i moja je midea wik model i takodje večeras je imala nekoliko defrosta, kratkaNormalno je.
Mislim da to zavisi do modela, moja Fujitsu i Mitsubishi to ne rade. Dok greju greju a lad stanu nema duvanja hladnog vazduha, eventualno neko kontrolno povremeno dukanje ali to nije konstantno. Možda imaš takav model.Da li je normalno da klima(inverter), kada dostigne zadanu temperaturu na grejanju, posle toga duva hladnjikavi vazduh u standby modu? Krilca su podignuta.
Znači, da ne brinem, normalno je.i moja je midea wik model i takodje večeras je imala nekoliko defrosta, kratka
To zavisi od prostora koji se greje, koliki su toplotni gubici, a i postoje minimalne vrednosti ispod kojih ne mogu da idu. Na primer, za lmce mislim da je najmanje sto trosi na grejanju oko 250-270W, ispod toga se gasi, ali ako prostor ima velike gubitke, mozda nece pasti ispod 400 ili 500 W. Zato su te stvari iskljucivo zavisne od prostora, i kod svakog ce biti drugacije.Kada kazete modulacija klima uredjaja, da li to predstavlja potrosnju na razlicitim stepenima brzine? Ako jeste, da li neko moze da napise, ili me uputi gde da nadjem podatak o modulaciji za klimu fujitsu 12 lmce i midea ag-12nxd1.wik? Najvise me interesuje koliko w trose kada postignu zadatu temperaturu i onda je odrzavaju.
Hvala, jasno mi je da to zavisi od mnogih faktora na koliko w ce raditi, ali me je upravo to i interesovalo, na koliko minimalno moze da radi, jer je izolacija prilicno dobra i dugo se zadrzi temperatura. Znas li mozda i za pomenutu mideu koliko je minimalno? Gde uopste mogu da se nadju takve informacije, posto na web sajtovima radnji koje ih prodaju ne pise?To zavisi od prostora koji se greje, koliki su toplotni gubici, a i postoje minimalne vrednosti ispod kojih ne mogu da idu. Na primer, za lmce mislim da je najmanje sto trosi na grejanju oko 250-270W, ispod toga se gasi, ali ako prostor ima velike gubitke, mozda nece pasti ispod 400 ili 500 W. Zato su te stvari iskljucivo zavisne od prostora, i kod svakog ce biti drugacije.
kupi merac pa pratiHvala, jasno mi je da to zavisi od mnogih faktora na koliko w ce raditi, ali me je upravo to i interesovalo, na koliko minimalno moze da radi, jer je izolacija prilicno dobra i dugo se zadrzi temperatura. Znas li mozda i za pomenutu mideu koliko je minimalno? Gde uopste mogu da se nadju takve informacije, posto na web sajtovima radnji koje ih prodaju ne pise?
Fujitsu KMTA i KMCC imaju nižu modulaciju nego LMCE.Kada kazete modulacija klima uredjaja, da li to predstavlja potrosnju na razlicitim stepenima brzine? Ako jeste, da li neko moze da napise, ili me uputi gde da nadjem podatak o modulaciji za klimu fujitsu 12 lmce i midea ag-12nxd1.wik? Najvise me interesuje koliko w trose kada postignu zadatu temperaturu i onda je odrzavaju.
Vidim da su informacije po sajtovima prodavaca razlicite za isti model, i da bi trebalo da potrosnja ide od 160 do 1600W na grejanju za tu mideu. E sad, koliko je to tacno nisam siguran, jer ne verujem da je 1600W maksimum koji moze da povuce, obicno to nikad nije ispod 2kW kod klima tog kapaciteta. Najbolje je ako ima nekog na forumu ko bi mogao to da potvrdi iz iskustva. LMCE sam imao i pratio na meracu zato i znam. LT ide jos nize, najnize na grejanju negde oko 180W mislim da je bilo, ali zna i da povuce u trenutku preko 2kW, mada je to uvek kratkog daha jer onda brzo dostigne temperaturu, ali dobro je znati da kad zatreba ima dovoljno snage.Hvala, jasno mi je da to zavisi od mnogih faktora na koliko w ce raditi, ali me je upravo to i interesovalo, na koliko minimalno moze da radi, jer je izolacija prilicno dobra i dugo se zadrzi temperatura. Znas li mozda i za pomenutu mideu koliko je minimalno? Gde uopste mogu da se nadju takve informacije, posto na web sajtovima radnji koje ih prodaju ne pise?
Ja imam IVA5, ne znam kakve su 6,7,8.Hvala svima, narocito @kalin62 na najkonstruktivnijem odgovoru. Najverovatnije ce pasti neka od fujitsu klima, posto vidim da ih vecina upucenijih u klime favorizuje, verovatno ne bez razloga. E sad, sto se druge klime tice, ima li bitnije razlike izmedju vox ive 5,6,7,8, ili samo u boji i wifi modulu?
Hvala svima, narocito @kalin62 na najkonstruktivnijem odgovoru. Najverovatnije ce pasti neka od fujitsu klima, posto vidim da ih vecina upucenijih u klime favorizuje, verovatno ne bez razloga. E sad, sto se druge klime tice, ima li bitnije razlike izmedju vox ive 5,6,7,8, ili samo u boji i wifi modulu?
Има ли неко да помогне?Или да чекам да ме ћале одере за рачун за струјуАко може као лаику у овој области мала помоћ око мерења потрошње.Наиме у дневној соби имам Hisense QE35XV0EG инвертер 12 климу а у предсобљу Favorit инвертер такође 12 климу.Hisense је стар неких годину и нешто дана док је Favorit стар неких можда 3 године.Са обе климе сам задовољан мада по мени Favorit има бољу модулацију, бољу културу рада и мање троши додуше субјективни осећај ми каже да боље и хлади и греје док Hisense дефинитивно има већи проток ваздуха сликовито на највећој брзини вентилатора одува све по соби.На обе климе су уређаји за мерење потрошње Prosto PM002.Може ли неко укратко да ми објасни како обе климе најбоље да подесим за грејање и како да подесим Prosto да ми мери потрошњу струје?Знам да требају неки параметри да се унесу у сам уређај типа цене струје али није ми до сад то успевало.Може и на пп.
praticu bas ovih dana za mideu to sto ste spominjali za defrost, ja ih imam tri, i do sada nisam primetio da se to desavalo na ovim nizim temperaturama tokom vecernjih casova.
Neces to moci uneti na merac, nisu oni sa toliko opcija. Na racunu koji dobijes podeli ukupnu cifru sa ukupnim brojem kilovata, pa onda to pomnozi sa brojem kilovata na svakom meracu i to je to. Samo isprati potrosnju na meracima jer oni kumulativno pokazuju, pa ti pravi presek na svakih par dana.Има ли неко да помогне?Или да чекам да ме ћале одере за рачун за струју?У принципу можда бих се и снашао али ме буди око уноса то што на рачуну имају у потрошњи зелена и плава зона обе са вишом и нижом тарифом не знам како да то унесем у уређај.
I meni se dešava, tek sam je kupio, još nema zime ali se pali DF.I meni se desilo nekoliko puta i to nakon što je montirana. Uključio sam je da greje i nakon nekog vremena se isključila na minut i na displeju je pisalo DF. Dakle, trajalo je minut i nakon toga je nastavila da radi normalno. Uključilo se još 2-3 puta 2-3 dana nakon montaže klime, sada se više to ne dešava.
Prekine duvanje, podigne krilca u gornji položaj, kompresor radi, led operation treperi.Kako znate da se odvija defrost? Ja na svom Daikinu nisam primjetio, doduše najniža temperatura je bila 2 stepena od kako je u pogonu.
I meni se dešava, tek sam je kupio, još nema zime ali se pali DF.
A jel nastavi da duva ventilator i kada ugasi kompresor kada je u rezimu grejanja?I meni se desilo nekoliko puta i to nakon što je montirana. Uključio sam je da greje i nakon nekog vremena se isključila na minut i na displeju je pisalo DF. Dakle, trajalo je minut i nakon toga je nastavila da radi normalno. Uključilo se još 2-3 puta 2-3 dana nakon montaže klime, sada se više to ne dešava.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari