici, iako je upadljiva boja - sigurno niko apsolutno neće obraćati pažnju na vas, i možete raditi po gradu štagod želite ;)
Eto malo street kid saveta za vandalizam, i štagod vam padne na pamet.

Zanimljiva činjenica, kad već idemo offtopic, ako nosite fluorescentne prsluke koje nosi gradska čistoća i radnici, iako je upadljiva boja - sigurno niko apsolutno neće obraćati pažnju na vas, i možete raditi po gradu štagod želite ;)
Eto malo street kid saveta za vandalizam, i štagod vam padne na pamet.
To je slično kao kad su likovi (neki engleski pandan mythbusters) testirali koliko je tačna poslovica (mit) da odelo ne čini čoveka, i to tako što su eksperimentisali koliko su prolaznici koji šetaju nekon centralnom londonskom ulicom spremni da saslušaju i da novčano pomognu nepoznatom čoveka u lepom odelu i kasnije istom tom čoveku u ritama, tipa problem ono izgubio je ili zaboravio novčanik treba mu par funti za metro...
Rezultat 90% ljudi je lepo saslušalo i dalo pare lepo obučenom čoveku, u fazonu: "lik ne laže, stvarno je izgubio novčanik", dok "prosjaku" nije pomoglo ni 10% ljudi, svi su bili unapred skeptični tipa: "lik laže, trebaju mu pare za cugu i gudru".

Tako i to što pominješ sa prslucima, navika je da su ti ljudi sa margina "nevidljivi".

IZVINITE ZA OFF.

Odijelo cini covjeka samo u bolesnim umovima!
A sto se tice ekspanzija, CDPR ih pravi bolje nego neki drugi timovi nove naslove. Blood and Wine je usamljen na tronu!

^
Pricamo o CDPR-u i Witcheru 3 od pre 7 godina i kreativnom timu tj ljudima koji vise nisu deo studija...

Ima tu jos uvijek kreativnih ljudi.
A prednost koju Witcher ima su knjige i Sapkovski. Nije to za poredjenje.

Dobro, ako cemo se drzati žutog plana, onda neka naplacuju DLC-ove iz 2013-te. Samo ja te DLC-ove iz ove godine primjetio nisam al hajd, djaba je.

@Glenn
Gurali su nesto sitno od kozmetike i item-a (par auta, garderobu i oruzja) uz svaki veci patch, iskreno ni ja nesto nisam primetio kada sam je palio povremeno.
Dodatne misije su zaista bile trivijalne.
Takodje ovog puta sa CP2077 to nije medijski ispraceno niti je njihov PR team smeo da "laje" toliko, kao sto je to bio slucaj kod TW3 kada su prozivali druge kompanije koje su naplacivale tu kozmetiku... Doduse opravdano.
Sad kada je mecka zaigrala i pred njihovom rupom smeli su da se jave tek nakon pozitivne reakcije na Edgerunners seriju...I to da najave nove projekte, za koje je upitno da li cemo i prvu igru videti za 4-5 godine, cisto da iskoriste talas hajpa i da ne dobiju backlash od igraca...
A koliko veruju u CP2077 dovoljno govori da dobijamo samo jednu ekspanziju i to ostaje da se vidi kakva ce ispasti...

@starac
Sve to stoji, ali je Witcher 3 daleko bolje realizovan projekat na kraju i slozices se mnogo kvalitetniji od CP2077. Odradjen od strane ekipe na okupu koja je vec imala TW1 i TW2 "ispod pojasa".
Kao sto rekoh, ni CDPR nazalost vise nije ista kompanija iako su mi licno uz Sonijev Naughty Dodg (do TLoU2 i preuzimanje palice od strane Cuckmana) bili jedan od drazih studija.

Nakon samo tri godine od izlaska, Cyberbug (sad Punk) dobiće GOTY izdanje. Stiže velika ekspanzija i peč koji će iz temelja promeniti muriju. Važi samo za next gen sisteme i PC, cena verovatno 60$ minimum.

Vrh Dno