Šta je novo?

[DISKUSIJA] Šta je trenutno najisplativije za kopanje

Posto sam odavno samo amaterski rudar, imam samo jedan mini rig sto kopa eth na hiveos... Jel kad menjam na drugo pravim novu farmu i sve i moram taj novi config fajl da iskopiram na usb...ili mogu samo da "azuriram" hiveos iz browsera. pitam jer mi taj rig nije lako pristupacan za fizicko povezivanje :)

Samo novi wallet i flight sheet i dodeliš tom rigu.

Kad se malo stabilizuje sve ovo ne bi bilo lose da se sagleda na kom algoritmu oprema moze da radi slicno kao i na Daggerhashimoto. Probala sam CuckooCycle i KawPow ali moram da drzim power na 100% za rzliku od Daggerhashimoto gde sam drzala na 65%.... U pitanju su 3060ti graficke .... bile nekad 3060 kad sam prvi put pisala na forumu al sam obrtala pa su stigle do 3060ti hahaha

Svaka karta, za dati algoritam, ima sweet spot
dok ovo ne legne ne moze se reci sta je najjisplativije / nastedljivije
kako god u svakom slucaju za tvoje karte (3060/ti/) ergo se sam za sebe namece

idealna prilika ko voli da surfuje na talasima
Trajace nekoliko dana.

promena diff zadnjih 7 dana

EGEM x 200
CLO x 35
ETHO x 8.8
EXP x9,5
ETC x3,3

Poslednja izmena:
Da, ERGO tu sam se smestila, a izgleda kao da trenutno svi pohitase tu , dif u nebesa. Upade sve u survival mod. Inace moze ERGO ako nekom zatreba - power 61%, mem 1200mhz , core - 200 i dobijam oko 154- 155 hashrate-a . Vent mi je na svim grafama 65% Sve su mi grafe ispod 50c gpu sem Palit koja je na 54c i nema sile da padne ispod toga. Sve su 3060ti... Moze da se izvuce 160 hashrate sa meorijom na 1300mhz ali ja cuvam svoju opremu....
NB miner LHR edition.

Sa drugim algolitrima em manja zarada em vise struje i udara na opremu. Tezak kanal. Sta da kazem drz mo se u ovom ekspicitnom survival okruzenju.

Situacija je takva da je kopanje neisplatljivo, cak i na jeftinoj struji. Mi mozemo samo da prebacimo prekidac na "0" a vlasnicima projekata je da drese kesu tj da dignu cenu kupujuci svoj projekat (ako su ozbiljni). Ako ne to bi bilo to.

Došlo je vreme da se kopa samo noću.. 8 sati noćne tarife pa koliko se izvuče.

Ja sam mesečno imao potrošnju oko 615 KWh za celu kuću..nisam ulazio u crvenu tarifiu. Bilo je oko 400 skupe i 200 jeftine. Lično mislim da je i noću samo nesiplativo da se majnuje…

Kad je ovakva situacija bolje je kupiti kripto za novac kojim bi se platila struja.

Kad je ovakva situacija bolje je kupiti kripto za novac kojim bi se platila struja.
Jeste, a ko ima veću malo farmu i struju pokriva od prodaje jednog dela nakopanih novčića. Jedan, dva, tri, riga koliko mozes da pokrijes struju od drugih izvora prihoda

Jeste, a ko ima veću malo farmu i struju pokriva od prodaje jednog dela nakopanih novčića. Jedan, dva, tri, riga koliko mozes da pokrijes struju od drugih izvora prihoda
Kako dođe do te računice?

Šta god da se rudari sad je neisplativo čak i kad bi 4-5 puta skočila cena novčića. Tako da se sve svodi na nadu.

Kako dođe do te računice?
Ne znam na sta kokretno mislis, evo primeri, kum ima dva rig-a, kuci mu stoji od plate placa racune za njih i sad mu rade, zet ima mini farmu oko 10-ak rig-ova, svaki mesec sto nakopaju deo proda da plati struju i odrzavanje jer to ne moze od plate velika je cifra, sad su mu ugašeni.

Pozdrav, imam 1080ti pa me interesuje sta bih sa njima mogao da kopam, treba mi mala popmoc oko pull i kopaca.... Hvala. Moze odgovor i private .

Jesi čuo za sajt whattomine? Ukucaš tamo koliko kartica imaš i odmah vidiš da li ti se isplati ili ne? Ili čitaš prethodne postove i vidiš da svi pišu da se ništa ne isplati trenutno?

Ko je ovde bio 2019/2020... Zna da je i tada bilo teško..

Svi su u istoj situaciji... Samo je pitanje ko će opstati do kraja...
Ja sam na kaspi 100% bar mesec dana... All in 😂

Toliko mogu da pokrijem troškove... I onda cu videti...

Ili će diff dole ili će coini gore.. Ovako teško da će ici

Vrh Dno