Šta je novo?

iPhone 14

 
Malo utisaka posle dan igranja i prelaska sa 11 pro:
  • Sve je mnogo fluidnije. Animacija su super i imam utisak i da su bolje nego na iPad pro sa kojim upoređujem.
  • Kamera je bolja, ali nije neka dramatična razlika. Svakako, sjajna.
  • Dynamic island je super, ali ga stalno vidim😀 Da vidim da li će biti isto, ali notch nisam primećivao uopšte.
  • Ova kameta i grba na leđima je nešto apsolutno najgore estetski.
  • Baterija obećava, mada ne mogu da procenim još.
  • Ekran je drastično bolji (svetliji).
 
Naravno da je sve bolje kada imas 120Hz u odnosu na 60Hz sa 11P. Kamera koliko vidim nista nije bolja u odnosu na 13P/PM, baterija isto, jedini plus je AOD i malo bolji CPU.
 
Evo mojih utisaka nakon nedelju dana.

Ostrvo je super ali me i nervira zato što kada imam nešto aktivno ne vidim imam li mobilnog interneta i na kom tipu sam mreže što mi je ovih dana bilo itekako bitno zato što mi na lokaciji skače sa LTE na Edge - koji je skroz neupotrebljiv a kada mi je ostrvo aktivno to ne mogu ni da vidim, a možda baš tada čekam bitnu viber poruku ili poziv.

Ljubičasta boja mi je savršena, jedina lepša mi je prošlogodišnja Pro Zelena.

Ekran je na suncu nestvarno dobar. Na grbava leđa sam se navikao a ko nosi masku neće mu biti neki problem. Baterija je vrlo slična sa 13P kada je isključen AOD.

iOS 16 je meni osveženje, ali nije upeglan po Apple standardima i ima tu još puno potencijala da se nove funkcionalnosti dorade.

Prelazak sa 13P na 14P definitivno nema poentu. Ja sam uspeo da nadjem izgovor u tome što sam 13P dao Gospođi, da se otarasi Androida inače bi stvarno teško bilo opravdati prelazak. Realno i ko ima 12P može komotno da sačeka narednu godinu.
 
Naravno da je sve bolje kada imas 120Hz u odnosu na 60Hz sa 11P. Kamera koliko vidim nista nije bolja u odnosu na 13P/PM, baterija isto, jedini plus je AOD i malo bolji CPU.
Zato i kažem da upoređujem sa iPad pro, koji je prvi dobio 120hz ekran kod epla.

A AOD sam i zaboravio da pomenem, koliko je bitan😀
Mislim, može biti koristan, ali apsolutno mogu bez njega.
 
Dynamic island je super, ali ga stalno vidim😀

Ostrvo je super ali me i nervira

Šala na taj račun 😃

85aqTxu.gif
 
Hahhahah realno i jeste za sprdnju, bas ruzno izgleda🤣
Za one koji imaju novi model pitanje, kako se ponasa u igricama?
 
Iskreno mislim da je koristan i dobro osmišljen kao pokušaj da se iskoristi ono što još uvek nije tehnički sazrelo da se izbaci na adekvatan način 😃

Ovo je napravlia grupa developer-a odavde

 
Blgari: Apple iPhone 14 Pro review

Nije mi jasno zašto se Apple odlučio za Quad Bayer senzor, ne postoji novija QB smartfon kamera koja se proslavila do sada, a sudeći po GSMA testu (i semplovima u alatu za poređenje) nije ni ova. Manje-više isti foto kvalitet kao kod 13 serije, samo malo da su ''utegli'' post-processing bile bi top.
 
Poslednja izmena:
Kako je dobar ovaj case na snimku, mislio sam ako uzmem da nosim bez maskice ili bilo cega, ali ovo izgleda bas dobro, uvek kada sam razmisljao da pazarim iPhone sam bio u fazonu da se skoro niko ne potrudi da obradi i ovaj deo oko samih sociva kamere. Meni licno ovo izgleda bas bas dobro, jos asocira na neki karbon look.....
Imam ja taj case za 13 pro. Odličan je i ne asocira nego jeste od karbonskih vlakana, osećaš i pod prstima. Ako voliš te minimalističke, naruči obavezno.
 
Poslednja izmena:
@Amortizzer Sad sam naprzio jos vise 😍 za koliko ti je stiglo ? Jel ide iz US ili ima negde u EU/UK ?

Inace evo malopre u iStyle-u u DC sam cackao malo i 14 Pro i Pro Max i mozda tripujem ( sebi trazim opravdanje ) , ali 14 PM je taman za nijansicu prihvatljiviji nego 13 PM , na 13 PM se bas osecaju ostre ivice, za 14 PM nisam imao takav utisak sad kad sam ga uzeo u ruke.
Budimo realni Pro verzija je idealna ergonomski, zaista savrsen uredjaj, ali eto zbog ekrana i mozda baterije ipak biram Pro Max....
Ova crna boja uzivo lepo izgleda, nije me raspametila kao sto sam se nadao, ali eto sa malo karbona bilo bi to kako treba 😁 meni licno i dalje najlepsa crna svojevremeno na 7 Plus ako se ne varam takozvana Jet Black.... sto ga ne kupih tada...
 
Poslednja izmena:
Jet Black varijanta se grebala kao luda i posle par meseci telefon nije ni na šta ličio, mada se slažem da je to bila najjača crna boja ikada na bilo kom telefonu
 
Svaki put kad uzmem pro max u ruke bio to 12 ili 13, bas sam srecan sto sam uzeo manji pro. Ovo sto su napravili je meni dimenzija po meri, da je samo malo jos laksi bilo bi bolje al' avaj.
 
bice laksi kada zamene stainless steel sa titanium :)
 
Pa i ja sam narucio petak ujutru preorder i nema ga danas. Jes da sam uzeo sigurno najtrazeniji ljubicasti PM 128gb, ali opet je bilo ujutru, dok se sajt raspadao..
Porucili smo isti. Mislim da ce biti cekanje prvenstveno za tu boju. Na primer na sajtu im im stoji da imaju na stanju crni model.
Dok obicno pro ima i u drugim bojama izuzev ljubicast naravno 😁

Ja sam ove godine htela da predjem na pro, ali sam odustala zbog baterij,prosto ne bih mogla da pristanem na losiju bateriju od 12 pro max koji imam.
 
Prelepo 😁 a neki dodatni troskovi ili samo cena sa sajta ?
 
Cena sa sajta + pdv koji plaćaš kuriru kad ti donese. E sad, meni je Latercase prijavio cenu pošiljke od 10 dolara umesto 50 pa sam pdv platio nekih 250 dinara, hvala im na tome....
 
Pitanje za apple care + .
Imam jedan US apple id i planiram da napravim srpski apple id na novom telefonu. Znaci mogu da napravim srpski nalog, potom se posle ulogujem na US nalog, uzmem apple care + i posle vratim na srpski nalog.
 
Nazad
Vrh Dno