Šta je novo?

Amazon Fire TV

Kolege, pitao sam na temi Orion tv aplikacija ali mi niko ne odgovara, pa da se i ovde raspitam : trenutno ima 50 posto popust ( izadje 750 dinara mesecno ) na 24 meseca ugovor kod oriona, a posto su mi Arena premium kanali interesantni ( sbb korisnik ), da li neko gleda Orion TV na kocki i kako instalirati app. ?

Kolege, pitao sam na temi Orion tv aplikacija ali mi niko ne odgovara, pa da se i ovde raspitam : trenutno ima 50 posto popust ( izadje 750 dinara mesecno ) na 24 meseca ugovor kod oriona, a posto su mi Arena premium kanali interesantni ( sbb korisnik ), da li neko gleda Orion TV na kocki i kako instalirati app. ?
Radi odlicno, jedna od najstabilnijih od ovih nasih kablovskih televizija. Mozes potraziti na netu android tv verziju v7a verziju apk, ili predvece ti mogu i ja poslati moj apk sa kocke, ako mozes da sacekas

Posalji mi , molim te, ionako sam na poslu. Da li su Arena premium kanali u HD formatu ?
Izvinjavam se za off.

Ja imam firestick 4k i problem sa Orion aplikacijom 4.0.1 koju sam skinuo sa Orionovih stranica .
Problem je u tome što ni jedan kanal ne radi uživo samo crna slika ili piše na ekranu " kanal nije dostupan , molim pokušajte kasnije " dok skoro svi kanali koji imaju mogućnost vraćanja emisija rade ako kliknem gledaj ispočetka ili emisija koja je već završila prije nekoliko sati isto radi .

Ne znam da li je problem u verziji androida koju koristi firestick 4k ili u aplikaciji ?

Orion je trenutno na verziji 5.1.6

Ali ta 5.1.6 je za mobilne telefone, koliko ja znam . Nije Android Tv verzija za Android boxeve i televizore koji imaju android

Da, imao sam i ja taj problem, ali sam mislio da su ipak sinhronizovali.
Da li si skinuo odavde

Pre zadnje verzije nije mogao da se podesi bitrate za kanale u Orion aplikaciji, uvek je stavljao niski bitrate, pa je slika bila loša. Zadnja verzija 4.0.1. je to ispravila i sad je slika kako treba. Verzija Oriona za Android TV je sa ott na kraju.

Odlicno rade Arene.
Ja sam prezadovoljan.
App skinuo sa njihovog sajta.

Bilo nekih manjih problema po pitanju kvaliteta slike ali resila tehnicka sluzba.
Cena nije 1600 vec 750 dinara mesecno. Ima neka akcija.
Plus udruzili se nas dvoje i cekamo treceg.
Sto se tice popusta, pogledaj temu Orion tv.

Sa koliko uređaja možete istovremeno da pratite Arena sport?
Bilo je nešto slično i sa SK kanalima,ali samo sa jednog uređaja može da se u isto vreme gleda program,tako da je skroz besmisleno deliti nalog.

Ajde prebacite se na temu Orion pa tamo o paketima mozete ☺️

Ajmo vi koji niste blokirali update a azurirate svoje uredjaje, jel mozete da koristite i dalje custom launchere?

Odlicno rade Arene.
Ja sam prezadovoljan.
App skinuo sa njihovog sajta.

Bilo nekih manjih problema po pitanju kvaliteta slike ali resila tehnicka sluzba.
Cena nije 1600 vec 750 dinara mesecno. Ima neka akcija.
Plus udruzili se nas dvoje i cekamo treceg.
Sto se tice popusta, pogledaj temu Orion tv.
Daj link za tu akciju, i da ne spamujemo više temu. :D

na kocku sam stavio njegov ethernet adapter, čisto da probam. Iako je ograničen na 100mbps, osetno je brži stream. Naravno, ne utiče na menije i slično, ali učitavanje sadržaja je zapravo brže.
Daleko od toga da je premotavanje ili učitavanje na wifi loše, ali preko 100mbps se ipak ne dobija ništa za streaming. Netflix preporučuje brzinu od 15mbps za 4k stream. Pošto mi nikakav download nije neophodan na kocki, ostaviću adapter trajno

Pa naravno, kabl je kabl a na WiFi utiče 101 stvar. Plus je WiFi half-duplex a ethernet full-duplex.

Баш ћу да тестирам са кодијем и RD.

@Salac UE Pa ti ne gledaš samo Netflix 4K sa sirotinjskim bitrate nego "beskonačno GB" UHD BluRay Remux-e? A tu za solidan broj filmova peak bitrate prelazi 95-100 Mbps ?

Тачно тако, али чисто да видим како ће да ради.

ИЗМЕНА: Као што се и дало претпоставити, за ове, како @shamanNS рече ""beskonačno GB" UHD BluRay Remux-e" - неће да може. Није да избаци да је спора конекција, него штуцне звук на секунду.

Poslednja izmena:
Sale moguće je i da je do RD-a. Jesi probao više filmova?

Не. Конкретно тај филм ради најнормалније када је коцка повезана на wi-fi.

@Salac UE Znači sad "moraš" kupiti gigabitni USB-to-Ethernet adapter pa da imaš 200-300 Mbps brzinu (zbog USB 2.0 porta na kocki) :D

Нема потребе као што рекох. Ради савршено и на wi-fi ;)

ja sam ranije probao gigabitni adapter preko na kocki i sticku, ali je i dalje bilo samo 100mbps.
Na raspberry pi je na usb 2.0 to ipak davalo vece brzine od 100mpbs.

koja je velicina filma koju si gledao? Ja sam sada pustio castle rock 2160p hdr. 15-17gb po epizodi i savrseno je islo. Recimo da se to moze uporediti sa filmom od 30-40gb ili malo jace ako je duzi.
Teoretski maksimum za film od 1h30m bi bio 66gb. Kada bi bitrate bio konstantan itd. 50gb po filmu bi trebalo da je izvodljivo sasvim.
Ja na kocki takodje koristim moonlight za igre sa kompa. Nisam jos testirao na kablu, ali mislim da ce biti malko bolje nego preko wifi.

Vrh Dno