Šta je novo?

Google Pixel 7

Otidi jednom na klizanje npr sa s22u ili pixel 7 pro u dzepu i bice ti jasno. Jednostavno za mene je to ogromno i ometa mi lagodno kretanje.

Sad pricas o najvecim modelima :), ja sam razumeo da su vam ogromni i ovi od 6.4, 6.3, pa cak i 6.1". Vozim skejt sa 6.4" u dzepu (telefonom :D ) i ok bilo bi lepo da su manji ali je izvodljivo :)

Ok, ko voli velike, neka ostave te veće, ali neka naprave veličine poput S20, Zenfone 9, Pixel 5 za ljude koji ne vole ogromne telefone.

Mogu da naprave možda, ali sa tensor SoC bi taj telefon imao 3h sot max, i onda bi bila kuknjava kako, zašto bla bla. Za sada ne verujem da će biti pixela malih sa hw kao što je pro.
Poslednji mali njihov flagship je bio pixel 4 ? Svi živi su kukali kako mu je bedna baterija..

Bedan je i kapacitet bio :) Asus je u slično kućište ubacio 4000mah, sa tom bi bilo dosta bolje kapiram.

da ali taj asus nema bezicno punjenje i ima plastiku nazad ? tako da bi mob kao pixel 7 tako mali sa 4000mah bio 10mm debljine, bukvalno ga niko ne bi nikada kupio.

da ali taj asus nema bezicno punjenje i ima plastiku nazad ? tako da bi mob kao pixel 7 tako mali sa 4000mah bio 10mm debljine, bukvalno ga niko ne bi nikada kupio.
Slažem se, nema to. Mislio sam na Pixel 4 da je imao mali kapacitet. Kapiram da nekako mogu da naprave da bude oko 4000mah i da bude manje kućište. Ali verovatno neće to da urade.

Bedan je i kapacitet bio :) Asus je u slično kućište ubacio 4000mah, sa tom bi bilo dosta bolje kapiram.
U kućište P7 dimenzija (čak i u uže, i za nijansu tanje) opušteno staje 5000 mAh, i to sa bežičnim punjenjem, 3 kamera modula, stereo zvučnicima, IP68 itd: https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=11656&idPhone2=11903&idPhone3=11838

Budimo realni, Gugl svakako može da napravi takav telefon sa 5000 mAh ali oni dobrim delom kopiraju Apple poslovnu politiku. Da imaju neki top čipset kao Apple ubeđen sam da Pixel 7 ne bi imao ni ovih 4355 mAh nego neku još manju bateriju.
Na kraju, zamislite da P7 ima 5000 mAh (i telephoto kameru), pa bukvalno bi retko ko menjao telefon sledeće 3-4 godine, a to Guglu svakako nije interes.

Mislim da ne postoji telefon na tržištu sa toliko kontradiktornih utisaka i recenzija. Bukvalno idu od jako zadovoljnih do veoma nezadovoljnih korisnika, neko nema bagova a neko ima gomilu, nekome baterija izgura jedva dan a nekome više. Veoma sam zainteresovan da uzmem običan 7 zbog veličine ali taman kad odlučim da uzmem, naletim na gomilu negativnih utisaka. Teško mi je da poverujem da jedan isti uređaj toliko varira i da kad kupuješ bukvalno igraš lutriju kakav će da ti zapadne

Mislim da ne postoji telefon na tržištu sa toliko kontradiktornih utisaka i recenzija. Bukvalno idu od jako zadovoljnih do veoma nezadovoljnih korisnika, neko nema bagova a neko ima gomilu, nekome baterija izgura jedva dan a nekome više.
Kako ne postoji, pa Samsung S22 serija (da ne navodimo Xiaomi, već vodeće Android flagship brendove). Jeste Samsung standardno ''podmazao'' većinu vodećih tech sajtova/YT kanala ali utisci korisnika su ekstremno kontradiktorni, čak i za Samsung Android standarde.

A kada je trajanje baterije u pitanju, tu su dodatno zakomplikovali i Qualcomm i Samsung, jer su čipsetovi problematični u tom smislu, pa nekom nezahtevnom korisniku telefon X redovno ima 8h famoznog sot-a, dok iole zahtevniji korisnik ne može da očekuje više od 5h, i onda eto svađa po netu i opšte konfuzije.

Samo me Pixel zanima pa ostale ne pratim. Na kraju ću da se vratim na Nord 2 sa kojim sam imao najbolje iskustvo, fluidno radi, baterija dan i po a napuni se za pola sata od 0 do 100, dosta čist Android...

Evo imaš primer Borisa Ložača - isto tako se (zbog horor priča sa neta) ''cimao'' kupovine Pixela 7, malo je falilo da kupi neki drugi (objektivno lošiji telefon) za iste pare i eto, na kraju je veoma zadovoljan sa P7 (prelistaj temu).
Od P7 serije jedino ne treba očekivati neku vanserijski dobru autonomiju baterije i neke vrhunske (maratonske) gaming performanse, sve ostalo je uglavnom odlično za taj novac.

Ne igram ni Bubble shooter tako da me gejming ne zanima, samo mi deluje da je telefon sa dosta kompromisa a ne košta malo. A volim čistiji android zato i toliko oblećem oko njega. Ali onda ima dosta njih koji su stavili recimo staklo na ekran pa im otisak prsta radi još lošije i dosta tako nekih gluposti pa više ne znam ni sam

Evo imaš primer Borisa Ložača - isto tako se (zbog horor priča sa neta) ''cimao'' kupovine Pixela 7, malo je falilo da kupi neki drugi (objektivno lošiji telefon) za iste pare i eto, na kraju je veoma zadovoljan sa P7 (prelistaj temu).
Od P7 serije jedino ne treba očekivati neku vanserijski dobru autonomiju baterije i neke vrhunske (maratonske) gaming performanse, sve ostalo je uglavnom odlično za taj novac.
Mislis P6 ☺️

Pixel 6 Pro je odličan telefon. Pixel 7 može biti samo bolji. Imam Whitestone staklo ma P6 Pro i otisak radi isto kao i bez stakla - 10/10, osim ako mi ruke nisu umazane. Isto je bilo i sa nekim kung fu Ali Express staklom. Na P7(Pro) nema razloga da bude drugačije. Može samo bolje.

Više puta sam pisao i pitao sve koji pišu da Pixel (6) ima gomilu bagova, u 95 % slučajeva isti ti nisu imali dodira sa telefonom ali su čitali kako je telefon bagovit pa su širili tu priču dalje.

Ista situacija je i ovde, samo što se ovde od muve pravi zmaj. Ponekad pogledam iPhone teme, pa mi ništa nije jasno. Tamo ko god da napiše da ne radi nešto - to nije bag to će se rešiti. Video snimak se drma, ok rešiće se nije bag. Prilikom prvog poziva dolazi do call failed situacije, rešenje je upali/ugasi aeroplane mode posle toga izvadi i vrati karticu i radiće. Ne radi ovo ili ono, ma cepaj bate nisu to bagovi.

Na Pixelu jednom od 10 puta nekome ne radi otisak - bruka, užas, bagovito, to će nekom u rukama eksplodirati.

Jedno pitanje za vlasnike telefona (možda može i neko ko ima P6 da potvrdi).
Da li kada se u developer opcijama uključi freeform to zaista radi? Znači pop-up forma bilo koje ili makar većine aplikacija. Znam da se pojavljuje u recents meniju sa aplikacijama kada se tapne ikonica aplikacije ali nigde nisam video da je neko zapravo kliknuo :)
Hvala unapred.

Radi, na par aplikacija koje sam probao (chrome, aqua mail, maps, drive, facebook, solid explorer, proton mail je dva puta ima force close posle je radio ok, Instagram uopšte ne daje opciju freeform...). P6 Pro.

Poslednja izmena:
Pixel 6 Pro je odličan telefon. Pixel 7 može biti samo bolji. Imam Whitestone staklo ma P6 Pro i otisak radi isto kao i bez stakla - 10/10, osim ako mi ruke nisu umazane. Isto je bilo i sa nekim kung fu Ali Express staklom. Na P7(Pro) nema razloga da bude drugačije. Može samo bolje.

Više puta sam pisao i pitao sve koji pišu da Pixel (6) ima gomilu bagova, u 95 % slučajeva isti ti nisu imali dodira sa telefonom ali su čitali kako je telefon bagovit pa su širili tu priču dalje.

Ista situacija je i ovde, samo što se ovde od muve pravi zmaj. Ponekad pogledam iPhone teme, pa mi ništa nije jasno. Tamo ko god da napiše da ne radi nešto - to nije bag to će se rešiti. Video snimak se drma, ok rešiće se nije bag. Prilikom prvog poziva dolazi do call failed situacije, rešenje je upali/ugasi aeroplane mode posle toga izvadi i vrati karticu i radiće. Ne radi ovo ili ono, ma cepaj bate nisu to bagovi.

Na Pixelu jednom od 10 puta nekome ne radi otisak - bruka, užas, bagovito, to će nekom u rukama eksplodirati.
Bravo za komentar!

Inače na verovatno sutra uzimam 7 pro i Buds Pro.

Posle 3 godine na OnePlus 7T Pro me je zainteresovao neki telefon, i to je Pixel 7 Pro. Tako da eto, prelomio sam.

Još samo da stigne 256 verzija .
Iskreno, uzimam 128gb.

Evo na 7T Pro od 256gb sam tek na 46% popunjenosti, a nisam nista brisao. A imam placen i google storage za backup slika i videa i mogu lagano da obrisem i tih 46%.

Naravno to je sve stvar licne upotrebe telefona. Ali eto meni je sasvim dovoljno 128gb + Google storage koji svakako placam zbog backup-a.

Cekam samo da mi javi lik i sutra posle podne odoh da uzmem fon.

Ja licno imam poslovni iPhone 13, ali ljudi, da mi je to jedini telefon koji imam ja bih izludeo.. Dok nekima je savrsen, tako da eto.

Ista situacija i kod mene, ali volim sve da mi je pri ruci, a backup je backup..ja plaćam 2TB. Od viška glava ne boli. Sada sam na oko 190GB occupied.

Ja pišem kao neko ko želi da kupi telefon jer volim stock Android, ali me odbija veliki broj negativnih komentara pogotovo za seriju 6. Čak iako ti nisi imao, moraš priznati da je veliki broj ljudi širom sveta imao slične probleme. I sad sam samo skeptičan da li je to rešeno, ili ću da završim sa telefonom koji kod nas nema ni servisa ni delova a ne radi dobro. Trenutno imam iPhone 13 pro koji radi savršeno, ali sam ja ipak više čovek za Android. Vrlo sam voljan da ga probam samo me zanima od ljudi koji ga imaju iskustva. Dakle nikakav flame niti sam fanboy Apple-a već me zanima ono što verujem da zanima još dosta ljudi koji bi da ga kupe.

Bojim se da ćeš morati sam da otkriješ, da li tvoj primerak koji budeš kupio ima ili nema grešaka u radu? Niko ti to ovde ili bilo gde drugde ne može reći...

Jel ima i za 7-icu negativnih komentara? Za sad nisam naletao barem po YT-u, a za 6-icu meni je zelja bila jaca od negativnih komentara i morao sam sam da se uverim, i za sad stvarno sve super.. a negativnih komentara ima bukvalno za svaki telefon, e sad sigurno je bilo problema do relativno skoro, sto je uzas (skoro godinu dana) ali izgleda da je to konacno ispeglano konkretno.. verovatno tek sad moze da se preporuci 6ica normalno nekom..

Koliko sam ja video ,navodno, za 7 pro je battery drain,a za oba je otisak prsta koji uz neka zaštitna stakla ne radi, zamrzavanje ekrana i tako nešto

Kod mene nema problema sa baterijom. Šestica je definitivno bila loša ali sedmica radi ko sat.

Jel se očekuje pad cena kod madjara za black friday? Koliko je realno očekivati?

Vrh Dno