Šta je novo?

Google Pixel 7

Što se tiče baterije, jedini Indus kome verujem. Kaže da je oko 1h preko s22ultre, naravno exynos jer *** Indija :)

Prvi utisci kamera brutalno dobra. Jednostavno noćni mod su uradili nestvarno dobro. Danju je još bolje i tu nema reči. Šta mi smeta: žale se mnogi da kad su na spikerfonu čuju neke zvukove i to se baš često dešava bukvalno pola pola neupotrebljivo što za ovu klasu je nedopustivo iskreno. Ne znam u čemu je problem ali meni ta opcija treba jer 90% razgovora radim tako. Drugo što mi baš smeta je baterija koja jedva da izgura dan bar za sada posle 4 punjenja i dalje nisam nimalo zadovoljan baterijom. Morala je biti bolja. Grejanja nema tj ima al ništa značajno ni u igrama ni ovako. A da nekad iz nekog razloga ne želi da se poveže na wifi dok se ne restartuje a dešava se često. Treće baš je klizav i pod hitno mora neka maska inače ima da ode mnogo brzo bar kod mene koji ne pazim mnogo telefone gde i kako stavljam. Ekran super i po suncu i ovako nema zamerki nikakve. Voleo bi da je brže punjenje telefona jer za sad opet napominjem baterija ne izgura bar kod mene ceo dan ili jedva i to mi baš baš smeta.Ima par bugova sa instagram aplikacijom gde preleti priče za sekund a ne treba ali to je možda do aplikacije same. Sluške nisam otvarao i mislim da ideu na kp jer realno za moje potrebe i xiaomi sluške rade poso. A da jesam pomenuo kolko je klizav ako nisam evo opet kliza se baš baš. Večeras baš uporedjivali fotke sa S22 i definitivno pravi bolesno dobre slike tu ja bar nisam video ništa slično i bolje a možda ima (iphone ne uzimam u obzir jer sam fan androida još čistog uff). Kompaktan je i lepo stoji u ruci nije veliki uopšte čak je idelnih mera. A da face id tj unlock neće da radi uvek kada je loše svetlo danju nema problem i super je ali noću pa nekad radi al nije to to. Otisak radi uvek bez promašaja ali jeste malo sporiji nekad i preko sekunde treba kao da zalaguje ali radi lepo samo eto nije baš brz. Moj nema dva sim slota već će mora da idem esim za drugu karticu isto po meni minus. Sd kartica nije mi mana jer imam gdrive dovoljan. Šta znam za 500e ako prodam sluške nema bolje kupovine definitivno i to mog se kladim u večeru sa bilo kime.
p,s, ludim što ne stavljaju punjače uz mob. to mi je takvo zicarenje da mi je smešno čak.
Iskreno od svega samo mi smeta baterija (i loš spikerfon) što je slaba baš sve ostalo je do modela i prihvatljivo. Al ko voli da se zeza po ceo dan na telefonu igra igre i slično nije za njega osim ako neće da nosi pored sebe i prenosnu bateriju. Svakako ovaj model i nije namenjem hard core igračima igrica na telefonu.
Šta me je najviše oduševilo su kamere koje su al stvarno brutalno dobre al baš baš !!!
Prema ovoj recenziji, kamera je bas dobra? 😁

83h Endurance rating za 7 pro na gsm areni...blagi ocaj za 5000mah! 22 Ultra (exznos) daleko bolja, ip 14 pro max da i ne pominjem. Mozda i opeglaju malo vremenom, ali sumnjam da ce dovesti na priblizne vrednosti samsunga/appleta
Ako je 86 endurance IPhone 14 Pro doduše 3200mah baterija onda može glat jedan dan da ga razbijas. Tako je kod mene.

To uopšte nije loša baterija.

Ja bih se kladio da, ako propadaš sluške za 500€ , telefon ti ostaje exta gratis, što je odlična trgovina.
Prodate za par sati na KP od postavljanja. I dalje mislim da nema bolje za te pare ali možda grešim, ja sam svakako prezadovoljan to mi je i najbitnije ipak telefon kupujemo za sebe a ne za druge. Verujem da će cena za crni petak pasti još malo pa eto prilike.

@Djilkosh_Ns mislim da kada iPhone i neki drugi telefon imaju na testu približan endurance, u realnom radu iPhone izgura više jer po pravilu ima znatno bolji standby. Takvo je bar moje dosadašnje iskustvo. Ok, ta razlika neće biti nešto drastična ali u ovom konkretnom primeru Pixel 7 Pro vs. iPhone 14 Pro, mislim da će baterija na iPhone biti za više od tih 3-4% bolja koliko pokazuje endurance test. E sad, što neko reče, najbolje je ipak kad se dobije ocena pouzdanog čoveka, testovi su testovi...

Dobro IPhone ima standby, jer google i dan danas zna da usere update google servisa i pocucla bateriju. Da l’ je neko pisao ili sam gledao recenziju, ali kažu u toku noći potroši 3-4 procenta sto je skroz okej. Znam kad sam se bavio BBS-om najviše se tezilo da bude standby u idealnim uslovima 0.5%/h.

E sad optimizacija je i dalje rak rana Google-u, jer je na Pixelu 56% veća baterija sto nije zanemarljivo.

Opet mislim da u android svetu nema boljeg telefona od P7P sveukupno. Doduše po lepoti, meni lepši zadnji deo na 6 Pro, ali to je ukus.

Da, realno ispod 3-4% noću može verovatno samo uz uključivanje airplane moda ili gašenje neta, bt, itd. Kad se setim da mi je S20+ Exy znao skinuti i dvocifren % u toku noći... :D

Opet mislim da u android svetu nema boljeg telefona od P7P sveukupno.
Slažem se. Čudna godina definitivno kad Google posle dužeg vremena izbaci možda i bestbuy u android svetu.

Dobro IPhone ima standby, jer google i dan danas zna da usere update google servisa i pocucla bateriju. Da l’ je neko pisao ili sam gledao recenziju, ali kažu u toku noći potroši 3-4 procenta sto je skroz okej. Znam kad sam se bavio BBS-om najviše se tezilo da bude standby u idealnim uslovima 0.5%/h.

E sad optimizacija je i dalje rak rana Google-u, jer je na Pixelu 56% veća baterija sto nije zanemarljivo.

Opet mislim da u android svetu nema boljeg telefona od P7P sveukupno. Doduše po lepoti, meni lepši zadnji deo na 6 Pro, ali to je ukus.

Nije problem optimizacija (možda ponekad, sa trenutno ''neispeglanom'' novom verzijom androida) već nedostatak vrhunskog (i štedljivog) čipseta.
Jeste Android malo veći potrošač od iOS-a ali da Pixeli imaju bolji čipset onda bi i autonomija baterije bila primetno bolja. Ne tako davno imali smo Android telefone koji su bili šampioni autonomije, čak i sa ne tako sjajnim verzijama Androida (''čistog'' ili lajt skinovanog), ali je bilo potrebno da Qualcomm čipset bude ''kršten'' u smislu potrošnje, i da ti telefoni imaju bateriju odgovarajućeg kapaciteta u odnosu na ostatak hardvera. Nažalost, kroz veći broj generacija smo više dobijali kilave SD i Exynos procesore nego dobre, što je donekle neutralisano sve većim baterijama u poslednje 2-3 godine.

Trenutno je gruba računica ovakva: da bi neki Android telefon (sa problematičnim SD 8 Gen 1 čipsetom) imao iole uporedivu autonomiju kao iPhone 14 Pro Max, potrebno je da ima ~25% manju površinu ekrana (slične rezolucije) i bar 15% veći kapacitet baterije (poredio sam iP 14 Pro Max i Xperia 5 MK4, jer su to iole približni GSM Arena skorovi autonomije u flagship klasi, mada je i dalje iPhone bolji).

Sa SD 8+ Gen 1 je malo bolja situacija ali sve dok Qualcomm ne napravi vrhunski čipset (u rangu Apple Bionic, ili malo bolji) do tada će Apple imati primetnu prednost.
Ali to teško da će se desiti u skorije vreme, Apple je uvek bar za korak ispred na polju čipseta.

Poslednja izmena:
Ja samo znam da drugar puni svako vece svoj ipOn 14 pro kao i ja pixel 7 pro. Sve ostalo su neke cifre i ne tako bitne stvari, svakako da pixel moze da dozivi i sledeci dan, jer u 2h ujutru ostane na 25-30%, ali ne vidim poentu toga da mi telefon, kada je potrebno da ga koristim, stoji na punjacu.

Ja samo znam da drugar puni svako vece svoj ipOn 14 pro kao i ja pixel 7 pro. Sve ostalo su neke cifre i ne tako bitne stvari, svakako da pixel moze da dozivi i sledeci dan, jer u 2h ujutru ostane na 25-30%, ali ne vidim poentu toga da mi telefon, kada je potrebno da ga koristim, stoji na punjacu.
Na ovo se sve svodi. Da li ostaje na 15% ili na 40% uvece u 22h, isto mi je, ide na punjac pa ide.

Jedino kad je bas, i to bas jak dan, onda mi znaci da izdrzi taj jedan heavy-use dan.

Razlika je kada si na odmoru, moru, toplo vreme, slikanje, pa ako se koristi navigacija i 4g... Meni s21 super bude po beogradu 90% vremena na wifi, sot bude i 6-7h. Ali sad sam na moru, i dopunjujem stalno na power bank

Brzo punjenje (65+W) je bitnija stvar nego sve to o cemu pricate. Za 15ak min dopunis telefon da ti traje cijeli dan. Zavoravis o tim punjenjima preko noci i slicnim cimanjima kad puniti i da li ce izdrzati baterija.

Jedina stvar koja mi je drasticno promjenila iskustvo koriscenja telefona na bolje u zadnje vrijeme.

Ne znam kakva je situacija sa iP i brzim punjenjem. A to brzo punjenje me jedino i odbija od Pixela, tesko.bih se navikao.

Meni je 33W Poco F3 i slazem se, nebo i zemlja u odnosu na 18W Poco F1, a tek 65W mogu da zamislim.

U tom slučaju uzmeš nekog kineza (u mom slučaju OnePlus Nord 2) koji se napuni za pola sata od 0% (znači uvek manje od toga jer nikada nije na 0%) i uvek imaš telefon kad ti treba. Previše se priča o bateriji, napuniš i koristiš, danas valjda svaki telefon može dan da izgura. Meni iPhone 13 pro gura 2 dana lagano sa mojim korišćenjem koje podrazumeva skoro sve osim igranja igrica i gledanja filmova jer za to koristim PS4 i tv

https://www.gsmarena.com/google_pixel_7-review-2495.php

gsmarena_240.jpg

Koji bi punjač bio pouzdan da se koristi uz ovaj telefon? Vidim da se po netu pominje neki Anker i još par brendova. Vi što ste uzeli telefon koji punjač imate?
Što se tiče zaštite za telefon da li je neko kupovao nešto od mobile outfittersa? Drugar reče da ima za svoj telefon, ali da je sve ukupno platio oko 10k zaštitu napred, nazad i taj okvir sa strane. Uzeo bih Pixel 7 (i rešio bih se iPhone 7 koji nosim već 4 godine) pa me interesuje koji dobar punjač i zaštitu da nabavim?

Jedno pitanje za sve vas koji imate Pixele. Već neko vreme hoću da ga uzmem, i ovaj 7 mi baš deluje zanimljivo. Ali me zanimaju servis i delovi. Recimo da nešto crkne ili ga ja oštetim, ko to servisira i koje delove koriste? Ima jedna radnja u Beogradu koja ih prodaje i daje godinu dana garancije, ali nisam siguran koliko su stručni i odakle nabavljaju delove. Da li je neko imao iskustva sa servisiranjem?

Zavijes ga u foliju i bacis. Ovlašćenog servisa nema, a uzdati se u neke divča servise da ti ubace kineske delove…

Jedini spas ako imaš nekog u Nemačkoj ili Engleskoj da ti je najbliže da njima šalješ, pa da oni teraju u servis.

Nema puno Pixela u Srbiji, pa ne možeš ni da čuješ da se neko susretao sa tim i kako je rešavao kad mu crkne nešto.

Ne postoji ovlašćeni servis u garantnom roku čak ni u UK.
Prvi raspoloživi se nalazi u Poljskoj.

Pisao sam ja o mom iskustvu pri slanju na servis, naći ću post i okačiti ovde.

Edit:
Post in thread 'Google Pixel 4 / 4 XL' https://forum.benchmark.rs/threads/google-pixel-4-4-xl.449156/post-6191102

Ifixit radi ovlasceni servis.
Ali ne u garantnom roku. Odnosno, zadržao bi garanciju nakon popravke tamo, ali bi morao da platis servis.

Kome ga šaljete na servis ako zatreba?
Amnezija?

Imam 15W bežični punjač i sasvim lepo puni Pixela. Danas došao sa posla i 60% baterije. Te fore sa 1kw brzim punjenjem su gluposti, nisam toliko aktivan da mi telefon mora biti napunjen na 100% za jedan minut.

Koji bi punjač bio pouzdan da se koristi uz ovaj telefon? Vidim da se po netu pominje neki Anker i još par brendova. Vi što ste uzeli telefon koji punjač imate?
Što se tiče zaštite za telefon da li je neko kupovao nešto od mobile outfittersa? Drugar reče da ima za svoj telefon, ali da je sve ukupno platio oko 10k zaštitu napred, nazad i taj okvir sa strane. Uzeo bih Pixel 7 (i rešio bih se iPhone 7 koji nosim već 4 godine) pa me interesuje koji dobar punjač i zaštitu da nabavim?
Šta je platio 10k? Folija je 4k za ceo telefon, a ne znam koliko im je case.

Pozdrav ljudi! Nisam mogao da odolim a da ne kupim Pixel 7. Imam već iPhone 13 Pro Max i bilo je ili da se upgradujem, ili da uzmem Pixel.
Telefon je stvarno dobar, ne toliko optimizovan kao Iphone, ali dobar. Skener za otisak prsta radi, ali nije precizan koliko i FaceID(nisam probao skener lica na Pixelu jer ne radi plaćanje preko Google Pay-a sa njim). Nema velike razlike u kamerama osim kada otvorite Snapchat, Instagram ili tako neku aplikaciju i slikate preko njih. Tada zaista vidite da Iphone ima bolju optimizaciju. Ono što spašava Pixel su njegove aplikacije koje rade savršeno sa njim. Sve u svemu, jako solidan telefon i možda i jedini telefon iz Android sveta koji bih preporučio prema mojim potreba(Slikanje, drndanje aplikacija, Google Pay, putovanja, itd.) Nadam se da će mi stići uskoro i Pixel Buds Pro, pa da vidim kakav je Google-ov ekosistem. :)

tempImage3hs72U.jpg

Pozdrav ljudi! Nisam mogao da odolim a da ne kupim Pixel 7. Imam već iPhone 13 Pro Max i bilo je ili da se upgradujem, ili da uzmem Pixel.
Telefon je stvarno dobar, ne toliko optimizovan kao Iphone, ali dobar. Skener za otisak prsta radi, ali nije precizan koliko i FaceID(nisam probao skener lica na Pixelu jer ne radi plaćanje preko Google Pay-a sa njim). Nema velike razlike u kamerama osim kada otvorite Snapchat, Instagram ili tako neku aplikaciju i slikate preko njih. Tada zaista vidite da Iphone ima bolju optimizaciju. Ono što spašava Pixel su njegove aplikacije koje rade savršeno sa njim. Sve u svemu, jako solidan telefon i možda i jedini telefon iz Android sveta koji bih preporučio prema mojim potreba(Slikanje, drndanje aplikacija, Google Pay, putovanja, itd.) Nadam se da će mi stići uskoro i Pixel Buds Pro, pa da vidim kakav je Google-ov ekosistem. :)

Pogledajte prilog 361516
Kako ne radi Google pay sa face unlock?
Meni radi i kad telefon nije otključan uopšte (poxel 6 pro, Mislim da je podešavanje u pitanju?)

Vrh Dno