Hvala. Da li znaš gde mogu da nadjem Huawei, googlao sam ali nisam našao radnju gde ima da se kupi?Huawei B525,B528,B529 Juri a ako ti odgovara mifi varijanta netgear ac810s radi na 20w adapteru bez baterije.
Pozdrav
Vrlo je moguće da tvoj mobilni radi na 4G+ (agregira signal sa dve različite ćelije i izvlači veće brzine). Tvoj ruter je samo 4G (u jednom trenutku vezan je za samo jednu ćeliju bazne stanice), a kako mreža uslovljava promene vezivanja čas na jednu ćeliju čas na drugu, verovatno je da je nekada povezan na ćeliju na 800MHz pa izvlači male brzine, a nekad na ćeliju na 1800MHz pa izvlači 10+Mbps.Imam A1 kućni net već čeitiri godine i koristim ga povremeno kad otputujem van kuće.
Primetio sam da na istoj lokaciji moj telefon (isto u A1 mreži) ima brzinu izmedju 60Mbps-100Mbps, dok preko rutera ume prilično da varira - ide od 2Mbps pa do 35Mbps.
Nisam obnavljao ugovor još od 2020. a imam XL paket koji je tada imao 200GB po neograničenoj brzini za download i upload.
Vidim da sada taj paket ima ograničenje na 20/5, ali mi se čini da mene idalje tretiraju po starom pošto brzina nekad ume da bude i 35/20.
Da li neko zna zašto dolazi do ovolikog variranja, i zašto ni blizu rezultat nije isti kao na telefonu kada su ista mreža i lokacija u pitanju?
Da li je možda ruter lošiji, koristim Alcatel HH41V.
Vidim da postoji i ZTE MF283 4G ruter, da li neki ima iskustva sa njim i da li je bolji od ovog koji ja imam ili možda neko zna neki još bolji ruter koji bih mogao da kupim?
Koliko vidim, za taj ruter to su ekstra brzine.Pozdrav drugari ... Uzeo sam skoro a1 xxl paket 400gb zbog posla posto 2-3 dana nedeljno provodimo na selu (recica kraj pozarevca repetitor je na brdu blizu ramske tvrdjave negde 6-10km udaljenosti) crvena smo zona na ratel mapi. Da li imate neku preporuku za antenu uz zte mf293n do 50e? Na spratu kad ga stavim pored prozora najvise sam izvukao 61/16.5 i tako varira do nekih 30-40 /6-12mbps.
Zavisi od bazne stanice. Treba videti konkretno. Neke i po selima imaju 3CA i 4CA, nisu brojne, ali ih ima.iznad 50Mbs po selima neces dobiti, nije do signala, ja sam na 500m od antene sa vazdusnom vidljivosti pa ne prelazim 50Mbs ni na telefonu ni na ruteru sa CA
u kojem mestu/naselju želiš da koristiš ovaj net ?Kakav je A1 net? Da li se placa instalacija kao kod Oriona? Da li ide na kabl/fiksnu telefoniju ili ne? Koliko je internet stabilan?
svakako prvo testiraj brzinu sa nekom vip A1 karticom u telefonu na lokaciji gde bi se koristio net.Novi Sad je u pitanju. Samo mi je bitno da se opet ne zeznem sa odabirom operatera i da se ne jave opet peripetije, i nestabilan internet.
Hvala!
Pozdrav.
Ja bih uzeo A1 Kucni Net XXL. Sa Telenor/Yettel netom koji koristim vec 2 godine imam horor iskustva. Internet stalno puca i brizna retko kad predje 10mbps od ugovorenih "do 20". A cesto je jednocifren broj.
Sa druge strane, na telefonu koristim A1 i internet retko kad padne ispod 50Mbps, a sada, na primer, je 90.
Imam nekoliko nedoumica. Da li je brzina na mom telefonu dobar pokazatelj onoga sto mogu da ocekujem od Kucnog Neta, s obzirom na to da sam na pripejdu i imam 4G+?
Dodatno, ponekad se desi da i Yettel i A1 skroz izgube signal u isto vreme. Kako je ovo moguce? Zar ne koriste odvojenu infrastrukturu (ili kakogod)?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari