I novi i polovni. Poslednji polovan koji sam kupio prošle godine osiguranje nikad nije ni videlo niti ih je zanimalo.Ne znam. Ni meni nema logike. U pitanju je ganc nov Golf 7. Da stvar bude još zanimljivija, ne možeš da ga ugrađuješ gde ti hoćeš, nego ti oni kažu gde moraš da odeš, jer u suprotnom ne važi fabrička garancija na auto.
Jel su u pitanju novi ili polovni automobili? Moj auto je isto kasko osiguran, i niko mi nikada ništa nije tražio.
I takvi sa sobom uvek imaju GPS ometač. Tako da ako neko misli da će se spasiti ugradnjom GPS trackera, grdno se vara.
Generali. Do dana današnjeg nisu videli auto, a produžavam uredno kasko - nepotrebno doduše. Njima vrh, leže kinta, ne rade ništa.Koja ti je to osiguravajuća kuća? Ja koliko god poznajem neke ljude ipak mi svaki put traže da mi slikaju auto!?
Pomisli samo koliko bi se moglo ovo zloupotrebiti da je stvarno tako?
Generali. Do dana današnjeg nisu videli auto, a produžavam uredno kasko - nepotrebno doduše. Njima vrh, leže kinta, ne rade ništa.
Da li se isplati uzeti Sumex sigurnosne srafove za Opel Astra J, ili juriti originalne? Koga god pitam za originalne nove, nema
Isto ti je koje god da stavis, cisto tebi da bude mirnija glava, ali ti koji kradu, imaju alate da odviju sta god hoces. Malo bolji vulkanizer pa ima alat za sve to. Uzmi bilo koje sigurnosne cisto da odbijes klince ako dodjuDa li se isplati uzeti Sumex sigurnosne srafove za Opel Astra J, ili juriti originalne? Koga god pitam za originalne nove, nema.
Mozda ici putem Tesle?
Najbolje neki daljinski prekidac a da auto bude regularan bez prevelike i preskupe zastite,
pa mu samo uradis "faktori reset" negde na drumu, dog ga vozi a ti se slatko smejes.
Razmisli sta tehnicki uopste znaci i zasta uopste sluzi. Pod tehnickim ti je dovoljna saobracajna na tvoje ime koju ne mozes dobiti bez tehnickog, tu su svi podaci koji su potrebni osiguranju.
I da vozis najtrulijeg golfa 2, to osiguranje ne zanima.
Njih zanima u slucaju aktiviranja uzrok aktivacije, okolnosti, izvestaj saobracajne i katalosko/trzisna vrednost. Tacka.
Sve van toga su gluposti koje ne smes tolerisati aka zaobidji u sirokom luku.
I novi i polovni. Poslednji polovan koji sam kupio prošle godine osiguranje nikad nije ni videlo niti ih je zanimalo.
Šta se desi ako ukradu, isplate kasko i posle nadju auto?
Tako sam i ja mislio, samo mi je nedoumica da li je navoj isti i slično, da ne bude nesigurno za vožnju?Isto ti je koje god da stavis, cisto tebi da bude mirnija glava, ali ti koji kradu, imaju alate da odviju sta god hoces. Malo bolji vulkanizer pa ima alat za sve to. Uzmi bilo koje sigurnosne cisto da odbijes klince ako dodju
A Đenerali ... neka hvala...a vidi ima raznih OS kuća tako i uslova ... negde prvi put samo slikaju, negde kod nekih svaki ...
A to koliko kod nekih vredi ona "full kasko" i šta sve ljudi misle da im se može ili ne desiti možete videti i iz primera:
Vidi cenu originala i tih Sumex, pa ako ti nije puno uzmi njih.. mislim da bi ti i ti Sumex radili posao? Njih ne smeš stezati previše
onim pneumatskim pištoljem mada to vulkanizeri znaju... Ja sam za moj uzeo original ono šjz. bili su malo nešto ispod 7000 din.
a izgledaju kao ovi sa slike (ps nije moj komplet ali je identičan).
