Šta je novo?

Amazon Fire TV

Treca generacija se tek pojavljuje i kosta oko 150$

Prvi box koji ima integrisan zvucnik, asistenta, i hardverske IO portove.
I druga generacija ima zvucnik i asistenta koji polovicno rade bez paljenja tva, ne sasvim samostalno kao amazon dot. Recimo mozes da pitas alexu svašta, za prognozu, sportske rezultate, vreme, podsetnike, namestis alarm i slicno i alexa uredno odgovara preko svog zvucnika ali nece da pušta muziku sa nekog servisa a da ne upali tv

Imam problem sa livestreamovima, koju god sideloadovanu da stavim, svaki stream mi izbaci error posle nekih 5 minuta.

Jel to do servera ili jednostavno firestick napuni ram i kreshuje?
Да би био сигуран да није до листе - пробај је на рачунару.
Ако ради нормално, нешто друго зеза на стику. Узгред, преко чега гледаш листе? Мислим на апликацију.

U vezi 4k max i cube koji podrzavaju prosiviranje interne memorije, kada formatiram usb fles da koristi kao 'internal memory', dobijem opciju da prebaci 'aplikaciju' ali sve sto prebaci su neki manji fajlovi, dok obb od igrica npr i dalje ostaju na onoj pravoj unutrašnjoj. Takođe es file explorer i dalje vidi dve memorije, 16gb i sd card.
Dok poređenja radi, kod nvidie shield kada se formatira usb fles, es file explorer prikazuje kao objedinjenu memoriju. Da li to znaci da amazon nije u potpunosti to implementirao.

U vezi 4k max i cube koji podrzavaju prosiviranje interne memorije, kada formatiram usb fles da koristi kao 'internal memory', dobijem opciju da prebaci 'aplikaciju' ali sve sto prebaci su neki manji fajlovi, dok obb od igrica npr i dalje ostaju na onoj pravoj unutrašnjoj. Takođe es file explorer i dalje vidi dve memorije, 16gb i sd card.
Dok poređenja radi, kod nvidie shield kada se formatira usb fles, es file explorer prikazuje kao objedinjenu memoriju. Da li to znaci da amazon nije u potpunosti to implementirao.

Mislim da samo tako pokazuje a prebacuje samo ono sto je progamer u odredjenoj aplikaciji/igrici predvideo da moze. Neke ne mogu uopste da se prebace.
Takodje Cube sa USB 2.0 ne podrzava NTFS kod eksternog uredjaja samo FAT32 za prosirenje memorije , dok NTFS cita samo kao eksterni drive za recimo gledanje filma itd.

Sta da ti kazem Shield je kategorija za sebe ;)

Mislim da samo tako pokazuje a prebacuje samo ono sto je progamer u odredjenoj aplikaciji/igrici predvideo da moze. Neke ne mogu uopste da se prebace.
Takodje Cube sa USB 2.0 ne podrzava NTFS kod eksternog uredjaja samo FAT32 za prosirenje memorije , dok NTFS cita samo kao eksterni drive za recimo gledanje filma itd.

Tačno tako, sad sam u dilemi jer sam želeo da prodam shield, a taj detalj oko interne memorije mi je vrlo bitan u praksi

Nije sve u Benchmarku pogledajte ovaj video.

А шта је то Индијац нашао што се није знало?
Још пушта 1080р филм од 3 GB са VLC плејером 🙄
@Citizen Kane је објавио податак о снази чипсета, Индијац није ништа говорио о томе.

А шта је то Индијац нашао што се није знало?
Још пушта 1080р филм од 3 GB са VLC плејером 🙄
@Citizen Kane је објавио податак о снази чипсета, Индијац није ништа говорио о томе.
Nisi dobro pazio, prikazao je istu tu tabelu i rekao da je CPU jaci od Shielda ali zato GPU ni blizu.
Meni je bilo interesantnije da upscaling neprimetan i portovi na zalost losi.
Ne kazem ja nista nek uzima ko hoce Cube samo kazem nije sve u CPU benchmarku.

Nisi dobro pazio, prikazao je istu tu tabelu i rekao da je CPU jaci od Shielda ali zato GPU ni blizu.
Meni je bilo interesantnije da upscaling neprimetan i portovi na zalost losi.
Ne kazem ja nista nek uzima ko hoce Cube samo kazem nije sve u CPU benchmarku.
U suštini ko ima drugu generaciju, nije bas za apgrejd, ko ulazi u svet fire tv, jedna od boljih stvari na tržištu. Gigabit port, 3.0 standard usb cuvaju za neke nove iteracije, takvo je trziste danas u svetu

firetvcube.png

Nema svrhe da kacimo sad review sa raznih sajtova, koji su ovakvi ili onakvi (objektivni, placeni)
Ali dobro ovo gore kaze the best firetv yet nista vise i nista manje.

Нити један андроид бокс по графичким могућностима чипсета не може да приђе шилду, тако да не видим разлог зашто се неко осврће на то.
И генерално, нема сврхе писати о бенчмарк резултатима, јер то није битно. Једино да се прикаже сирова снага уређаја, ако то некога уопште занима.
А слажем се (и већ сам писао када је објављена нова коцка) да су велики недостатци USB 3.0 и гигабитни LAN.
Узгред, на ондашњем представљању приказан и Fire TV - QLED... А у ствари препакован TCL.
Што је најсмешније - TCL избацује на тржиште своју серију телевизора са FireOS.

Nema svrhe da kacimo sad review sa raznih sajtova, koji su ovakvi ili onakvi (objektivni, placeni)
Ali dobro ovo gore kaze the best firetv yet nista vise i nista manje.
Zašto nema, review je izašao danas i zbog toga je okačen sada ;)

Узгред, на ондашњем представљању приказан и Fire TV - QLED... А у ствари препакован TCL.
Што је најсмешније - TCL избацује на тржиште своју серију телевизора са FireOS.

As a result of that deal, Amazon has been able to work with a number of consumer electronics companies — including not only TCL, but also Xiaomi and Hisense — to vastly expand the number of available smart TVs running Fire TV OS.

Pogledah recenziju Chigz-a i ladno je fat32 samo na usb-u a i 400mbps test fajl ne može da izgura🤦‍♂️. O home ekranu i da ne pričam koliko je nabacan glupavim streaming predlozima. Cube 2 je na popustu daleko bolja vrednost.

Ja android tv i fire tv koristim iskljucivo za striming. Zato mi je CPU bitan i u bencmarku koji sam postavio je testiran CPU. Ako hocu da igram nesto onda lepo upalim xbox i igram do mile volje. Nema potrebe stalno ponavljati da shield ima jacu graficku. To vec i vrapci znaju.

Ljudi uzeo sam danas na 24 mes. Iris Tv, dobili smo onaj android uređaj njihov HP4024 radi sve ok...
Probao sam Iris Smart app sa kor.podatcima iz ugovora username/passwd ali mi ne omogućava da
se povežem preko AF 4K Max na Iris app? Koju app bi trebao da koristim, pošto vidim da ih ima više?
Ako neko ima volje da mi pomogne da mi proradi na Firesticku? Hvala

Pogledah recenziju Chigz-a i ladno je fat32 samo na usb-u a i 400mbps test fajl ne može da izgura🤦‍♂️. O home ekranu i da ne pričam koliko je nabacan glupavim streaming predlozima. Cube 2 je na popustu daleko bolja vrednost.
Кажи лепо поштено да је процесорски много јачи од килавог шилда 😁 Пусти те фазоне дебели16, дебели32, мршавиNTFS... Буди поштен.
А и нашли сте два јака стручњака за боксеве. Још само фали онај пит-стоп бокс или како се већ зове :ROFLMAO:
Ништа без дебелог Немца, рођеног у Украјини који прича на Руском. Стварно истестира праве ствари. Чуј - тестирам медузе и јутјуб 4К@30fps. Мо`ш мислити. Још само да почну да тестирају (а и то раде, видех пар њих) како раде тастери на даљинцу 🙄. Онај тестира upscalling са 1080р на 4К - па то не ради како треба ни на шилду. Ради - СД се прочисти, нема много коцкица, али то пре изгледа као блуровано. Генерално небитна ствар.

