Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Konacno sam zavrsio Mayor of Kingstown, odgledao 8 epizoda i dve se vukle sto godina, ali se ispostavilo da su te dve poslednje bas pokvarile utisak... Toliko nelogicnosti dugo nisam video... Ali je krajnji utisak solidan, pogotovo sto su ostavili lep prostor za drugu sezonu... A i svidja mi se bas kasting, bas su pogodili...

Edit:

Sad pogledah ovu listu na brzinu, mozemo da diskutujemo oko pozicija ali da je Fleabag 5. to je suludo...

Evo jedne opste liste, ko voli nek izvoli.

RollingStone - The 100 Greatest TV Shows of All Time
Jel mi se čini ili nema Homicide-a na listi? :oops:
Znači svakave gluposti nagurali a jednu od najkultnijih i najboljih serija ne (ako sam dobro video)

Evo jedne opste liste, ko voli nek izvoli.

RollingStone - The 100 Greatest TV Shows of All Time
Buffy the vampire slayer, Atlanta i Watchmen daleko bolje kotirane od The Shield, Band of brtohers a Married with children čak nije ni na listi... Ko je bre glasao za ovu nakaradu od liste?

Знам за Let`s Go Brandon - цео стадион виче FJB, водитељка у програму каже да се ори "Let`s Go Brandon". Ову песму од Kid Rocka нисам чуо - Хвала @Sgt. Major .
Да останемо у теми - одгледао The Grand Tour s5ep1 - A Scandi Flick. Стандардна доза хумора, мада ми није јасно зашто возе кола обучени у зимске јакне, са капама на главама. Као да немају грејање?!?!

Cisto dodavanje drame, gledaj na to kao kostim za film...

Buffy the vampire slayer, Atlanta i Watchmen daleko bolje kotirane od The Shield, Band of brtohers a Married with children čak nije ni na listi... Ko je bre glasao za ovu nakaradu od liste?
I ja sam se pitao, jer sam kao i većina čitalaca odmah skočio na listu i nisam ni očekivao bog zna od nje... bio sam zadovoljan samo videvši The Wire, Seinfeld ... to je to (matorac) :ROFLMAO:

Evo ko su bili "glasači" ove ažurirane liste.
So, we decided to update our list of television’s all-time best offerings, originally compiled in 2016. Once again, we reached out to TV stars, creators, and critics — from multihyphenates like Natasha Lyonne, Ben Stiller, and Pamela Adlon to actors like Jon Hamm and Lizzy Caplan as well as the minds behind shows like The X-Files, Party Down, and Jane the Virgin — to sort through television’s vast and complicated history. (See the full list of voters here.) Giving no restrictions on era or genre, we ended up with an eclectic list where the wholesome children’s television institution Sesame Street

Lista glasača, i ovde, ako ikome znači. :p

Pamela Adlon, co-creator and actor, Better Things

Judd Apatow, showrunner, Freaks and Geeks

Tara Ariano, co-host, Extra Hot Great podcast

Betsy Beers, producer, Grey’s Anatomy, Bridgerton

Raphael Bob-Waksberg, creator, BoJack Horseman

Sarah D. Bunting, co-host, Extra Hot Great podcast

Lizzy Caplan, actor, Masters of Sex, Party Down

Chris Carter, creator, The X-Files

Jen Chaney, TV critic, Vulture

Sean T. Collins, TV journalist, The New York Times, Observer, Vulture

Carrie Coon, actor, The Gilded Age, The Leftovers, Fargo

David Cross, co-creator and actor, Mr. Show With Bob and David

Eric Deggans, TV critic, NPR

Paul Feig, creator, Freaks and Geeks

Daniel Fienberg, chief TV critic, The Hollywood Reporter

Maria Fontoura, deputy editor, Rolling Stone

Elisabeth Garber-Paul, culture editor, Rolling Stone

Roxana Hadadi, TV critic, Vulture

Tony Hale, actor, Veep, Arrested Development

Jon Hamm, actor, Mad Men

Aisha Harris, co-host, NPR Pop Culture Happy Hour

Brian Hiatt, senior writer, Rolling Stone

Linda Holmes, co-host, NPR Pop Culture Happy Hour

Michelle King, co-creator, The Good Wife, The Good Fight

Robert King, co creator, The Good Wife, The Good Fight

Kelly Lawler, TV critic, USA Today

Bill Lawrence, creator, Scrubs, co-creator, Ted Lasso

Tracy Letts, actor, Homeland, Winning Time; playwright, August Osage County

Damon Lindelof, co-creator, Lost, The Leftovers

Natasha Lyonne, co-creator and actor, Russian Doll

Glenn Mazzara, former showrunner, The Walking Dead

Soraya Nadia McDonald, senior critic, Andscape

Joel McHale, actor, Community, The Soup

Marti Noxon, producer, Buffy the Vampire Slayer, Grey’s Anatomy

Richard Rushfield, columnist, The Ankler

Maureen Ryan, contributing editor, Vanity Fair

Shawn Ryan, co-creator, The Shield

Ray Romano, actor, Everybody Loves Raymond

Stephanie Savage, executive producer, Gossip Girl, The O.C.

Mike Schur, co-creator, Parks and Recreation; creator, The Good Place

Alan Sepinwall, chief TV critic, Rolling Stone

Rob Sheffield, contributing editor, Rolling Stone

Janine Sherman Barrois, executive producer, Claws

Doreen St. Felix, staff writer, The New Yorker

Ben Stiller, executive producer, Severance, The Ben Stiller Show

Rob Thomas, creator, Veronica Mars; co-creator, Party Down

Ben Travers, critic and deputy editor, IndieWire

Kathryn VanArendonk, critic, Vulture

Glen Weldon, co-host, NPR Pop Culture Happy Hour

Alison Weinflash, managing editor, Rolling Stone

Joe Weisberg, executive producer, The Americans, The Patient

Terrence Winter, creator, Boardwalk Empire; writer, The Sopranos

Sean Woods, executive editor, Rolling Stone

Да останемо у теми - одгледао The Grand Tour s5ep1 - A Scandi Flick. Стандардна доза хумора, мада ми није јасно зашто возе кола обучени у зимске јакне, са капама на главама. Као да немају грејање?!?!
Hehe, ladno bre tamo gore. Verovatno su štedeli malo na grejanju (gorivu) a malo su i matori... slaba cirkulacija i tako to :)
Nekako mi je sve ličilo previše na stari TG aranžman, nezanimljivo za 2022-gu god. Više mi prija da ih vidim u DriveTribe ili Our man in Japan pa sad i novu, Our man in Italy.

Rings of Powa odlična epizoda konačno

Neki novi klinci, neki novi klinci...

Ja od HoD odustajem, ovo sad mi je već previše budalaština. I to sa glumcima što su neke zamenili, neke ne, a neke zamenili na loš način. I baš mnogo gluposti. Već ste pomenuli sve što je i meni palo na pamet, pa nema ni smisla to sad da ponavljam. 😄

RoP nastavljam da gledam. Jasno, to neće biti kao u knjizi, ali kao što je neko već pisao ovde: to je serija (samo) bazirana na Tolkinu, i ništa više. Možda tako serija sama za sebe i ispadne OK.

Uff HoD 6 epizoda je baš smeće ,nešto mi vuče na parodiju fazon ..malo me podsetila na Back to the future trip gde imaš Kralja Viserys metuzalema koji ima kao 1000 godina (sarcasm on ) a onaj lepotan Ser Criston Cole nije ostario ni dan kroz sve 6 epizode 🤦 ovo se mora ogledati do kraja čisto radi zezanja.A imao sam velika očekivanja i početak sezone mi je baš prijao .

meni je interesantno koliko se bunite vi koji ste citali knjige,a ocigledno je da je serija kao i HOD snimana za sire narodne mase tj one koji nisu citali
i uglavnom je ta grupacija zadovoljna sa obe serije..ROP mi je dobra u rangu LOFR ali posto je serija treba ocekivati razvodnjenu pricu.HOD mi je losa od GOT vise me podseca na tudors npr za sada,ali verujem da ce se promeniti

a ocigledno je da je serija kao i HOD snimana za sire narodne mase tj one koji nisu citali
i uglavnom je ta grupacija zadovoljna sa obe serije
Obe serije a i dobra većina današnjih serija su snimane za ljude koji nisu pročitali ni jednu knjigu dobrih 20 godina, minimum.
Ajd što su snimane za takve nego izgleda da ih poslednjih nekoliko godina i pišu ljudi koji se uklapaju u isti taj opis?

Vizuelno mozda, ali je vrhunac blasfemije i upropascavanje tolkinovog dela i citavog lore-a koji je besramno izmenjen!
Kako ga to u upropaštava? Molim te pojasni.
Njegova dela nista ne moze da unisti.
Ovo je samo jedna nadogradnja Tolkinovog sveta, pored brojnih igara koje pokrivaju razna doba srednje zemlje.
Infantilno je to stalno kukanje tobož fanova Tolkinovog lore-a.
Neumorni ste, majke mi. A tek kad vidim ove inostrane fanove koliko su zatucani i koliko uzivaju da pljuju po seriji 🤮🤮🤮.
Ja sam sve procitao od Tolkina, pa opet uzivam u ovoj seriji, kao i u prethodnim filmovima. Ne mora sve da bude po knjigama. Dozvoljene su improvizacije rezisera i scenarista, cak i po ugovoru sa vlasnicima Tolkinovog nasledja.

Upravo to! Štaviše, mnoge će ovo navesti da pričitaju knjigu, da vide pravu stvar!

Pa nema veze, neka i predstave oni 100 godina radnje u seriji kao da se sve dogodilo za par godina. Bolje i to nego da pokušavaju da urade skroz kako treba, pa da zeznu kao u HoD ko bi koliko trebao da je star, i slično. A da ne govorimo da je daleko jednostavnije pratiti radnju kroz skokove kroz vreme čitajući knjigu nego gledajući seriju s epozodama od po maksimum sat vremena.

I neka i promene Galadrijelu, neka im, manje spojluju prave knjige onima koji će ih čitati.😄

Ja eto Foundation nisam čitao, ali nakon gledanja serije baš imam želju, i u tom smislu mi je drago što svi kažu da je razlika u radnji drastična.😄

Nije mi jasno zašto uopšte gledate nešto što vam se ne sviđa i kukate 5 stranica unazad.

Meni se HotD sviđa iako nije u nivou GoT, a nisam ni očekivao da će biti.

S druge strane RoP nisam ni počeo da gledam jer ne mogu da svarim neke izmene koje su napravljene. Ali pomirisio sam se sa tim i to je to.

Šta dobijam od toga što ću ovde da hejtujem pred svima? Kome nešto ne odgovara, ne treba ni da gleda.

Sa poslednjim epizodomama, cini mi se da tRoP ide na gore, a HoD na dole, u smislu onoga sto smo ocekivali i sta dobijamo...

Ovo je samo jedna nadogradnja Tolkinovog sveta
Objasni ti pojam nadogradnje. To znaci da svako ko pozeli i da pare moze da menja i izmislja kako zeli? Ne zelim dalje da ulazim u raspravu, svako ima pravo na stavove i da mu se svidja ili ne i zavrsicu sa odgovorom na pitanje kako ga upropascuje.Tvorci serije su nasli za shodno da prikazu da je u ovoj epizodi stvorena planina usuda naravno zbog spektakla i ostavljanja utiska a nema veze sto je to notorna laz i prekrajanje. Tu planinu je stvorio melkor hiljadama godina unazad i oduvek je bila aktivni vulkan a ne jeloustoun koji je eksplodirao onda kada su tvorci serije to odlucili.

Poslednja izmena od urednika:
Da li je realno da nisi stavio u spojler to sto si napisao?!

Nisu oni prikazali da je stvorena tada.
Prikazali su da je tada eruptirala, ocigledno prvi put, posle mnogo vekova.
Sto je i u Tolkinovim delima isto prikazano.
Razlika je u tome sto je u njegovim delima to prikazano kao prirodna pojava, a u tRoP nije tako.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno