Šta je novo?

[A1] Kucni net

Huawei B525,B528,B529 Juri a ako ti odgovara mifi varijanta netgear ac810s radi na 20w adapteru bez baterije.
Pozdrav

Huawei B525,B528,B529 Juri a ako ti odgovara mifi varijanta netgear ac810s radi na 20w adapteru bez baterije.
Pozdrav
Hvala. Da li znaš gde mogu da nadjem Huawei, googlao sam ali nisam našao radnju gde ima da se kupi?
I da li treba nešto u A1 da kažem da menjam ruter ili će kartica automatski raditi u drugom ruteru?
Nisam nikad koristio mifi, koja je mana njga u odnosu na ruter ili je jednako dobar kao ruter?

Radi kartica cim je ubacis automatski.Mifi npr ac810s sve je isto kao ruter samo sto ovaj nema lan vec 5ghz wifi.ALi radi odlicno ovaj je 80e na kp bili i za 60e.Preko je taj 200+Evra.Sve rutere imas na kp oglasima da ne reklamiram prodavce.Doduse b525 je redak ali moze i on povoljno da iskoci ja sam 2 kupio za 2 lokacije jedan 2020 od clana foruma za 50e i drugi za drugu lokaciju za 40e na kp tu sam dobio i e5180 gratis takoreci jer sam oba toliko platio.
Pozdrav

Imam A1 kućni net već čeitiri godine i koristim ga povremeno kad otputujem van kuće.
Primetio sam da na istoj lokaciji moj telefon (isto u A1 mreži) ima brzinu izmedju 60Mbps-100Mbps, dok preko rutera ume prilično da varira - ide od 2Mbps pa do 35Mbps.
Nisam obnavljao ugovor još od 2020. a imam XL paket koji je tada imao 200GB po neograničenoj brzini za download i upload.
Vidim da sada taj paket ima ograničenje na 20/5, ali mi se čini da mene idalje tretiraju po starom pošto brzina nekad ume da bude i 35/20.
Da li neko zna zašto dolazi do ovolikog variranja, i zašto ni blizu rezultat nije isti kao na telefonu kada su ista mreža i lokacija u pitanju?
Da li je možda ruter lošiji, koristim Alcatel HH41V.
Vidim da postoji i ZTE MF283 4G ruter, da li neki ima iskustva sa njim i da li je bolji od ovog koji ja imam ili možda neko zna neki još bolji ruter koji bih mogao da kupim?
Vrlo je moguće da tvoj mobilni radi na 4G+ (agregira signal sa dve različite ćelije i izvlači veće brzine). Tvoj ruter je samo 4G (u jednom trenutku vezan je za samo jednu ćeliju bazne stanice), a kako mreža uslovljava promene vezivanja čas na jednu ćeliju čas na drugu, verovatno je da je nekada povezan na ćeliju na 800MHz pa izvlači male brzine, a nekad na ćeliju na 1800MHz pa izvlači 10+Mbps.

Ne znam kako bi to išlo za tvoj ruter ali bi mogao da ga ispomeraš po kući (da se bar na kratko prespoji na ćeliju na 1800MHz) ili da probaš da ga zaključaš da trajno ostane na 1800MHz (ako je na tvom ruteru to uopšte moguće). Druga opcija je, naravno, da kupiš neki od pomenutih rutera koji se lako mogu zaključati na bilo koju od tri frekvencije, a još imaju i 4G+ agregaciju pa će ti izvlačiti dosta veće brzine od tvog dosadašnjeg 4G rutera.

Na divno iznenađenje dobih B535-333 4G+ Cat7 ruter od A1 za kućni net, bez bilo kakve doplate za ruter. Ne znam da li je ovo nešto novo, ali definitivno nisam znao da imaju ovaj ruter u ponudi.

@boban01
Potpisao ugovor za kućni net, prvi put. Došao akviziter, prvo probao ZTE MF293N, ali nije bila dobra brzina, pa je onda uzeo da proba B535 i sa njim je sve bilo okej, pa mi je taj ruter i ostao.

Tacno nema na sajtu b535.A B311 nije nesto dosta stvari je zakljucano.Imao sam jedan priliku da podesavam pa zato to sve znam.

Pozdrav drugari ... Uzeo sam skoro a1 xxl paket 400gb zbog posla posto 2-3 dana nedeljno provodimo na selu (recica kraj pozarevca repetitor je na brdu blizu ramske tvrdjave negde 6-10km udaljenosti) crvena smo zona na ratel mapi. Da li imate neku preporuku za antenu uz zte mf293n do 50e? Na spratu kad ga stavim pored prozora najvise sam izvukao 61/16.5 i tako varira do nekih 30-40 /6-12mbps.

Pozdrav drugari ... Uzeo sam skoro a1 xxl paket 400gb zbog posla posto 2-3 dana nedeljno provodimo na selu (recica kraj pozarevca repetitor je na brdu blizu ramske tvrdjave negde 6-10km udaljenosti) crvena smo zona na ratel mapi. Da li imate neku preporuku za antenu uz zte mf293n do 50e? Na spratu kad ga stavim pored prozora najvise sam izvukao 61/16.5 i tako varira do nekih 30-40 /6-12mbps.
Koliko vidim, za taj ruter to su ekstra brzine.
Testiraj najpre sa 3CA ili 4CA telefonom.
Pa najpre ako ima poboljšanja da uzmes bolji ruter...
Cak i za WiFi 4 to su poprilično maksimumi za bandwith pa bi ti dobro došlo i Wi-fi 5 da ima

Preporuka Netgear ac810s mifi i 20w adapter ima na kp oko 80e je ruter 3ca je max konfiguracija njegova.

imas jeftine 4g antene sa 2 kabla na aliexpressu pa biraj

iznad 50Mbs po selima neces dobiti, nije do signala, ja sam na 500m od antene sa vazdusnom vidljivosti pa ne prelazim 50Mbs ni na telefonu ni na ruteru sa CA

jednostavno ogranicavaju propusnost veze po selima za kucni net i prepaid internet

iznad 50Mbs po selima neces dobiti, nije do signala, ja sam na 500m od antene sa vazdusnom vidljivosti pa ne prelazim 50Mbs ni na telefonu ni na ruteru sa CA
Zavisi od bazne stanice. Treba videti konkretno. Neke i po selima imaju 3CA i 4CA, nisu brojne, ali ih ima.

Pa ne znam za ispod BG, ali vamo po severu ja nisam nigde naisao da nisam imao oznaku 4G+ ili na nekim mikro lokacijama da nisam ni obracao pažnju. Tako da je verovatnoća za CA dosta dobra.

Pozdrav.
Zainteresovan sam da preuzmem neciju ugovornu obavezu za A1 Kucni internet.
Odgovaralo bi mi da je ugovorna obaveza istekla ili da ima samo par meseci do kraja ugovora.
Iz Beograda sam.
Ukoliko postoji neka osoba neka mi se javi .

Kakav je A1 net? Da li se placa instalacija kao kod Oriona? Da li ide na kabl/fiksnu telefoniju ili ne? Koliko je internet stabilan?

Kakav je A1 net? Da li se placa instalacija kao kod Oriona? Da li ide na kabl/fiksnu telefoniju ili ne? Koliko je internet stabilan?
u kojem mestu/naselju želiš da koristiš ovaj net ?
Ne treba fiksni telefon, jer u modem ide 4G kartica, pa možeš svuda po Srbiji da ga šetaš.
Sad imaš i nezvaničnu ponudu terenskog agenta sa dodatnih 25% popusta na cene sa sajta i dobijanje 4G+ modema ( kojeg nema na sajtu ) radi postizanja većih brzina.
Možeš pisati privatno kolegi @Alleksa

Novi Sad je u pitanju. Samo mi je bitno da se opet ne zeznem sa odabirom operatera i da se ne jave opet peripetije, i nestabilan internet.

Hvala!

Nađi nekog od poznanika ko ima A1 postpaid karticu pa probaj na svojoj lokaciji koja je brzina ili traži u A1 poslovnici da ti daju na test karticu i ruter.......bar je moglo ranije dok je bio Vip.

Novi Sad je u pitanju. Samo mi je bitno da se opet ne zeznem sa odabirom operatera i da se ne jave opet peripetije, i nestabilan internet.

Hvala!
svakako prvo testiraj brzinu sa nekom vip A1 karticom u telefonu na lokaciji gde bi se koristio net.
Ovde nađi A1 antenu najbližu tvojoj lokaciji: www.telesrbija.com/bazne-stanice ( izaberi A1 ali ostavi sve bandove )

4G+ modem koji se dobija u ovoj nezvanicnoj ponudi je znatno bolji od onih modema sa sajta koje uvaljuju, pa će ti dosta značiti

Poslednja izmena:
Treba testirati nekoliko puta u danu ako ne i na nekoliko dana, brzina može da varira vrlo mnogo, evo kod mene pod Avalom, u 7h yutros puna berzina (za paket) 22/15 a sda jedva 5Mbps. sa nekoliko prekeda.

Svakako istestiraj ali sa 4G+ poprilično nigde nemam problema. Jedino Detelinara zna malo manje brzine da osetim. Ali nema veceg zastoja.

Svaki operater za par stotina dinara ima prepaid kartice sa internet dodacima koje mozete da kupite i testirate do mile volje ako imate ruter.
A1 ima i testni ruter ali kartica koju daju je ogranicena na 10mb/s, odnosno najsporiji paket je u pitanju, pa se ne dobija realna slika brzine... Zato je bolje kupiti taj neki prepaid broj i tako istestirati... I naravno testirati duze od 1 dana, i proveravati brzine, kako radi stream (meni eon i netflix/hbo najbolje pokazali da nesto nije u redu sa stabilnoscu i brzinom dok je speed test pokazivao 60-70mbps DL) i slicno...

Posle prtelaska na A1 uglavnom je sve bilo prilično dobro izuzev manjih usporenja usled zauzetosti mreže ali poslednjihpar nedelja razlike su ogromne od i preko nominalnih 20/10 (takav je paket) padne na samo par Mbps ali zbog pada jačine signala. Koliko sam video i primetioo, sve ispod -100dBm omogućava punu brzinu a sad kada je nekih -115dBm oko 2-3Mbps (down & up). Poslednjih nekoliko dana baš zeza, signal raste i pada iz časa u čas. Ovaj ZTE modem nemamogućnos da se vidi na koji toran nje prikačen ali po jačini signala pretpostavljam da se stalno menja.

Pozdrav.

Ja bih uzeo A1 Kucni Net XXL. Sa Telenor/Yettel netom koji koristim vec 2 godine imam horor iskustva. Internet stalno puca i brizna retko kad predje 10mbps od ugovorenih "do 20". A cesto je jednocifren broj.

Sa druge strane, na telefonu koristim A1 i internet retko kad padne ispod 50Mbps, a sada, na primer, je 90.

Imam nekoliko nedoumica. Da li je brzina na mom telefonu dobar pokazatelj onoga sto mogu da ocekujem od Kucnog Neta, s obzirom na to da sam na pripejdu i imam 4G+?

Dodatno, ponekad se desi da i Yettel i A1 skroz izgube signal u isto vreme. Kako je ovo moguce? Zar ne koriste odvojenu infrastrukturu (ili kakogod)?

Nisam siguran da u potpunosti koriste ni sve nezavisno kao sto je napajanje na primer. Tako da moze biti da istovremeno izgube struju na baznim stanicama.
A drugi razlog je moguće da postoji neki ometac koji ucini signal slabim ili nepostojećim za oba provajdera.
Da mogućnost brzine ako je na telefonu neka daje mogućnost za mobilni net da uz odgovarajucu opremu i paket dostigne istu. Zato je bitno da ruter bude 4G+ odnosno cat6 ili više. Apsurdno zvuči ali većina telefona cak starije generacije ako su bili skuplji imaju cat 6 ili cat9 (5-6) godina stari telefoni dok ruteri sto se kod nas nude su cat4. Tako da sa pravim ruterom bi trebalo da daje slične brzine.

Pozdrav.

Ja bih uzeo A1 Kucni Net XXL. Sa Telenor/Yettel netom koji koristim vec 2 godine imam horor iskustva. Internet stalno puca i brizna retko kad predje 10mbps od ugovorenih "do 20". A cesto je jednocifren broj.

Sa druge strane, na telefonu koristim A1 i internet retko kad padne ispod 50Mbps, a sada, na primer, je 90.

Imam nekoliko nedoumica. Da li je brzina na mom telefonu dobar pokazatelj onoga sto mogu da ocekujem od Kucnog Neta, s obzirom na to da sam na pripejdu i imam 4G+?

Dodatno, ponekad se desi da i Yettel i A1 skroz izgube signal u isto vreme. Kako je ovo moguce? Zar ne koriste odvojenu infrastrukturu (ili kakogod)?

sve zavisi u kom mestu/naselju zelis da koristis ovaj net.
Baci pogled na moja dva posta u 18:34 i 19:17 na ovoj strani.

Nazad
Vrh Dno