Zeleo bi da probam, da vidim dal mogu da dobijem siru/puniju zvucnu sliku. Soundbar mi mator - Philips i nema podrsku za Dolby Atmos.Uopšte ne vidim potrebu da ti pored soundbara istovremeno ide zvuk sa tv-a,jer to dodatno kvari zvuk sa soundbara (probao na više tv-a i dva različita soundbara).
Baš razmišljam ovih dana... treba za 2-3 meseca da uzmem TV, ideja je bila preko KP jer sam već kupovao TV tako i nije bilo problema.Ne znam vise sta da mislim o OLED Televizorima... ocigledno je slika prelepa,al brdo mogucih problema sa njima. E sad da je to ulog od 300-400e pa da i razumem,ali dati preko 1000e i strepeti iz dana u dan,pa to mu onda dodje kao neka skupa svalerka... pucas lovu,uzivas u blagodetima,al konstantno strepis da l ce njen muz d a te na~vata,a sanse su realne![]()
Pošto znaš, jel možeš da daš neko mišljenje o NANO763QA?
Ovo mi djeluje ili kao da ti nešto šteka internet pa aplikacije rade kompresiju ili neka opcija za motion interpolaciju "žulja". Jesi probao da se poigraš sa opcijama, ispratiš sa YT podešavanja za C1? Ja nemam sličnih problema na mom C1, koristim svakodnevno i Netflix i HBO MAX.Izgleda da to zavisi od primerka do primerka. Ja sam sa c1 zadovoljan, ali sam ocekivao savrsenu sliku. Npr Netflix, hbo, eon imam problem sa brzim scenama, ne znam kako se to zove strucno, (artefakti) mozda, ostaju fleke iza nekog objekta koji se brzo krece. Naprimer ovo fotka gde mu je ruka skroz deformisana
Nijedan TV nije savrsen ali ako hoces nesto generalno za video/gaming upotrebu onda oled ima ubedljivu prednost, naravno osim ako nema neverovatan broj dimming zona (mini/micro/etc led) i mogucnost da ima slican response time kao oled sto je u obe kombinacije tesko izvodljivo ali bi bila savrsena kombinacija. Da mene trenutno pitas ja bih isao na G2 model koji se lagano primakao C2 ceni (bili su mnogo skuplji do pre neki mesec) i ima daleko veci brightness i generalno se reklamira kao njihov premium TV, a ko zna mozda i to znaci i bolji/cistiji panel.Baš razmišljam ovih dana... treba za 2-3 meseca da uzmem TV, ideja je bila preko KP jer sam već kupovao TV tako i nije bilo problema.
Prvo sam mislio Samsungov QD OLED, S95B, al kaže jedan korisnik u Samsung temi da su imali nekoliko reklamacija zbog burn ina...
Mislim onda bolje da uzmem LG C2, ipak je to naslednik čuvenog C1 koji je nahvaljen svuda, manji je rizik... Onda videh probleme koje je Zvone imao na prethodnoj strani teme.
Sad razmišljam da se možda opredelim za neki mini led, poput Samsungovog QN95A ili QN90A...
ovakva pitanja isključivo u delu ŠDKKoji bi LG model 55-65 incha u cenovnom rangu 80-100 hiljada vredelo uzeti?
Led traka ne košta 80-100 hiljada samo što je to pipav posao koji nevešti ljudi ne bi trebalo sami da rade.Na mom LG 49UH610V pre par meseci počele diode da plave, bela boja skoro da ne postoji, i to otprilike nakon 5,5-6 godina rada.
Jedini način da se gleda je da se slika malo potamni i da su uključi režim za zaštitu očiju.
Te 2016-te godine sam ga platio oko 80.000 dinara i iskreno nisam očekivao da će ovako brzo "propasti".
Da li se uopšte isplati razmišljati o zameni LED traka?
Koji bi LG model 55-65 incha u cenovnom rangu 80-100 hiljada vredelo uzeti? Ne treba mi za gejming, većinom kablovska i YouTube.
A ustvari... Vidi sa yt uspeo sam da fotkam u pravom trenutku. Bas sam proverio na drugom tv-u obican led isto lg i isto se ponasa, samo sto se na manjem od 43inca manje vidi, tu na oledu 65inca, vidis i sam kako je odvratnoOvo mi djeluje ili kao da ti nešto šteka internet pa aplikacije rade kompresiju ili neka opcija za motion interpolaciju "žulja". Jesi probao da se poigraš sa opcijama, ispratiš sa YT podešavanja za C1? Ja nemam sličnih problema na mom C1, koristim svakodnevno i Netflix i HBO MAX.
