Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

za ovo 15-20C biciklisticki sorc i majica
za 10-15C stavim nogavice i rukave
ako ima vetra ponesem jaknu windproof neku laganu, pa ako mi je vrucina skinem je i spakujem u dzep
ispod 10C duge biciklisticke i windproof waterproof jaknu i merino wool carape
ako je oko 0 nekad ispod jakne jos jedan sloj (majica i rukave) i ispod dugih biciklistickih nogavice
ispod aktivni ves (majicu) i ako je mokro i vetar kamasne preko patika

A koje duge biciklističke i koji šorc, to me zanima?

Za gore koristim Nike Dri Fit majice i dukseve sa dugim rukavima i šuškavce, ali nemam pojma šta da uzmem za dole.

kratkih imam nekoliko Look bibshorts, nema ih vise na PB
ove Scott sam poslednje kupio pre par meseci

duge imam samo jedne

nastavci za promenjivo, koje skidam ako se zagrejem previse

Odledah celih 11 i po minuta ne bi li čuo koliko je težina bajsa sa takvim ramom ili težina samog rama i čovek ne reče 🤦‍♂️

pa.... mozda je secret :D

ne sme da bude manje od 6.8kg ceo bicikl :)

edit: rece da je oko 1kg tezi od carbon ramova slicnog levela, takodje rece da su im tt handlebars 600g dok su top level carbon izmedju 800 i 1000g

izgleda je secret :D sklonjen je video :)

Pre mesec dana vozim kroz BG i u Carice Milice pred skretanje na Brankov most hoću da se prebacim sa asfalta na trotoar, a nisam lepo uhvatio ručke, nego samo spustio dlanove na njih. Bankina mi uvrne točak, sletim na levo rame, udarim glavom o beton, narednih dana mi natekla leva strana lica, sažuljao kožu kod lakta... Nisam nosio kacigu, iako je imam, bio u fazonu da mi tog dana ne treba, pošto idem samo po gradu da završim neke stvari, ne i da baš vozim kako inače radim. Međutim, nisam direktno pao na glavu, nego na levu dršku ovih naočara, baš tu kod Oakley znaka:
O9442-polished_black-prizm_black_polarized_44.jpg

Naočare amortizovale udarac, pa nisam prošao gadno. Drška otpala, reko' pukle naočare, kad ono samo ispala iz ležišta, vratio je u okvir i k'o nove, minimalnu ogrebotinu imaju. Da ih nisam imao na glavi, pukao bih direktno glavom o beton i ko zna šta bi bilo. Vrede svaki dinar koji sam dao za njih, a svi mi rekoše da su preskupe. :D

Otad bez kacige ni po kraju, a kamoli negde dalje.

Super su ti naocare. A cena prava sitnica. :cool:

Jedno pitanje rucica menjaca (zadnjeg) donji deo za smanjivanje prenosa ima prazan hod i klima se ali nije polomljen. Sta se tu moglo desiti i moze li da se popravi? hvala191173-600x600.jpg

Dragi drugari,

Danas sam sređivao svoje stvari i našao sam svoje stare pedale WELLGO WPD-813. Moje prve SPD pedale kupljene daleke 2000. godine u Budimpešti. Godinama se me lepo služile, zamenjene sa SHIMANO XT i od tada (zaboravljene) stojale u ormaru preko 10 godina. Desna skroz OK, na levoj osovina "grebe" (kao da je pretegnuta). Vizuelno ne baš reprezentativne (vidi se da su korišćene).

Pedale poklanjam, ako je neko zainteresovan. Kontakt na PM.

@telep ne radi druze i klima se kao zub

zavisi kako je konstruisana rucica, ako je cela od plastike moguce da je proklizalo oko osovine, vidi da je otvoris pa ces biti siguran sta moze biti, ovako na slepo... ako je neki low end shifter, ***a koliko para toliko muzike :(

Treba videti da li može da se dotegne (šrafovi na sklopu)
Ako ne, otvori i pogledaj unutrašnje delove, moguće da se plastika pojela, možda je dislocirana, možda naprsla ... onda ti ne gine novi.

Naleteh nedavno na ovu fotografiju, od pre 10-ak godina:

Guma koja se ne vidi - Rubena Scylla.

Nisam znao za lefty, cool izgleda:

da, moze i sexy da izgleda :)

1EA1A2C2-BF5D-4908-BAA2-0DBDA3FFE858.jpeg

Drugari, ako sam visinski na granici između dve veličine rama, šta je bolje uzeti, manji ili veći ram?! U svakom slučaju bih isprobao oba bajsa pre kupovine, koliko je to moguće...

manji

last question pazariti ili ne ? :)

tnx unapred 😎

Ne generalizujte tako, to je ekstremno subjektivna kategorija kao i sve ostalo.
Zavisi od upotrebe. I dužine tvojih udova.

@nes
Čelični ram, nizak nivo opreme ... ali jeftin za današnje pojmove.

Iz mog iskustva - veći.
Ako možeš da staviš stojeći dlanove na pod, sigurno veći.
Ako ti mnogo fali, manji.

Postoji li način da se ovo žutilo ispolira nekako ili prijedlog za neko drugo rješenje?
IMG_20221020_135213.jpg

Uh, plastika ...
Uzmi Kolinos pastu za zube, neku krpicu od malo "tvrđeg" pamuka, kao što je teksas platno, i udri odnosno trljaj.
Sve ostalo ne verujem da se isplati, odnosno samo novo da kupiš.

Ozbiljnija rešenja su prave paste za poliranje i odgovarajuće "vodene" šmirgle, samo ne isplati se ni truda ni novca.

Poslednja izmena:
Misim da to žuto nije samo površinski da bi moglo poliranjem da se očisti ali nisam siguran, treba pogledati na YT.
Za staru požutelu plastiku koja je bila bela u originalu ima sistem, potopi se u hidrogen i stavi pod UV svetlo i to odlično radi posao ali nisam siguran da bi za providnu palstiku odradilo isto.

Nazad
Vrh Dno