еЛеМ - слажем се да коцка друге генерације није за бацање и да нема претераног разлога зашто би неко одрадио прелазак на трећу генерацију. Једино због УСБ-а, за оне који би накачили тастатуру, флеш са инсталационим апликацијама или слично. А стварно је 16 GB довољно.

Ljudi uzeo sam danas na 24 mes. Iris Tv, dobili smo onaj android uređaj njihov HP4024 radi sve ok...
Probao sam Iris Smart app sa kor.podatcima iz ugovora username/passwd ali mi ne omogućava da
se povežem preko AF 4K Max na Iris app? Koju app bi trebao da koristim, pošto vidim da ih ima više?
Ako neko ima volje da mi pomogne da mi proradi na Firesticku? Hvala
Nisam siguran za Firestisk ali trebalo bi IRIS SMART da se koristi.
Kada kucaš korisničko ime, nemoj da kucaš na kraju @mts.rs

Кажи лепо поштено да је процесорски много јачи од килавог шилда 😁 Пусти те фазоне дебели16, дебели32, мршавиNTFS... Буди поштен.
А и нашли сте два јака стручњака за боксеве. Још само фали онај пит-стоп бокс или како се већ зове :ROFLMAO:
Ништа без дебелог Немца, рођеног у Украјини који прича на Руском. Стварно истестира праве ствари. Чуј - тестирам медузе и јутјуб 4К@30fps. Мо`ш мислити. Још само да почну да тестирају (а и то раде, видех пар њих) како раде тастери на даљинцу 🙄. Онај тестира upscalling са 1080р на 4К - па то не ради како треба ни на шилду. Ради - СД се прочисти, нема много коцкица, али то пре изгледа као блуровано. Генерално небитна ствар.

еЛеМ - слажем се да коцка друге генерације није за бацање и да нема претераног разлога зашто би неко одрадио прелазак на трећу генерацију. Једино због УСБ-а, за оне који би накачили тастатуру, флеш са инсталационим апликацијама или слично. А стварно је 16 GB довољно.
Ma naravno sitnice rade oni odlično samo kad se ide u sitna crevca zna se ko je 🥇. Pazi veći bitrate je bitan da se ne lažemo.

Ја се не зезам. Од свих тих јутјубера који су познати по рецензијама андроид боксева, за мене је број 1 Дебели Немац рођен у Украјини који прича на Руском. Остали му нису ни прићи.
Иначе, надимак му је Мехур (Бабл), канал је Технозон. Његове рецензије не трају 5-10 минута као код оних које сам горе описао, него од 15 минута до пола сата, па некада и преко. И стварно обраћа пажњу на битне ствари. Прегревање/грејање чипсета, тротлинг, аудио кодеци... Такве ствари су врло битне многима, а о томе скоро нико од јутјубера не придаје значај.

Možda da napišeš ti ili neko drugi gde onda da nađem username i passwd od Iris ako nije to?
Napravis nalog na Moj mts portalu. Trebace ti broj ugovora i tvoj maticni. Aktiviras u okviru portala Iris Go uslugu i poste se sa tim podacima ulogujes u Iris smart

Да би био сигуран да није до листе - пробај је на рачунару.
Ако ради нормално, нешто друго зеза на стику. Узгред, преко чега гледаш листе? Мислим на апликацију.
HDStreamz tipa arena sport ili skysport premier liga stream traje 5 minuta i zabode, kad prvi put zabode to je cao, svaki sledeci ili ne krece ili traje jos krace...
Probao sam i Rapidstreamz i kodi sa crew addonom, ista prica.

TeaTv sadrzaj (filmovi i serije) mi rade savrseno...

Ниси разумео шта сам ти написао.
Да би био СИГУРАН да те не зеза листа - пусти листу на рачунару. Ако и тамо исте проблеме прави - 100% је до ње.

Mene kod nove "kocke" najviše zanima HDMI IN port i mogućnost da spojim satelitski enigma2 prijemnik skeniram 4:2:2 sportski feed i preko vlc playera gledam fantastičnu sliku koju inače imaju feedovi .

Samo je pitanje da li je procesor dovoljno jak da prikaže sliku bez sjeckanja.

Moraću sačekati da iduće godine padne cijena pa kupiti i testirati kako će to raditi

Nazad
Vrh Dno