Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 9 / 9 Pro / 9S

Ne govorim ja bez iskustva, tek onako paušalno. Ako si toliki poznavalac, onda verovatno znaš da Android ima takoreći overlay koji pogoni miui i aplikacije, a pisan je u Javi - KATASTROFA. Rekao si da ti se Android više sviđa od Iosa. To je legitimno pravo, ja ovde govorim o funkcionalnosti. A neoboriva je činjenica, zakucana u kamenu da je Android samo smešan OS u pokušaju u poređenju sa Iosom. Mogu da obrazlažem, ali bi se odužilo. :)
Ne bih ni ja objašnjavao, da me nisi pitao šta mislim.

Ljudi imaju neodoljivu potrebu da idealizuju ono što imaju, subjektivno i bez ikakvog kritičkog odnosa, po sistemu "svaki Ciga svoga konja hvali". Velika većina koja kuje u zvezde Xiaomi i Android nikada nije imala ništa drugo, nisu imali prilike da uporede sa nečim što je drugačije, pa da na osnovu toga kritički formiraju stav. Znam lično hrpu ljudi koja je kupovala nove jugiće i kečeve za nenormalne pare, a za te iste pare mogli su da kupe malo korišćen automobil za sto klasa bolji. Stvar je u našem mentalitetu, koji je verovatno sličan Indijcima jer za njih pored Xiaomija i Androida drugo ne postoji.

Racionalan čovek važe uloženo i dobijeno, zaslepljen veruje samo jednom brendu. Pronađi se.

Imaju li zivci cenu?

Ljudi imaju neodoljivu potrebu da idealizuju ono što imaju, subjektivno i bez ikakvog kritičkog odnosa, po sistemu "svaki Ciga svoga konja hvali". Velika većina koja kuje u zvezde Xiaomi i Android nikada nije imala ništa drugo, nisu imali prilike da uporede sa nečim što je drugačije, pa da na osnovu toga kritički formiraju stav. Znam lično hrpu ljudi koja je kupovala nove jugiće i kečeve za nenormalne pare, a za te iste pare mogli su da kupe malo korišćen automobil za sto klasa bolji. Stvar je u našem mentalitetu, koji je verovatno sličan Indijcima jer za njih pored Xiaomija i Androida drugo ne postoji.
Postoje, ali marketing ( WoM kod nas najviše ima uticaja) na kraju pobeđuje u kombinaciji sa konkurentnim cenama gotovo diskriminatorske, vrlo pristupačne u odnosnu na konkurente na slobodnom tržištu. Što se tiče software/hardware neophodna je radikalna promena i razbijanje duopola na tržištu. Ne smeju dve multinacionalne korporacije da diktiraju smer kretanja tehnologija i preterano uvlačenje u njihove ekosisteme (CRM strategija prvenstvo) itd. Suština je manje pridavanje značaja brendovima i vezivanje za njih same. Xiaomi očito pokušava da kopira iOS što se može videti po mnogim sitnicama, ali takođe u poslednjih nekoliko godina previše modela izbacuje i to u raznim varijacijama za razna tržišta gde gubi kompas u pogledu softverske podrške kao i izbacivanja faleričnih modela uređaja. A za TSMC reči su suvišene i dobro je što se i druge kompanije trude da uđu u trku sa tim gigantom. Na kraju krajeva telefoni su potrošna roba kao i sam Redmi Note 9s/pro. Zato zdravi bili i promenili još puno telefona. 😉

Slažem se sa tobom, samo da dodam da je istina da Xiaomi zovu Kineski Apple i da kopira Iphone kako po izgledu, tako i po front end sloju koji čini korisnički interfejs. Ali to je samo pakovanje i šminka, problem je u tome što Android može biti dobar, ali nasuprot toga imamo paradoksalnu situaciju kao u vreme osamdesetih kada nije bilo konsenzusa oko uspostavljanja standarda, koga bi se svi držali. Ovde svako pravi svoj user interface i lepi ga na android, što je katastrofalno, jer ga programiraju nogama i često sam MIUI u slučaju žaomija troši resurse i baguje kao faking đubrindows. Microsoft nema potrebe da se trudi oko svog đubreta od OS-a, jer kako si rekao, mejnstrim je na njihovoj strani. U zdravlje!

Kovač, ti si?

Instalirah Miui 13 na global RN9pro uz Miui Downloader isfiorsiranu metodu. Za sad deluje ok.

Prilozi

• Screenshot_2022-10-03-19-16-04-994_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2022-10-03-19-16-04-994_com.android.settings.jpg
    49.6 KB · Pregleda: 65
  • Screenshot_2022-10-03-19-17-23-544_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2022-10-03-19-17-23-544_com.android.settings.jpg
    58.1 KB · Pregleda: 56
Ja na Indonesia ROM-u,jos cekam,da ispeglaju sve :LOL:

Koja je razlika izmedju ova dva redmi note 9 pro telefona? Zasto imaju razlicite poledjine? Dal je u pitanju India i Global verzija pa im se mozda zato razlikuje poledjina raspored kamera?

Prilozi

• InShot_20221015_231912561.jpg
    InShot_20221015_231912561.jpg
    87.1 KB · Pregleda: 45
Kod mene je kamera kao na levoj slici, a CPU-Z kaže Redmi Note 9 Pro (joyeuse_global). Šta sad to znači? :D

Kod mene je kamera kao na levoj slici, a CPU-Z kaže Redmi Note 9 Pro (joyeuse_global). Šta sad to znači? :D
I mene to cudi. Gledam recenzije po youtubu uglavnom su recenzije pro verzije kao na levoj slici. Htedoh zeni da kupim ona nije neki puno zahtevan korisnik to bi bio dobar skok sa P20 lite.

Ako dolazi u zelenoj boji onda je desni note 9 pro. Ukoliko dolazi u interstellar gray boji onda i note 9 pro ima kamere kao taj sa lijeve slike. Zbrkali su to dosta jer ima nekoliko modela sa identicnim dizajnom, a kamere, soc i jos neki detalji su razliciti.

Meni je zelenkast i ima kamere kao na levoj slici, a u pitanju Joyeuse RN9 pro.....nisam ni znao da postoje modeli sa ovim rasporedom kao ne desnoj slici....

Pogledajte insformacije o fotografiji sa telefona.
Ako je 12mpx onda je curtana, tj. note 9s, ako je 16mpx onda je note 9 pro tj. joyeuse.

Skinite cpuz app i saznajte informacije o telefonu ili aida65.

Ja sam pre nekih mesec dana skinuo A12 MIUI 13.0.2.0 tako što sam se prebacio na Maleziju. Čim sam se vratio na traženje ažuriranja odmah mi je izbacio i odmah ga instalirao. Za sada radi bez problema.

Danas stigao.Radi sve odlicno.Mozda i bolje,nego MIUI 12.5.Indonezija ROM,je dosta bolji,nego Evropa i Global.

Prilozi

• Screenshot_2022-10-20-15-13-57-739_com.android.updater.jpg
    Screenshot_2022-10-20-15-13-57-739_com.android.updater.jpg
    42.1 KB · Pregleda: 26
  • Screenshot_2022-10-20-15-12-51-905_com.android.updater.jpg
    Screenshot_2022-10-20-15-12-51-905_com.android.updater.jpg
    37.1 KB · Pregleda: 23
Poslednja izmena:
Zna li neko,kako da se iskljuci na Miui 13,kada kliknes na neku aplikaciju,pre nego da se otvori,pojavi se prvo velika ikonica te aplikacije na ekranu,pa se tek onda otvori aplikacija.Pocinje da nervira.

Meni se to ne dešava, liči na neki lag... Možda da u developer opcijama, smaniš tri stavke za animacije sa jedne sekunde na pola. Ili da uradiš Factory reset, što bih ti svakako preporučio

*** brate, onda nemam drugu ideju do Factory reset, ako ti nije mnogo mrsko

Ukljuci MIUI optimization u dev. options ako je ti je ugasen i restartuj fon.

Nazad
Vrh Dno