Mislim da je previše sitno mlevena za tvoj aparat, verovatno se popeo pritisak prilično visoko, nakon nekog vremena se otvorio kanal i dobio si zapravo slabu ekstrakciju. Ne vidi se lepo puck na slici, ali verujem da je ovo u pitanju.Smernice potrebne. Uslužno su mi samleli neki Brazil, svetlija značajno i finije mlevena. Raskantao sam donor, ubacio prvo manju dozu. Aparat se mučio bogme preko 10 sekundi stenjao kukao i počelo da izlazi svetlije.
Ukus jeste bogat, svetla, ali nije providna, puna je šoljica kafe, nije čaj. Kisela poprilično, tj. nije mi lepša od Lavazza socijale iz presurizovanog, ali jako je zanimljivo i baš se radujem što je toliko različito.
Kasnije ću da dupliram dozu, ali kapiram da će biti još kiselije?
Slike u prilogu. Našao bih šta mi se sviđa i onda uzeo mlin, ovo je poprilično skupo, 1k dingera za 200gr.
Moguće je da si prebrzo prešao sa robuste (pominjao si par strana ranije) na kiselije arabike, uz to svetlije pržene. Verovatno je bilo poželjnje prvo neki Brazil srednje pržen pa daje... U samom opisu ove stoji limunUzeo sam ovu kafu i nikako da dobijem ukus a da nije prekiselo. Merim 18g u početku sam mleo sitnije pa sve krupnije međutim nema neke razlike. Šta god uradim imam osećaj da pijem kafu sa ukusom limuna. U početku je kafa jedva curila sada nekako u početku sporije pa krene suviše brzo da izlazi. Da nisam dao 4.000 din bacio bih ovu kafu i uzeo neku komercijalnu sa blagom gorčinom.
Teska kafa za ekstrakciju... Savetujem da ne pravis klasicno 1:2 espresso. Mozda i brzi flow ali 1:3, 1:3.5. Ne znam imas li mogucnost da podignes temp, koji aparat imas itd...Uzeo sam ovu kafu i nikako da dobijem ukus a da nije prekiselo. Merim 18g u početku sam mleo sitnije pa sve krupnije međutim nema neke razlike. Šta god uradim imam osećaj da pijem kafu sa ukusom limuna. U početku je kafa jedva curila sada nekako u početku sporije pa krene suviše brzo da izlazi. Da nisam dao 4.000 din bacio bih ovu kafu i uzeo neku komercijalnu sa blagom gorčinom.
Ja bato.Neko spomenu Julius kao dobru alternativu? Nju nisam viđao na Buvljaku, gde je uzimate?
Imao sam do juče kilo baš te pržene 3.10. i to prženje im je bilo baš svetlo, rekao bih presvetlo za espreso, ali uspeo sam da je savladam nekako. Kuvao sam je 19,5 g ulaz, oko 39 g izlaz sa malo dužom ekstrakcijom (između 30 i 35 s) na 95 stepeni (razmišljao sam čak i više da idem) i kiselost je dominirala, ali uopšte nije bila neprijatna (mada, ako si navikao na robustu i gorčinu, razumem poptpuno da je ovo udar). Aroma je bila lepa, cvetna, a u završnici je bilo i naznaka čokolade. Pumpa mi je već neko vreme podešena na 7 bara.Uzeo sam ovu kafu i nikako da dobijem ukus a da nije prekiselo. Merim 18g u početku sam mleo sitnije pa sve krupnije međutim nema neke razlike. Šta god uradim imam osećaj da pijem kafu sa ukusom limuna. U početku je kafa jedva curila sada nekako u početku sporije pa krene suviše brzo da izlazi. Da nisam dao 4.000 din bacio bih ovu kafu i uzeo neku komercijalnu sa blagom gorčinom.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari