Šta je novo?

Google Pixel 6a

Je li ovo što sam čitao da 6a nema najnoviji patch tačno? Kako Google ima problem da svoje telefone sa svojim SoC drži up to date istog dana?
Em Apple nema taj problem, nego što je Microsoft taj problem rešio još 90-ih. Pri tome varijacija u HW na PC je drastično veća od varijacije na telefonima.

A meni opet se svidja takav potez gugla 😁 i taj kompromis

Je li ovo što sam čitao da 6a nema najnoviji patch tačno? Kako Google ima problem da svoje telefone sa svojim SoC drži up to date istog dana?
Em Apple nema taj problem, nego što je Microsoft taj problem rešio još 90-ih. Pri tome varijacija u HW na PC je drastično veća od varijacije na telefonima.
Mnogo pa bitna stvar da l je up do date istog dana. 😁
Mada svakako bruka za Gugl.

Nakon par dana...

Izrada odlicna, smatram da je ova plastika na ledjima bolja izbor nego staklo. Manje klizava, a deluje kvalitetno. Veličina taman, da je malo manji bilo bi idealno. Al i ovako je ok.

Ekran je dobar, meni 60hz ne smeta. Da sam presao sa boljeg, verovatno bi mi bolo oči.

Fotke su odlične, čekam septembar i letovanje pa ću ga propisno testirati.

Telefon je brz, nema seckanja, štucanja, jednostavno radi odlicno.

Sa mrezom sam imao problem, dal je do vipa (i na proslom je vip zezao u firmi) ili je do telefona, vreme ce pokazati.

Grejanje mi je trenutno najveca "briga". Postane neprijatan za drzanje, trenutno je napolju pretoplo, obe kartuce su namestene na LTE. Mozda je zbog toga, bar se nadam.

Sto se tiče baterije. Koristim dve kartice (danas sam vip rucno prebacio na 2G only), koristim work profil (dva viber naloga, 5 mail naloga, sync svega), svaki dan po 2h razgovora... Telefon skinem sa punjaca u 5i50 i stavim ga na punjac i 23h, dan zavrsim sa 20-30% baterije. Nije lose.

Ubacio sam android 13 b4, dal sam trebao da cekam stabilnu verziju. Nisam pametan.

Bogami, posle ovog videa mi 6a deluje bolje a 6 pro gore nego ranije što sam mislio.

Nakon par dana...

Izrada odlicna, smatram da je ova plastika na ledjima bolja izbor nego staklo. Manje klizava, a deluje kvalitetno. Veličina taman, da je malo manji bilo bi idealno. Al i ovako je ok.

Ekran je dobar, meni 60hz ne smeta. Da sam presao sa boljeg, verovatno bi mi bolo oči.

Fotke su odlične, čekam septembar i letovanje pa ću ga propisno testirati.

Telefon je brz, nema seckanja, štucanja, jednostavno radi odlicno.

Sa mrezom sam imao problem, dal je do vipa (i na proslom je vip zezao u firmi) ili je do telefona, vreme ce pokazati.

Grejanje mi je trenutno najveca "briga". Postane neprijatan za drzanje, trenutno je napolju pretoplo, obe kartuce su namestene na LTE. Mozda je zbog toga, bar se nadam.

Sto se tiče baterije. Koristim dve kartice (danas sam vip rucno prebacio na 2G only), koristim work profil (dva viber naloga, 5 mail naloga, sync svega), svaki dan po 2h razgovora... Telefon skinem sa punjaca u 5i50 i stavim ga na punjac i 23h, dan zavrsim sa 20-30% baterije. Nije lose.

Ubacio sam android 13 b4, dal sam trebao da cekam stabilnu verziju. Nisam pametan.
To je 95% stabilna verzija.

Da li menjati bateriju na XS i voziti ga još 2 godine ili preći na P6a? Imam priliku da kupim P6a uz trade in program gde cene XS 250 EUR
FaceID vs bolja kamera
Nedostajao bi mi FaceID , sa druge strane bolja kamera (ne znam koliko bolja, neka neko kaže ako je imao priliku da poredi) i naravno Google stvarčice kao što su software drop-ovi, nove funkcije itd. Izgled i upotrebljivost OS-a su mi da kažem egal, iako sam se u poslednjih godinu dana baš navikao na IOS.
Ako je neko napravio prelaz sa FaceID na otisak prsta neka javi utiske, biće mi od velike pomoći.

Podrška
Apple nije bio ono što je bio, evo 5 godina novih ios-a je maks sada, sledeće godine neće dobiti novi ios iphone 8 i X dok 2024 u septembru XS (procena ali tako mi deluje). P6a bi sigurno trebalo da bude aktuelan do okt. 2025. Plus stariji modeli kod Apple-a sada dobijaju sve više osakaćene nove verzije IOS-a, bez nekih novih funkcija...
Sad da li se Google uozbiljio da li će stvarno biti dobra podrška ili fijasko stvarno pokušavam da provalim ali ne ide. To će uticati i na cenu, za npr 2 godine, i to da li će P6a završiti u fioci sa jeftinim kinezima i ili ne. Kakva je podrška za Pixel 6a u Srbiji, može da se zameni baterija originalnom, popravi telefon itd?

