Šta je novo?

Xiaomi 12T/Pro

Izgleda da je to sve do korisnika, meni radi odlicno, da ga ne ureknem😁
Par info sto se tice baterije 800 ciklusa - 80%BH, novi sistem hladjenja i HK zvuk .
I ja mislim da je do korisnika, jer da su nakon prvog telefona sa usranim virtuelnim proximity senzorom prestali svi da kupuju tu djubrad, verovatno bi ili propali ili napravili stvari onako kako treba.

Ovako, izvukli makaze i šišaju ovce..

Evo prvi ja - beeee, beeeeee, beeee

Ili recimo fantastični MIUI, zvoni telefon stisneš power da ga utišaš i ugasiš ekran. Zvuk staje, ali ekran se uvek pali.. 😂

Fantazija jedna

Meni zena na 11 Lite non stop prica sa upaljenim ekranom heheh

P.s. Bar vidim sa kim prica

Dabome :)

Najmanje se debatuje o temi... A niko se nije žalio na senzor na 12T/12T Pro.

Nije, jer je verovatno pravi, ili ga niko nije koristio u realnim uslovima. Gledao sam na par strana i tako stoji u specs, da nije virtuelni.. Ni na 12 pro se niko posebno nije zalio, ali to ne znači da ja neću da doživim nervni slom.

Svako ima svoju muku..

Nista posebno prepovoljno u odnosu na druge. Proci ce kao i 11T/Pro pomalo zaboravljeno...

Imam osjecaj da se narod ohladio od 'vise' klase Xiaomia, cijene nisu vise nize, kad za slicne pare ima mozda i boljih uredjaja.

Xiaomi i Mediatek (12T), a jos ako ti ne odgovara MIUI, veselo...

Ovaj ce pre proci kao 10T Pro koji se odlicno prodavao. 11T Pro je imao los procesor i nije imao OIS, zato se lose prodavao.

Ljudi ne mogu da shvate da su cene otisle gore. Ne opravdavam ovu cenu za 12T seriju nego generalno.
Sad prodaju telefone sa SD 695 za 400e(pojedine kompanije) tako da nista nije čudno.
Trenutno imam Realme GT neo 2 koji košta nov na našem popularnom sajtu za prodaju 310e, i realno zadovoljava 95% korisnika. Jedina mana telefona je kamera koja jedino u uslovima sa dosta svetla daje korektne slike.
Pogledao sam par recenzija iskreno mislim da 12T pro ne vredi ove pare

Ja dosta dugo cekam neki telefon koji bi adekvatno zamenio moj Mi 10, ali kad pogledam sve su to nijanse neke za koje se ne isplati bacati novac. Imam utisak da mobilba industrija tapka u mestu.

Ja dosta dugo cekam neki telefon koji bi adekvatno zamenio moj Mi 10, ali kad pogledam sve su to nijanse neke za koje se ne isplati bacati novac. Imam utisak da mobilba industrija tapka u mestu.
Ja koliko sam razumeo i čitao, njemu samo fali dobra kamera da bude kompletno zaokruzen uređaj

"While we are discussing the front of the device, we should mention that it has a proper hardware proximity sensor nestled in a small area on the top bezel above the display, to the right of the selfie camera." Zvanicno ima i hardware proximity senzor, sad ostaje samo da se zale na MIUI😅

cene su katastrofa, a ne odlične, pogotovo ako pričamo o običnom 12t.

za te pare ladno neki od zadnjih iphone-a ili galaxy s serije da se uzme.

u xiaomiju poludeli totalno.

Nisam saglasan.

Pojavili su se uređaji koji nisu preveliki i preteški za nešto što imaš uz sebe svakodnevno, a imaju flagšip ili blizu-flagšip performanse.

Ako svoju misao suziš samo na cigletine, tu sam donekle saglasan.

Nisam saglasan.

Pojavili su se uređaji koji nisu preveliki i preteški za nešto što imaš uz sebe svakodnevno, a imaju flagšip ili blizu-flagšip performanse.

Ako svoju misao suziš samo na cigletine, tu sam donekle saglasan.
Da, da, imalo je malih telefona i u to vreme, S10e na primer, ali ne odgovaraju mi mali telefoni licno, ova velicina telefona mi je dosta dobra.
Nekako prodas telefon stari za 200e, i dodas jos 600-700e da uzmes nesto sto je za nijansu bolje, nije mi neka racunica osim ako beko ne zeli da ima najnoviji model i slicno.

Xiaomi definitivno precenjen po cenama. Dok su bili konkurentniji sa cenama, bilo je ok. Ali jednostavno ne nude kvalitet koji nudi jedan Apple ili Samsung a sustigli su ih sa cenama. Da ne pričam gluposti, svi u kući koriste Xiaomi/Redmi telefone sem mene. Ja imam 4 godine star Huawei Mate 20 Pro i ne planiram da ga zamenim.

Žena je imala Redmi 7, Redmi Note 8T, Redmi Note 9 Pro, Redmi Note 10 Pro i sada Mi 11 Lite 5g. Sin je imao Realme 5 Pro, Redmi Note 9 Pro i sada Poco X3 Pro. Ćerka Mi A3, Redmi Note 9 Pro i sada Poco X3 Pro. Svaki od tih telefona je imao neku falinku a kod većine čuveni Proximity senzor. Mi A3 specifičan ekran koji mi je izazivao nelagodnost. Žena na Mi 11 Lite 5G nema fingerprint unlock. Videh posle na netu da su ga povukli sa ovog modela. RN10P bag sa ekranom posle koga bi morao factory reset. RN9P možda i najkatostrofalnija serija telefona ikada od nekog proizvođača. Proximity, prašina u kameri, isijavanje svetla oko punchola, zilion bagova, loša baterija s obzirom na kapacitet, retki update i pri tom loši. Sa svakim updateom telefon radio gore i baterija kraće trajala. Najžalosnije što sam svim ukućanima uzeo tada RN9P. Promenio sam im telefone posle godinu dana.

Generalno, niko od njih nije zahtevan i nisu se žalili na telefone (sem žene zbog proximity senzora), ali mene je iritiralo. Klinci sada imaju Poco X3 Pro (ne žale se, ne žalim se ni ja). S obzirom da fonove ne koriste van stana i služe im mahom za igru, ne mogu da pričam o proximity senzoru i sl. Žena koristi Mi 11 Lite 5G. Nije se žalila sve dok nismo krenuli na more pa je htela da zaključa telefon u slučaju krađe. Tad primetili da nema fingerprint unlock. Na netu videh da je zbog sigurnosti uklonjen iz sistema. Srećom, face unlock radi kako treba.

Znači svaki Xiaomi neki problem. Ja sam imao Sve Samsung telefone od S5 do S9. Nikad jedan problem. Huawei P20 Pro i Mate 20 Pro. Isto. Doduše, sa jedne strane flagship sa druge mid range, ali opet. Ne videh pritužbe na Samsung čak ni u budget segmentu na proximity senzor i sl. Kod Xiaomi 12X ima problem sa slušalicom jer svi u okolini čuju razgovor.

Dodatno, cene telefona su generalno porasle. A ne nude više u skladu sa rastom cena, čak kontra. Ima li bilo šta u ponudi da mi nudi nešto značajnije bolje od trenutnog Mate 20 Pro a da ne mora da doplatim 400-500eu. Skoro većina novih čak i flasghip telefona nema telephoto kameru. Neki nemaju čak ni optičku stabilizaciju (OIS).

Xiaomi definitivno precenjen po cenama. Dok su bili konkurentniji sa cenama, bilo je ok. Ali jednostavno ne nude kvalitet koji nudi jedan Apple ili Samsung a sustigli su ih sa cenama. Da ne pričam gluposti, svi u kući koriste Xiaomi/Redmi telefone sem mene. Ja imam 4 godine star Huawei Mate 20 Pro i ne planiram da ga zamenim.

Žena je imala Redmi 7, Redmi Note 8T, Redmi Note 9 Pro, Redmi Note 10 Pro i sada Mi 11 Lite 5g. Sin je imao Realme 5 Pro, Redmi Note 9 Pro i sada Poco X3 Pro. Ćerka Mi A3, Redmi Note 9 Pro i sada Poco X3 Pro. Svaki od tih telefona je imao neku falinku a kod većine čuveni Proximity senzor. Mi A3 specifičan ekran koji mi je izazivao nelagodnost. Žena na Mi 11 Lite 5G nema fingerprint unlock. Videh posle na netu da su ga povukli sa ovog modela. RN10P bag sa ekranom posle koga bi morao factory reset. RN9P možda i najkatostrofalnija serija telefona ikada od nekog proizvođača. Proximity, prašina u kameri, isijavanje svetla oko punchola, zilion bagova, loša baterija s obzirom na kapacitet, retki update i pri tom loši. Sa svakim updateom telefon radio gore i baterija kraće trajala. Najžalosnije što sam svim ukućanima uzeo tada RN9P. Promenio sam im telefone posle godinu dana.

Generalno, niko od njih nije zahtevan i nisu se žalili na telefone (sem žene zbog proximity senzora), ali mene je iritiralo. Klinci sada imaju Poco X3 Pro (ne žale se, ne žalim se ni ja). S obzirom da fonove ne koriste van stana i služe im mahom za igru, ne mogu da pričam o proximity senzoru i sl. Žena koristi Mi 11 Lite 5G. Nije se žalila sve dok nismo krenuli na more pa je htela da zaključa telefon u slučaju krađe. Tad primetili da nema fingerprint unlock. Na netu videh da je zbog sigurnosti uklonjen iz sistema. Srećom, face unlock radi kako treba.

Znači svaki Xiaomi neki problem. Ja sam imao Sve Samsung telefone od S5 do S9. Nikad jedan problem. Huawei P20 Pro i Mate 20 Pro. Isto. Doduše, sa jedne strane flagship sa druge mid range, ali opet. Ne videh pritužbe na Samsung čak ni u budget segmentu na proximity senzor i sl. Kod Xiaomi 12X ima problem sa slušalicom jer svi u okolini čuju razgovor.

Dodatno, cene telefona su generalno porasle. A ne nude više u skladu sa rastom cena, čak kontra. Ima li bilo šta u ponudi da mi nudi nešto značajnije bolje od trenutnog Mate 20 Pro a da ne mora da doplatim 400-500eu. Skoro većina novih čak i flasghip telefona nema telephoto kameru. Neki nemaju čak ni optičku stabilizaciju (OIS).
Procitaj komentar svoj i videces sta je problem. Svi navedeni xiaomi telefoni su midrange ili losiji, nisi ni jedan flagship imao.
Ja sam u zivotu imao samo jedan jeftiniji telefon, Samsung J5, i na tom telefonu u garanciji je zamenjen ekran, baterija, softver, maticna, ja mislim da je ostao samo original punjac i okvir ako nije bio vezan za ekran. Telefon me je nervirao do te mere da sam ga prodao posle godinu dana odmah nakon servisa koliko je bagovao, kocio... Uzas. Jos sam bateriju morao ja da platim jer posle 6 meseci ne podleze garanciji vise...
Od tada sam rekao nikad vise jeftiniji telefon bilo kog proizvodjaca, samo flagshipovi pa makar i proslogodisnji. Takodje sam imao LG G2, LG G7, Huawei P20 ... sada Mi 10 i ni sa jednim flagship telefonom nisam imao problema, pa ni sa Xiaomijem kojeg iz nekog razloga svi pljuju.
Sa druge strane devojka ima iPhone 12, i kvalitet kako kazes, evo koci i baguje, baterija drzi 4 sata a telefon star nepunuh 2 godine.
Nisam rob marke tako da ne vidim da je Samsung i iPhone nesto znacajno bolji od ostalih, kao sto ni Huwei nije bio svojevremeno, svaki ima svoje mane i prednosti, ihone mi ima smisla ako se koristi ceo njihov eko sistem, ovako bas i ne, jer nemaju realno ono sto imaju telefoni iz android sveta. Samsung je okej ali ni oni nisu top end, krenimo od punjaca i koliko se brzo pune, pa zvucnici itd. Imaju mana nije da nemaju a placas itekako premium cenu za ne tako prekium telefon.
Takodje koliko vidim xiaomi nije vise kao pre da pravi jeftine telefone i na njima da se bazira, ocigledno je da su povecali kvalitet od pre, i da rade na tome zato sam ih i podrzao, vidim da ciljaju na Huweijevo mesto nekadasnje, pa su takodje i laica brend ubacili, pa kako ni huwei preko noci nije postao medju prvim uredjajima u svetu tako ne moze ni xiaomi, kada se setim starih huwei uredjaja, sve je jasno.
Svakako mislim da su cene povece zbog krize ne samo xiaomi telefona nego i svih ostalih, kad iphone kosta skoro 300.000 kod nas, 14 pro max kako vec, sta da kazemo onda. Zato i kazem da se ne isplati bacati trenutno pare na telefone koji nisu bog zna kolko bolji od 2 modela unazad.

Mi smo Evropa ali samo geografski ne i ekonomski, deo EU. Xiaomi nas stalno trpa u pogrešnu vreću. Dakle ako izvučemo paralelu za ove telefone predvidjene za Kinesko tržište pod imenom K50 pro i K50 Ultra koji su 400 i 500eu u Kini onda bi za Srprsko tržište 12T Pro S sa kamerom od 108pix trebao da košta 510eu. Model S - za Srpsko tržište.

Realna cena 12T Pro jeste ona sa grejalicom ali bez nje 84.000 - 16.000= 68.000. Zato nama Srbima grejalica a zemljama Evropske unije verovatno lepeza sa 3 brzine. Kupiću ga kada bude 68.000 i zameniću tada 12 Pro kojim nisam baš nešto zadovoljan. Dugo dugo sam nosio Poco F2 Pro i samo od njega iz te generacije bolji je bio Mi 10 Pro, koji da sam imao ne bi ni zamenio sa 12 Pro. Xiaomi od Mi 10 Pro je toliko počeo cenovno da podbacuje da je to povraćanje. Ne treba se zaletati, verujem da će se u Happy utorak pojaviti 12T Pro sa nacrtanom grejalicom po ceni od 68.000 din.

12T i 12T Pro izlgedaju kao plastikaneri u ruci. Danas sam se igrao sa njima, za klasu mi 11T serija deluje kvalitetnija izradom i više premijum izlgeda. Motorola Edge 30 koju sam takođe držao pored, izgleda više premijum nego ova dva iz 12T serije. Negde je nešto pošlo pogrešnom stranom. 😅

cene su katastrofa, a ne odlične, pogotovo ako pričamo o običnom 12t.

za te pare ladno neki od zadnjih iphone-a ili galaxy s serije da se uzme.

u xiaomiju poludeli totalno.
Ove cene su bile i za 11t seriju, tako da rasta cena nema. Znam jer sam 11t u preorderu uzeo za 60k uz poklon prečišćivač. A to je bilo pre rata u Ukrajini i inflacije evra.

Što će reći da kad se uračuna inflacija 12t košta manje nego 11t.

Sad da li su negde uštedeli u odnosu na 11t, to treba videti.

Realno cena u preorderu je skroz korektna za 12T Pro, posebno kada se uzme u obzir koliko konkurencija vise kosta tj. Motorola 30 Edge Ultra i OnePlus 10T.

Iskreno sam se nadao da ce na T seriji ove godine biti bezicnog punjenja kad ono cvrc,

Pojavio se 12T Pro u Yettel-u, skoro za 1k mesecno jeftiniji odnosu na A1 uz najmanju tarifu😅

12T i 12T Pro izlgedaju kao plastikaneri u ruci. Danas sam se igrao sa njima, za klasu mi 11T serija deluje kvalitetnija izradom i više premijum izlgeda. Motorola Edge 30 koju sam takođe držao pored, izgleda više premijum nego ova dva iz 12T serije. Negde je nešto pošlo pogrešnom stranom. 😅
Oni stvarno jesu plastikaneri 😀 . Gledao sam ranije karakteristike Redmi K50 Pro i upamtio da ima aluminijumski okvir a kada sam Mixer93 bio podstaknut tvojim komentarom "plastikaner" zaguglam ponovo 12T Pro i bio sam u šoku kada sam pročitao da on ima plastični okvir! Pa ja nisam imao plastiku na mobu još od Samsunga S5, od pre 8 godina 🙂 . Pa zašto plastika u visokoj srednjoj klasi ne mogu da razumem.

Plastika...okvir jeste, ali samsung je do skoro svim flagship modelima imao plasticna ledja.
Baterija, duzina trajanja i punjenje svetlosnu godinu ispred samsunga.

Plastična ledja su ok, okvir je to što u ruci pruža osećaj da držiš nešto kvalitetno.
Takodje duuugo nisam imao telefon sa plastičnim okvirom, a onda uzeo onu Motorolu G100, kao da probam, prodao je zbog toga i AMOLED-a, lakše će mi pasti da tel punim dva puta u toku dana, nego ove stvari..

Vrh Dno