Zdravo svima, vidim da je baš živa tema. Iščitao sam poslednjih 30ak stranica i rešio da pitam za konkretan savet ukoliko mogu da dobijem.
Pre godinu i po smo se uselili u stan sa skice. U stanu je sprovedeno centralno grejanje na kotao na struju i prošle zime su bili papeni računi. Alternativa struji u kraju ne postoji i želimo da se prebacimo na inverter klime. Dakle potreban je savet za inverter klime koje bi služile za grejanje stana (u slučaju baš niskih struja pomagao bi kotao ukoliko bi postojala potreba za time). Hteo sam da probam sa nekom prema mom shvatanju preporuka koje sam ovde video "srednjom" cenovnom klasom klima ukoliko je moguće.
Midea AG-12NXD1.WIK
Fujitsu ASHG 12 LMCA
Fujitsu AOHG 12 LMCA
Fujitsu ASYG12KMTA
Fujitsu AOYG12KM
Ukoliko je mišljenje da su neodgovarajuće, voleo bih da čujem druge predloge.
Što se stana tiče, nalazi se u visokom prizemlju stare zgrade (skraja 60ih, početaka 70ih navodno) iznad podruma, poseduje PVC stolariju (ne znam kakvog kvaliteta - nismo je mi ugrađivali), i u ovom momentu nije izolovan - ali na proleće slede ti radovi. Plafon je 280.
Na skici sam obeležio ovim plavim pravougaonicima mesta koja su mi delovala kao prikladna za ugradnju. Ukoliko mislite da bi neko drugo bilo adekvatnije, takođe sam otvoren za savete.
Što se tiče one treće prostorije, ona ove godine neće dobiti klimu (ali je savet za narednu dobrodošao - kontao sam bilo koja 9ka da bi bila OK).
Pogledajte prilog 361586