Ја ћу га приордеровати највероватније иако ми још ништа нису одоворили за процену нокије (корњо) комуникатора. За полупану ајфон осмицу Гугал нуди 163 евра, слушалице које се добијају су на КП 90 тако да испада да ме телефон изађе 200 еври.
Ок је овај телефон за три главе, али стварно не знам ко је луд да за ово да 450 евра поред обичне шестице
Ja sam pisao iznad da imam iPhone XS koji je dobro ocuvan, i dobijam za njega 250. Sad me vuce da kupim na oglasima ovde u Nemackoj neku 8cu izgrebanu za 100-nak evra ali ne polupanu i dobijem 200 EUR u trade in-u. XS prodam regularno na oglasima jer mislim da mu je to realna vrednost...
Znas mozda koliko gledaju na ogrebotine i normalne tragove koriscenja, da li se dobija ona cena svakako koja je napisana na sajtu kada se izaberu one dve opcije ili gledaju ipak oni sitnice kad prime uredjaj? Koliko znam stari tel se salje posle prijema novog telefona, pa onda procenjenu vrednost oni vrate, refundiraju deo od 459 eur koji su jos placeni. Tj nema nekog nacina da se zna da ce platiti oni toliko koliko kazu, i zapravo koliki je rizik kad im se salje telefon ciji su najbolji dani daleko iza njega.
Hvala

Пошаљу ти уз телефон и као тај неки трејд-ин пакет у који требаш да им ставиш телефон и пошаљеш им назад. Кад ти стигне тај телефон и пакет имаш 14 дана да им пошаљеш свој телефон и онда у року од две недеље они требају да потврде оно што си навео у каквом је стању телефон.
Прочитао сам милион искустава на нету и генерално су помешана, има примера да их је гугл зајебао и буквално отео телефон и исплатио 0 динара - додуше има и примера да је телефон процењен на више него што је договорено. Мени је мој пиксел са слушалицама стигао код другара у Немачку, ја сада требам да дођем и донесем овог мученог ајфона па ћемо видети шта ће проценити. Снимио сам цео процес ресетовања на фабричка, излгед телефона итд ако негде запне несхто или крену да се праве паметни.
Ако имаш времена сачекај недељу две да видиш како ћу ја проћи, пошто сам ја солидно скептичан поводом овога али реко ајд да пробам

Mnogo pa bitna stvar da l je up do date istog dana. 😁
Mada svakako bruka za Gugl.
Meni jeste, jer je jedini razlog da kupim Pixel. iOS me malo nervira sa svojim glupostima, ali mu bar update nije problem.
Em im je SoC sramotno slab u odnosu na Apple, plus i ovo.

Grejanje i problema sa mrezom su definitivno vezani za korišćenje dve kartice i lošu pokrivenost A1 mreze. Juče prebacio A1 karticu u drugi telefon, baterija daleko bolja, nema problema sa mrezom i nema grejanja.

Jel ga koristi neko sa dve kartice, iskustva?

Samo da se upišemo, uzeo juče. Da je za nijansu manji bio bi savrsen. Mada i ovako je ok velicina. Presao sa mi9t.
Baš ne zanima poređenje sa mi9t, ako te ne mrzi da napišeš?
Sistem znam razliku, jer koristim evolutionx od prve nedelje, skoro 3g već.
Mislim moj je mi9t pro, ali vrlo sličan telefon generalno, pa me zanima koliko je 6a bolji (a možda i lošiji u nekih aspektima)

Poslednja izmena:
Koliko se puni telefon? I koliko košta punjač pošto vidim da mora zasebno da se kupi?

Imas u mi store za 2k, 33w usb c + usb A.

Ja ga punim sa punjacem od samsunga (mislim da je 25w), svako jutro stavim u 6h ujutro na punjac (baterija 35-40%) i za 40min se napuni do 80%. Pa opet ujutro nanovo.

O 0 do 100 bi trebala da se puni malo ispod 2h.

Imas u mi store za 2k, 33w usb c + usb A.

Ja ga punim sa punjacem od samsunga (mislim da je 25w), svako jutro stavim u 6h ujutro na punjac (baterija 35-40%) i za 40min se napuni do 80%. Pa opet ujutro nanovo.

O 0 do 100 bi trebala da se puni malo ispod 2h.
Ako može mi punjač onda super pošto već imam jedan

Jedino me kod ovog telefona brine baterija. I brzina punjenja je baš spora ali dobro. Videću da li ovaj da uzmem ili da sačekam još malo da padnu cene.

Да ли је ико добио апдејт на 13?

Иначе управо ми је гугл прихватио ајфона са полупаним кинеским екраном за договорену цифру, тако да овај трејдин ради савршено што се мене тиче :) Изашао на крају триста и кусур еври, колко би и требао да кошта

Што се телефона тиче, узео сам га у зеленој боји и солидно је леп. Ок величина, али ништа што би га сврстало у мале телефоне. Херце не примећујем собзиром да долазим са нокије корњо-комуникатора. Отисак прста ради очајно, није ми јасно зашто су избацили препознавање лица као метод откључавања. За ових пар недеља нисам имао никакве проблеме са мрежом, што у ромингу што у у а1 мрежи. Пуни се солидно споро на старом пуњачу од 3А, изгледа да нови пуњач негине.

Све у свему топ телефон за ове паре, уз неке стандардне дечије болести које су изгледа део стандардног фолклора гуглових телефона претходних десет година на које смо се сви до сада већ више или мање навикли

Koristis ga sa dve kartice ili?

Ja sam na a13 od prvog dana. Prvo beta, pa sad stabilna verzija. Meni ok radi otisak, promasi mozda jednom u 50x.

@predator11 nema potrebe da brines oko baterije. Dobra je baterija.

malo malo mi se slika snimi kao neki gif traje 2-3 sekunde video, a usao sam da slikam a ne da snimam 😅 da li to imao negde u podesavanjima da se podesi ili je fazon kako pritisnes okidac za slikanje? ovo mi je prvi pixel telefon 😁 pa razumite ovo botovsko pitanje 🫣

Vrh Dno