Šta je novo?

[A1] Kucni net

Slican broj i razdaljine A1 i Yettel baznih stanica postoje oko moje zgrade. Onda verovatno opterecenje korisnicima igra vazniju ulogu u tome sto mi A1 radi mnogo bolje.

Postoji li mogućnost da tražim novi ruter koji je brži, i koja je procedura, da se pojavim u radnji i kažem dajte mi brži, ili da se žalim i slično? Koji model rutera je najbrži koji daju? Hvala

Neko je ovde već pisao da je dobio od agenta koji radi na terenu model Huawei B528 koji nemaju u standardnoj ponudi!

Postoji li mogućnost da tražim novi ruter koji je brži, i koja je procedura, da se pojavim u radnji i kažem dajte mi brži, ili da se žalim i slično? Koji model rutera je najbrži koji daju? Hvala
Raskini postojeći kućni net, a preko terenskog agenta uzmeš nov paket sa 25% popusta i 4G+ modemom ( B535 ) za 1 din. Piši mi privatno.

Ne daju mi da uzmem Kucni XXL, ne mogu da mi garantuju brzinu jer je moja zgrada u zutoj zoni pokrivenosti. Bezveze. Meni na telefonu leti.

Ali dobro, barem su posteni sto se toga tice za razliku od Yettela koji daje bez provere pokrivenosti.

Nisu ni meni dali, pa sam uzeo na drugu adresu. Uglavnom, snašao se

Ja sam od A1 dobila odgovor da moja adresa spada u tu pokrivenost i ima mogucnosti prikljucka. Samo da ne bude posle, ups, potroseni gb. Ja sam maltene ceo dan na netu, sto zbog posla, sto zbog nekih drugih stvari, plus striminzi..

Onda ti ni max A1 paket od 400 GB nece biti dovoljno.
Vidi da li mozes uzeti orion ( 011-4100-100 ) ili supernovu ( 0800-311-312 ), kod njih moze samo net bez uslovljavanja da moras uzeti TV ili TEL

Ja sam od A1 dobila odgovor da moja adresa spada u tu pokrivenost i ima mogucnosti prikljucka. Samo da ne bude posle, ups, potroseni gb. Ja sam maltene ceo dan na netu, sto zbog posla, sto zbog nekih drugih stvari, plus striminzi..
ako trosis dosta gb onda uzmi A1 vikend net, koliko znam to je jedini mobilni net u srbiji koji je neogranicen. cena je oko 3500 din mesecno + ruter jednokratno (ili na rate)

vikend net jeste neogranicen kolicinski ali se kod njega restartuje internet sesija na svaka 4 sata, pa bi se net prekidao na nekoliko sekundi svaka 4 sata, a posto kaze da strimuje i koristi za posao moze se desiti da joj taj restart sesije pravi problem.

dodao bih i Jetel opciju - solo opticki net - hipernet M 1600 din ako si njihov mob korisnik ili regularna cena 1800 din mesecno ako nisi.

Verovatno da ce to biti Jetel, jer ovi iz Oriona su juce bili ne znam koji po redu ljudi koji su mi zakucali ekser na poslednji zivac koji mi je ostao.

Kupicu i njihov broj lepo, postati njihov korisnik, a mts samo po potrebi da uplacujem zbog porodice; cak me onda i izadje jeftinije ,a imam samo mobilni i internet sto meni zapravo i treba i sto koristim. I da uzmem novi telefon, dam stari i da me izadje opet oko 4000 rata opet sam u dobitku u odnosu na box3 ponudu u mtsu.

Zbog posla meni ne sme da secne internet jer onda moram da odradim restart jednog programa i da idem ispocetka jer ako sam ostala duze na necemu da radim i u toku tog rada je secnulo, i ja kad to treba da posaljem dalje, nece, i onda moram da resetujem i sav rad u vetar.. Nije mi problem da opada malo brzina, samo da se ne gubi net.

vidim da ovaj zte mf283 koji daje A1 ima sicijalne Ethernet portove od 100Mbs, ima li nekih przih varijanti od 1 ili 2.5Gbs?

Moram se nadovezati da apsolutno nema smisla da imaju ista vise od 100 mbps...
A svakako se moze ubaciti neki switch i postižu se te brzine.

Lol, kako misliš da kad gigabitni svič povežeš na 100 Mbps port na 4G ruteru dobiješ WAN brzinu preko 100 Mbps? Dakle ne LAN brzinu između uređaja povezanih na svič, nego internet "protok".

Lol, kako misliš da kad gigabitni svič povežeš na 100 Mbps port na 4G ruteru dobiješ WAN brzinu preko 100 Mbps? Dakle ne LAN brzinu između uređaja povezanih na svič, nego internet "protok".
Lepo si rekao.
Preporuka juriti neki bolji ruter npr B525,B535,B528,B529 svi imaju 1gbit switch koliko znam.

Upravo dobro rečeno. Onaj ruter nema smisla da ima vise od 100 mbps lan.
Ni ovi dole nemaju previse smisla ako se koriste za net ali ajde recimo da moze da se izvuče malo brže od 100 mbps na nekim od njih. Mrzi me da gledam ali cat6 tesko preko stotke da vuče svakako pa imao i makar 10 gbps Ethernet chip. Tako da sve to stoji ali potreba za istim i ne pije vode previše ako se traži internet izlaz jedino ima smisla za cat 9 ili jače. A nikako za CAT4 uredjaj kao sto je zte mf283

zasto bi imao dodatni switch umesto da koristis postojeci switch na ruteru, da je dovoljno brz

Iz razloga, sto nekome mozda ne smeta brzina 4G CAT4 koja je 50ak Mbps maksimalno realna. A treba mu jednostavno neka konekcija ka netu uz brzu mrezu na primer izmedju racunara.
Dobar 4G modem sa Gigabitnim portovima je oko stotinjak eura. Malo vise malo manje.
Dok obican Gigabitni switch je odoka 10 eura ili nesto jace.

Kod mene B525 80-120 konstantno
AC810s ide oko 130 140
S22u ide oko 180 dok druga lokacija tuce 300 i ovi ostali tu podbacuju to je ono sto sam testirao.

To je to. Odoka Cat6 ispunjava 100tinjak mbps i za ove jače klase ima smisla da imaju brzi Ethernet.
Ali za CAT4 apsolutno je bacanje resursa.

Prednost je da ga možeš šetati svuda po Srbiji, još i ako preko terenskog agenta dobiješ 4G+ modem ( B535 ) koji ne nude na sajtu, možeš izvući veće download brzine.
internet je neograničen po smanjenoj brzini do 2 Mb/s kad potrošiš brze gigabajte, mada te iste brze gigabajte možeš dokupljivati po potrebi, ako ti treba više od 400 GB mesečno.
Mana je što je upload brzina ograničena do 10 Mb/s u najvećem XXL paketu, mada ako ti ne treba brži upload i ovo je onda ok.

Prednost je da ga možeš šetati svuda po Srbiji, još i ako preko terenskog agenta dobiješ 4G+ modem ( B535 ) koji ne nude na sajtu, možeš izvući veće download brzine.
internet je neograničen po smanjenoj brzini do 2 Mb/s kad potrošiš brze gigabajte, mada te iste brze gigabajte možeš dokupljivati po potrebi, ako ti treba više od 400 GB mesečno.
Mana je što je upload brzina ograničena do 10 Mb/s u najvećem XXL paketu, mada ako ti ne treba brži upload i ovo je onda ok.
Ok, hvala. 🙂

vidjao sam ovde po forumu da ljudi prodaju ugovor od kucnog neta koji je istekao ili pred istekom, nije mi potpuno jasno kako ide procedura oko te prodaje? samo mi ustupi nalog i da karticu? koliko se krece cena za takvu uslugu? odgovaralo bi mi da uzmem net tako bez ugovorne obaveze

nije mi potpuno jasno kako ide procedura oko te prodaje?
Kao i svaki postpaid ugovor, odete zajedno do poslovnice, oboje date lične karte radniku i prebacite ugovor (i ako ima ugovorna obaveza) na drugu osobu. Ne košta ništa, traje 5 minuta. Posle ti promeni šifre za pristup A1 nalogu (koje ti sam prethodni vlasnik ugovora preda) jer A1 ne radi to odmah, već treba neko vreme.
Za cenu ne znam, to verovatno svako koriguje sam koliko misli da vredi.

Pa, nađete se na pola ili ti dođeš kod tog što prodaje. :)

A gde ćeš naći... nemam pojma, ja sam pričao uopšteno za prebacivanje ugovora. Pogledaj kp i tako to.

Kako mogu da proverim koju brzinu mogu da dostignen sa xxl paketom? Već imam ovaj najjeftiniji paket, hteo bih da se prebacim na xxl.

Nazad
Vrh Dno