Imam i ja taj prosto 002,me meriš s njim potrošnju u parama,dovoljno je da izmeris kilovate u visoj i kwilovate u nizoj,odes ma kačkučator obracuna struje i ukucaš te podatke,dvotarifno brojilo blabla i izađe ti račun u petoparaИма ли неко да помогне?Или да чекам да ме ћале одере за рачун за струју?У принципу можда бих се и снашао али ме буди око уноса то што на рачуну имају у потрошњи зелена и плава зона обе са вишом и нижом тарифом не знам како да то унесем у уређај.
Jel ima razlike u kgta i kgtb/kgca u čemu je finta,video sam da je na grejanju pdesign kgtb 2.5 a na lmce mislim 3,5 i ova kgtb je skuplja 30,000 zasto? To za r 410 i r 32 me ne zanima,zanima me koja je jača za grejanjeLMCE12 je jača klima nego KMTA12.KMTA ima nižu modulacuju u režimu grejanja nego LMCE.LLCE12 je jača u grejanju nego ove dve ali je LMCE12 tiša i ima po meni lepši dizajn unutrašnje jedinice.Ja nemam tu klimu KMTA ali oni koji je imaju kažu da je baš slaba u grejanju i kao rezultat forsiranog rada često ide u defrost na manje od sat vremena a ponekad i na 45 minuta.Ja mislim da su Fujitsu klime solidne ali su ovu KMTA baš uštrojili.Jeste da LMCE12 koristi r410 freon ali mislim da vredi svaki uloženi dinar.Od novih klima koje ima Fujitsu KGTA je za preporuku ima jači kompresor nego KMTA 610W KGTA 902W.
7.52cc/rev. KMTA KGTA 9.2cc/rev.KGTA 12 ima nisku modulaciju u grejanju prema potrebi ide i ispod 200w kao Daikin ili poneki Mitsubishi modeli ali ima i veću cenu negde oko 95k dinara.Tako da pogledaj razmisli ova LMCE12 ok klima za tu cenu.
Ne znam na koliko se stepeni spuštala temperatura u toku noći ali predpostavljam da nije ispod 5 stepeni.Bio sam kod drugara da pogledam kako radi njegova midea extreme, ventilator uj nastavi da duva kada ugasi kompresor, nije palila defrost za nekih 2-3 sata. Rece mi da mu je ta klima ukljucivala defrost samo dok je nocu spavao, ali nema pojma koja je temperatura bila napolju.
Koliku bi površinu grejao sa KM ili LM i da li ima izolacije.ok.gledam negde je kgtb negde kgta i ne vidim razliku,ko da ih ozncavaju kako je kome volja,zabo sam jednu lmce pre 15 dana i jurim jos jednu pa se lomim izmedju kmta i kgtb,ova kgtb je skuplja 200evra od kmta,vidim da je teza 5,6 kg al dal i opravdava cenu ne znam nesto i nisam video komentare za kgtb,ti si napisao da su se zalili da je slaba kmta,ja sam video da je ljudi hvale,da ga j...m i sa ovim cop,scop,eer,pdesign i ostalim sranjima ovo ne moze normalan covek da povata...samo jos jedno pitanje...staa cenis koja bolje greje lmce ili kmta?
Pa raspored je bezveze, u trpezariji je muse koja direktno bije u dnevnu sobu, i dnevna onda bude toplija od trpezarije same...onda se iz dnevne ulazi u deciju sobu pa iz decije u spavacu(skroz je bzvz raspored)@MARA986
Kakav ti je raspored u stanu? Amber ti je sad overkill to jest prejaka pored 18 Muse. Uvek je bolje više manjih uređaja zbog komfora.
Nova stolarija i izolacija 10cm. Da li je onda veca potrosnja struje ako nam rade 3 klime?Kakva je izolacija, stolarija?
U dečiju zavisi koliko ima m2 ja bih stavio najviše 12 ticu, LT vidim da si pitao u Fujitsu temi mislim da je prejak mada on lepo modulira za razliku od Muse koji se i nije baš nešto proslavio u tom polju.
Zavisi od veličine dečije i spavaće, imaj na umu da deca porastu pa posle treba da zatvaraju vrata. Ja bih pre dve manje klime tipa VOX u obe sobe.
Zavisi gde, znam da je bilo i oko 0 pre nekoliko dana.Ne znam na koliko se stepeni spuštala temperatura u toku noći ali predpostavljam da nije ispod 5 stepeni.
30 m2,jedna prostorija nema izolacijeKoliku bi površinu grejao sa KM ili LM i da li ima izolacije.
lmce vec imam u igri je i kgtb pa se lomim izmedju te tri,ne znam kako bije kgtb i kako modulira,ne kapiram taj pdesign 2.5 kod kgtb zasto je tako maliKoliku bi površinu grejao sa KM ili LM i da li ima izolacije.
Ajde da pitam jos jednom, za koju se klimu odluciti u mom slucaju.Iscitavam ovu temu vec desetak dana, zapisujem koje klime iskusniji clanovi preporucuju ljudima koji imaju slican problem kao moj.
Pa ovako, zgrada ima solidnu izolaciju plus fasadnu ciglu i PVC stolariju, stan iznad ce se grejati, ispod mene su lokali.
Raspored prostorija i kvadrature su sledece:
Pogledajte prilog 360468
Za dnevnu sobu sam se ipak odlucio ove sezone za TA pec, zbog nedostatka para, ali u planu je da se i ovde u buducnosti ubaci grejanje na klimu.
Kuhinja ce se po potrebi grejati norveskim radijatorom.
Ostaje jos hodnik gde ce se montirati klima uredjaj ciji je glavni cilj grejanje decije i spavace sobe (verovatno ce deo toplote odlaziti i u kuhinju).
Za moj konkretan slucaj, koji klima uredjaj odabrati? U najuzi krug su upale sledece klime:
KMCC12 - 80k
KMTA12 - 75k
LLCE12 - 66k
LMCE12 - 72k
LMCA12 - 69k
Molim za pomoc oko izbora, ili ako neko ima jos bolji predlog, voljan sam sve da cujem, pa da konacno narucim klimu sad za vikend i zovem majstora da je montira.
Hvala unapred!
Bolja je inverter, naročito zbog grejanja. Ako bi da kupiš neku jeftiniju inverter moj savet je VOX, a ako hoćeš nešto bolje i skuplje onda FUJITSU, GREE, DAIKIN...Dobar dan i postovanje radni narode.
Kao totalni noob moram da pitam za preporuku za neku klimu solidnog kvaliteta narucio bih mozda preko sopstera iz nekih razloga ili ako ima neka bolja akcija bilo gde u BG. Prostor je nekih 45 kvm stancic bilo bi pozeljno da moze malo i sobe sa drugog kraja stana da dohvati koliko se moze ali ne mora sad nesto mega giga profi varijanta koja hladi za minit 100kvadrata. Ako nista drugo ne mozete pomoci bar onda koji proizvodjac da se izbegava ili da se trazi. Da li uzeti inverter ili obicnu ja sam i zaboravio koja je razlika ima nas svakakvih ovde pa ako je nekom glupo da mi objasnjava ne mora ali ko zeli hvala mu. Hvala.
Najmanje što možeš dati za inverter je 42000rsd možda i malo više. Poskupele su klime u odnosu na prošlu godinu. Prošle godine je bilo invertera za 35000, ove godine nema ispod 42000, 43000rsd.Kupujem za tetku. Mnogo mi je dala u zivotu, zapravo mojoj porodici u teskim trenucima kada smo sklapali kraj sa krajem pa nam je poslala u zadnjih 15 godina stvari iz inostranstva gde radi i zivi da se opremi 10 kuca i dala kesa da se kupi dva auta. Sada je kupila stan ovde u koji ce se totalno preseliti za par godina a sada dolazi na par meseci i nema klimu a dodje i leti. Stan je 45 kvm i bitno je da moze koliko toliko da ohladi a zapravo ima centralno na struju a sad ako smatras i ako se razumes da se isplazi da se greje stan od 45kvm aprox inverter klimom u odnosu na standardno centralno tj grejanje preko samostalnog elektircnog kotla i pumpe kroz radijatore ja cu se u tom slucaju ozbiljnije ukljuciti u istrazivanje tog pitanja. Moji kriterijumi su sledeci: da ima kapacitet da ohladi stan od 40ak kvadrata sa tim da ne mora da sobe koje su skroz na drugom kraju u odnosu na polozaj klime, udaljenost mozda 10m, budu led ledeni nego da pred spavanje temperatura moze da bude koliko toliko ok za spavanje; i drugi uslov je da je cena lupam 30ak hiljada ali ako je u pitanju investicija koja vredi ja sam uvek za pravo resenje kad nesto radim radim. Ako ima nesto ok za 25000 ja sam za. Ako ima nesto mnogo bolje za 40 ja sam opet za.
O kupovini klime razmisljam od ranije i nije to nesto sto je hitno ali eto osecam neku potrebu a i pricali smo vec o tom pitanju i ona je svakako potrebna za sledece leto. Ona dolazi za novu godinu tako da imam vremena do tada a usotalom imam i do sledeceg leta ali ipak bi da to sad obavim.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari