Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Imam problem sa 2 daljinska od 2 Vox klime. U razmaku od nekoliko dana poceli da brljave i ne reaguju klime na sve komande. Promenio baterije i ista prica.
Da li neko ima ideju sta moze da bude problem?
Takodje zna li neko zasto vec godinu dana ne mogu da otvorim forum na redovnom browseru? Cim se prijavim nece da ucita uopste.

Za Vox klime i kontrolu preko Wi - Fi je android aplikacija AcFreedom?

Sad još jedno pitanje, montažer klima uređaja je ugrađivao klime dok sam bio na poslu, vakumirao je, crevo je 3 metra ali je udaljenost klima uređaja od zida 10 cm i od plafona 10 cm. Koji su eventualni problemi?

Sad još jedno pitanje, montažer klima uređaja je ugrađivao klime dok sam bio na poslu, vakumirao je, crevo je 3 metra ali je udaljenost klima uređaja od zida 10 cm i od plafona 10 cm. Koji su eventualni problemi?
10cm od plafona je neki minimum, obično u uputstvu klime piše 15cm od plafona.

Nema problema, bez brige

Molim za savet.Klima daiken postavljena na prvom spratu i majstor ostavio rupu za zimski kondenz bez lule sa razlogom da ce da smrzne ako stavi lulu i crevo .Sad kaplje na fasadu i moram sad to da resim.Da li neko ima neki predlog da li da stavim kanalizacionu cev ispod ili ipak lula da se stavi sa rebrastim crevom pa u oluk?.Sta vi radite na -10 i -15 povodom ovog problema?

Molim za savet.Klima daiken postavljena na prvom spratu i majstor ostavio rupu za zimski kondenz bez lule sa razlogom da ce da smrzne ako stavi lulu i crevo .Sad kaplje na fasadu i moram sad to da resim.Da li neko ima neki predlog da li da stavim kanalizacionu cev ispod ili ipak lula da se stavi sa rebrastim crevom pa u oluk?.Sta vi radite na -10 i -15 povodom ovog problema?
Ja na klimi nemam lulu, nisam je stavljao. Možda da probaš sa tom kanalizacionom cevi.

A šta misliš, onako nekom logikom? Naravno da će da ledi čim temperatura ode u minus, to će da prouzrokuje mnoge probleme u radu, lula i cevo na minusu može da funkcioniše samo sa dodatnim grejačem odvoda.

Može se ubaciti grijač u odvod kondenzata ili lulu ubaciti u cijev većeg promjera. Nema smisla da kapa svuda.

To me interesije da ubacim lulu u vev veceg otvora jer nesto nisam pri parama jer vidim da je grejav oko 7000 a i trosi 200w.
Moj drugar je skinuo lulu i koknuo ono crevo rebrasto što ide ispod lavaboa i to sa sve onom gumicom i šrafom,ali morao je iznutra da stavi šraf pa je skinuo poklopac,još lakse je da to široko crevo od lavaboa zalepiš silikonom odozdo i uvezeš,fiksiras dok ne uhvati,to crevo je široko,nije baš estetski al barem ne ledi

Uzeh danas multi split fujitsu, spoljna AOYG30LAT4 za 4 unutrasnje jedinice, a unutra 1 x ASYG12LUCA i 3 x ASYG07LUCA, sa velikim popustom za nepunih 2500e, videcemo kako ce se pokazati. Ne znam samo da l je potrebno uzimati 9ke umesto ovih 7ica, treba da hlade prostorije od 13, 10 i 7 kvadrata, a ova 12ica nekih 30 kvadrata, da li neko ima iskustva sa tim modelima i slicnim kvadraturama?
7btu bi ovako odokativno trebale da budu dovoljne za te prostorije, naravno zavisi i da li je stan, kuca, izolacija itd, eventualno 9btu za tu od 13m2

Za tvoje potrebe bi odgovarale 2xKMTA/CC12.Što se tiče pozicioniranja unutrašnje jedinice najbolje je da klima duva po dužini i sredini prostorije ali sve zavisi i od namene prostorije zatim rasporeda nameštaja kreveta itd.Da li ima mesta iznad prozora u obe prostorije ili ova soba levo na skici pa opet desna strana gledajući iz pravca vrata.Pogledaj gde je najbolje mesto.Što se kuhinje tiče ili to mesto gde si označio plavim ili iznad prozora.
Hvala na odgovoru.
Koja je uopšte razlika između kmta i kmcc modela ako neko zna?
Što se pozicije tiče, nema mesta ni iznad prozora ni na toj poziciji desno od prozora koju pominješ - suviše je usko.

KMTA i KMCC imaju isti kompresor Eurovent diplome su odvojene za oba modela ali su podaci potpuno isti.Izgleda da je KMCC za kilo lakša nego KMTA.Koliko znam KMTA se proizvodila do kraja 2018te godine a onda je krenula proizvodnja KMCC.KMTA se proizvodila u Fujitsu pogonima na Tajlandu izgleda da se KMCC proizvodi u Kini.

Nije on to uradio da tebi ne ledi nego da bi ustedeo sebi 1000din za crevo.

I kod mene je udaljenost od zida oko 10-15cm, majstor mi je rekao da tako treba zbog protoka vazduha. Takođe ne sme da ima nikakve prepreke kad izduvava.

Kako su meni rekli preporucuje se 15 i vise ako je moguce, 10 je kao neka donja granica, a ako baš baš mora može proči i 6-8cm :)

Hvala svima na odgovorima, fatza jasno je meni da treba i mora razmak, moje pitanje se odnosilo na to da li je tih 10 cm razmaka dovoljno.

Dovoljno je za cirkulaciju, ali je nedovoljno kada treba čistiti gornji poklopac gde usisava vazduh.

Tu su dobre klima kojima se to skida na žabice

^
Hvala na odgovoru, uzeo sam Vox Ivu 8 pa ću morati proveriti kako se kod nje skida.

KMTA i KMCC imaju isti kompresor Eurovent diplome su odvojene za oba modela ali su podaci potpuno isti.Izgleda da je KMCC za kilo lakša nego KMTA.Koliko znam KMTA se proizvodila do kraja 2018te godine a onda je krenula proizvodnja KMCC.KMTA se proizvodila u Fujitsu pogonima na Tajlandu izgleda da se KMCC proizvodi u Kini.
Hm, prema ovome više me privlači KMTA, hvala.
Još jedno pitanje, koliko vidim wifi adapter za ove modele se ne nalazi u Srbiji, jel može neka preporuka i za klime ovog ranga sa wifi-jem? Da li bi Midea AG-12NXD1.WIK zadovoljila generalno po performansama ili je ipak lošiji izbor od pomenutih Fujitsu? Ili preporuka za nešto drugo adekvatno.

Takođe, ako neko ima preporuku za zglavnog montažera u BG-u (Zemun) može na pp. :)

Poslednja izmena:
Hm, prema ovome više me privlači KMTA, hvala.
Još jedno pitanje, koliko vidim wifi adapter za ove modele se ne nalazi u Srbiji, jel može neka preporuka i za klime ovog ranga sa wifi-jem? Da li bi Midea AG-12NXD1.WIK zadovoljila generalno po performansama ili je ipak lošiji izbor od pomenutih Fujitsu? Ili preporuka za nešto drugo adekvatno.

Takođe, ako neko ima preporuku za zglavnog montažera u BG-u (Zemun) može na pp. :)
Midea za sada odlično radi kod mene, tiha je, wifi radi bez ikakvih problema.

Kolega a gde bi stavio klimu u manju ili veću sobu? I kako su spojene te dve sobe? Kakav je prolaz za vazduh, obična vrata ili nešto šire i višlje? Ovo bi pomoglo da znalci daju precizniji odgovor.
Al pošto ja imam takvu klimu da ti dam moje mišljenje. Ako je klima u 22 kvadrata pa se unutrašnja namesti da duva u vrata pa da ide u manju prostoriju je ok varijanta. A još bolja varijanta je da uzmeš jednu devetku llcc Fujitsu i da greje 15 kvadrata, postaviš je da duva duž spoljnog zida i prozora. A u 22 kvadrata staviš 12llcc i onda si siguran, to je idealna varijanta.
Imaš i onu treću najnepovoljniju varijantu da KMTA staviš u 15 kvadrata da ti sekundarno greje 22 kvadrata. Inače ja smatram da Fujitsu nije za spavaće sobe, meni ne smeta al nekome jako smeta.To je moje mišljenje al ima drugih koji možda znaju bolje.
Ako moze samo koji je razlog zasto fujitsu nisu za spavace sobe..posto ja bas planiram nju za sobu gde spavamo..trenutno dnevna..

Snaga duvanja i buka. Sve zavisi gde se postavi, ako je namenjena za jednu sobu i ne duva u nikoga onda je ok ali ako duva u nekog onda zaboravi.
Buka, nije to bula sad tipa lupanje u lonce ali spavaća soba je za spavanje tako da i mali zvukovi nekoga ometaju. Ako imaš tvrd san i klimu koristiš do druge brzine u jednoj sobi onda može fujitsu. Al sve zavisi do ličnih tolerancija, zato se Fujitsu inače možda i naubolja klima od svih ne preporučuje baš uvak za spavaću sobu. Za dnevnu je mama.

Nazad
Vrh Dno