Samo kad kupujes kazes za koji model i nemas brige. I kad zavijas, oseti se kako ide. Ja sam pre 4 god uzimao za insigniju jer sam stavljao 20ice pa kao da mi bar malo lakse bude posto je auto napolju, zavija se kao obican sraf i ne sme da zapinje ni nista. Samo se pazi da se pistoljem ne zategne jako, ali to vazi i za obican sraf ili maticu. Vulkanizer mi je tako jednom zategao da sam bio na korak od secenja, tek posle 4 vul. radnje jedan uspeo da odvije.Tako sam i ja mislio, samo mi je nedoumica da li je navoj isti i slično, da ne bude nesigurno za vožnju?
Ako se pak preslabo zategne, jel nije problem? A ako je prejako, osteti navoj u d8sku ili pukne šraf? Jel razlika sa originalnim samo u pogledu krade (lakše ili teže) ili ima razlike i u navojima, dužini i ostalo?
Koja je poenta da pricam o nemackim iskustvima? Kada bih poceo, spalili bi me na lomaci...Pretpostavljam da ne govoriš o iskustvima iz Srbije?
Fotografisanje automibila, prilikom sklapanja kasko osiguranja, se ne vrši isključivo kod novih automobila, koji pre nisu bili registrovani. Kad kažem novi, mislim da vozila iz salona.Koja je poenta da pricam o nemackim iskustvima? Kada bih poceo, spalili bi me na lomaci...
Ne znam kakve se prevare sada rade kada osiguranja gnjave ljude ovakvim glupostima. To nikada nisam ranije imao kao uslov.
Zatezu ko sivonje a sto je najgore imaju kljuc jer je velika radnja, ozbiljna, ali dzabe kad radnik treba da se okrene i ode po kluc, a ovako pistoljem izroka cas i teraj. Rekao sam im i bili u fazonu doteraj, a ja nisam mogao jer nisam bio blizu, skinuo 24 srafa i bas taj ostao poslednji, pa sam u okolini jurio ko moze.@DeonTuck
Pa kada stežu pištoljom kao sivonje, niko neće da uloži 150€ u dobar moment ključ.
Obično sila stezanja šrafova na točkovima je u rasponu 100-110 Nm.
Imao i nove i polovne, nikada nisu bili fotografisani niti trazene dodatne zastite. No to je period pre 2014-te, zato rekoh, verovatno se nesto zesce promenulo.Fotografisanje automibila, prilikom sklapanja kasko osiguranja, se ne vrši isključivo kod novih automobila, koji pre nisu bili registrovani. Kad kažem novi, mislim da vozila iz salona.
Tako je, plus nismo napisali da je neko nepisano pravilo mislim da "ako imaš fabričke alu felne sa tim šrafovima možeš da stegnuti i čelične",Koji su za koje vozilo, znaju već prodavci koji valjaju te šrafove.
Osiguranje pokušava sebe da osigura pre svega, a onda i krajnjeg kupca. Iskreno, nemam ništa protiv toga dok god se ne narušava garancija vozila. Bolje imati nešto, nego ništa.Imao i nove i polovne, nikada nisu bili fotografisani niti trazene dodatne zastite. No to je period pre 2014-te, zato rekoh, verovatno se nesto zesce promenulo.
Šrafovi/matice odgovaraju za oba tipa felni ako su OEM, ali ako ide aftermarket felna onda možda mora i drugi set šrafova, možda čak i drugi set sigurnosnih.Tako je, plus nismo napisali da je neko nepisano pravilo mislim da "ako imaš fabričke alu felne sa tim šrafovima možeš da stegnuti i čelične",
ili "ako imaš fabričke čelične felne, a staviš alu, onda ti treba novi set šrafova za njih".
Pa jel možda ili mora? Možda si mogao rečenicu da počneš i sa možda, tako niko ništa ne bi mogao da zaključi jel mora ili je možda?Šrafovi/matice odgovaraju za oba tipa felni ako su OEM, ali ako ide aftermarket felna onda možda mora i drugi set šrafova, možda čak i drugi set sigurnosnih.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari