Šta je novo?

Google Pixel 6a

Najvise me buni ona bela nalepnica na ekranu telefona kada se otvori kutija. Moze da se skine i da se proba fon i posle toga da se ladno vrati na ekran kao da nije ni skidana. . . i onda mi prodavac kaze da su svi ganc novi i da nisu probani a kutija otpecacena i otvorena. Kako biti siguran u bilo sta?!

@dean87 daću mu fore tokom vikenda.
Otisak prsta očajno radi i ne primećujem nikakav benefit u odnosu na 4a. Možda mi treba privikavanje, ali za sada nisam zadovoljan.ako tako ostane vraćam telefon.

Imao sam pixel 4a 5G. Rešio sam ga se jer je telefon bio kao prava cigla. Tržište užas. Koristim 4a. Sada kupio 6a i opet cigla, malo bolja ali i dalje cigla.
Fingerprint loše radi i generalno nikakav boljitak ne primećujem.
Ostaje mi samo još da utvrdim koji pixeli imaju besplatan storage za Google photos. Ako 6a nije medji njima ima da leti.
7a može da bude opcija ali ne prihvatam poluproizvod.

Da li ću dočekati opet neki compact Pixel...

Mislim da ne. Kompakt telefon je sada do min 68,69mm širine, neće verovatno nikada ići ispod toga.

Mislim jedino ako to mislite pod kompakt ? Ali to je samo 2mm razlike od trenutnih malih telefona. Novi iPhone 14 je valjda oko 71mm

Nije malo tih 2mm u gripu :) Meni je ova veličina na S20 top, takav neki Pixel bih uzeo odmah.

Ne znam da li ste poredili nekad recimo kao ja pixel 4a sa recimo s7 edge ali takav je trip da edge izgleda kao cigla u odnosu na 4a a zapravo su jako sličnih dimenzija.
Isto tako ekran na edge-u izgleda veći a zapravo nije još je manji..ali aspect ratio daje lažan utisak.

Poslednja izmena:
Pa mozda pixel 8 bude upravo taj compact a 8 pro (xl) cigletina.
A 8a bude nesto izmedju lol

Bas naleteo na ovu vest , lol

Mislim da je u današnje vreme teško očekivati nešto manje od 6a. Eto i iPhone pravi male telefone , pa se slabo prodaju. Jednostavno tržište se promenilo i slabija ja protraznja za manjim telefonima.

Mislim da je prava merka veličine iPhone 11 Pro. Idealno! (po meni)

Ostaje mi samo još da utvrdim koji pixeli imaju besplatan storage za Google photos.
unlimited google photos u originalnom kvalitetu poseduje samo prva generacija pixela.. pixel 2, 3, 4 i 5 poseduju neograničen prostor u "storage saver" kvalitetu.. od šeste generacije je ukinut taj benefit..

Instalirao juce na 6a update septembarski, definitivno se oseti razlika u brzini FP senzora...

Meni se popravio utisak prilično o telefonu. Fingerprint sensor radi savršeno od kako sam dodao opet isti otisak.
Trebalo bi da Google-u pošaljem svoj 4a, i tada mi vraćaju deo novca. Na kraju ce me koštati sve: moj 4a + 75€.
Jedino što me za sada odbija je to što se tao odričem unlimited storage za Google photos u "storage saver" veličini.

E, *bg. Nsto moras zrtvovati. Ne moze i jare i pare.

Bukvalno savrsena velicina iliii X ili Xs modeli takodje imaju extra velicinu. Bukvalno extra!

Da se odjavim sa teme. Pixel 6a vraćen. Jednostavno nije to to. Gotovo nikakav boljitak u odnosu na 4a. Kapiram ja da se na papiru uočavaju razlike ali...
Nije mi više bitna veličina ekrana već da je telefon zgodan. To mi je presudno. 6a to nije bio. Tržište telefona jeste bolje u odnosu na 4a 5g ali i dalje kao ciglu da imam u rukama.

Upravo uzet 6a mint. Gde kupiti kaljeno i masku?
Je l' one radnje po TC mogu da oblože ovaj telefon?

Upravo uzet 6a mint. Gde kupiti kaljeno i masku?
Je l' one radnje po TC mogu da oblože ovaj telefon?

U ada mallu imas stakla i foliju, a maskicu imaju samo onaj providni silikon..(za 6, moguce i za 6a)
Nisam gledao po drugim tcovima.

Ovaj 6a zna se dobro zagrejati, malo malo kad pricam sa nekim preko vibera video call, telefon postane vreo, 15-20min i vreo kao ringla

Ovaj 6a zna se dobro zagrejati, malo malo kad pricam sa nekim preko vibera video call, telefon postane vreo, 15-20min i vreo kao ringla
Nisam probao to, ali mogu ti reći moje iskustvo sa pixel 2 i mi 9t pro da su imali isti problem da se tokom viber poziva užasno greju.

Kolegi iP13 isto kaze da je bas vreo kod viber poziva..

Da li ima neko problem da mu volte ne radi na ovom telefonu sa esim-om? U podešavanjima čak ni ne nalazim volte.

VoLTE nije dostupan OOB bar na mts-u već moraš da tražiš od mts-a da ti uključe pa tek onda radi. Za druge operatere ne znam.

Vrh Dno