Ti još nisi kupio TV? Prođe još malo godinu dana.Ne znam vise sta da mislim o OLED Televizorima... ocigledno je slika prelepa,al brdo mogucih problema sa njima. E sad da je to ulog od 300-400e pa da i razumem,ali dati preko 1000e i strepeti iz dana u dan,pa to mu onda dodje kao neka skupa svalerka... pucas lovu,uzivas u blagodetima,al konstantno strepis da l ce njen muz d a te na~vata,a sanse su realne![]()
Jos lutam...Ti još nisi kupio TV? Prođe još malo godinu dana.
Ja sam sa mojim C1 zadovoljan. Nema šta da mu se zameri. Ovo sa "lošim" panelima jest zabrinjavajuće ali ja moj nisam ni testirao na taj način. Kao što neko reče, neću ni da ga testiram jer gledajući u isti razne formate: sport, filmove (HBO MAX najčešće), razne kablovske programe, IRIS GO (lepo radi na telekomovom hotspotu) i naravno igre na SP5, ja, a ni ukućani, ništa ne primećujemo na ekranu (da ne valja).
Sada da kupujem TV, znajući za ovaj problem bi testirao u prodavnici pre plaćanja istog. Doduše, još i prošle godine je bila praksa da se TV otvara i uključuje i niko nije ograničavao koliko dugo sme da se isti testira. Danas sam kupio za ćaleta jedan TV, otvorili ga i uljučili da se uverimo i ja i prodavac da je sve OK i to je to (nije OLED, pa nisam ni hteo bilo šta da testiram).
zar LG u Srbiji ne nudi 5 god garanciju sa jos nekim kasko dodatkom? Uzmes c2 i budes miran 5 godina.Jos lutam...Ma nije mi hitno,treba mi TV za sobu iz cisto estetskih razloga... uzeo sam monitor od 32 inca,a TV u sobi mi isto te velicine,i to mi je jedini razlog zbog cega bih ga menjao. A na komodi imam mesta za tacno 48 inca,za 50 inca bih morao u malu preradu komode... dok sam imao lovu
zalepio se za Philipsov OLED806 medjutim em bilo brdo losih komentara,em trebao da se pojavio OLED807 sa pocetnom istom cenom kao 806,ali sa EVO ekranom,i licnom pretpostavkom i sa ispravljenim bagovima u softveru. Medjutim kad se pojavio 807 cena mi je bila neprihvatljiva,a samo u 48inca nemaju EVO ekran. I onda sam poceo da razmisljam o LGu o C1 ili C2,poceo da ih uporedjujem,medjutim sve vise citajuci dosao sam do tog zakljucka d aje u pitanju mnogo novaca za mnogo mogucih problema. E onda sam pomislio da se spustim na neki Philipsov LED (imam ga u dnevnoj i prezadovoljan),ali bih zbog navike voleo da ima qwerty na daljisnkom i onda dodjem do modela koji ima samo u 43inca ili 50. Taj od 43 inca mi je realno mali,jer dajem novac,a ne dobijam nista od unapredjenja u enterijeru.A taj od 50inca mi poredeci ga sa OLED modelima nekako skup i onda sam opet na klackalici... led ili oled.... i tako u krug. Kada bi mi neko sad dao garanciju da ce me OLED TV sluziti 5 godina bez problema,uzeo bih ga istog momenta,ali citajuci iskustva korisnika.... plasim se. I to cega se plasim,komsija uzeo smart tv novi za nepunih 10 000 dinara,neki model STAR(S) ako se ne varam,mislim da je sa "S"
i Sluzi ga vec 3 godine bez problema. I sad da ja dam 1000+e za TV i imam reklamaciju posle par meseci i ispadnem budala.... nekako mi ne ide
Posebno postoji strah jer sam i na Philipsuu u trecoj godini menjao pozadinsko
![]()
Ma mogu da ti daju i 20 godina,ako ti moras da ga nosis posle par dana na zamenu,reklamaciju,ili posle pola godine... samo ja znam kako mi je bilo menjati pozadinsko na Philipsu... ne mozes ga poslati kurirskom sluzbom (nece da nose i odgovaraju) i jos brdo peripetija... Inace pisao sam u nekom topicu vec,i na Philipsa sam imao 5 godina garancije,koja se davala u tom periode kao promocija za koju nije bila potrebna dodatna registracija proizvoda.Ali sam od prodavnice u kojoj sam ga kupio dobio samo kopiju fiskalnog uz obrazlozenje da je kopija jer original izbledi i da mi je to dovoljno za reklamaciju. E posle kad crklo pozadinsko,kopija vazi samo za 2 godine garancije,a za ostale 3 trgovac je bio duzan da mi da i promotivni letak,koji naravno nisam dobio.... realno kad covek pogleda TV mu dodje jedan od starijih i prostijih tehnickih uredjaja,a kupac sa njim ima mnogo vise tehnickih problema nego sa bilo kojim drugim uredjajem.Prosto mi to neveroovatnozar LG u Srbiji ne nudi 5 god garanciju sa jos nekim kasko dodatkom? Uzmes c2 i budes miran 5 godina.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari