Pa uzmi AP, Perferu možda su one dobre klime.Taj Fujitsu je i bio u opticaju pored Gree, očekivao sam neke skuplje modele.
Meni nije jasno da Fujitsu asyg12lmce ima energetske oznake A/A+ a jeftinija i navodno slabija GREE eco plus pular 12 ima A++/A+++ hlađenje/grejanje???Baš sam gledao ovaj apsurd i na Fujitsu zvaničnim dokumentima i Euroventu, i stvarno KTMA ispada značajno slabija za grijanje, od malo jeftinije LMCE i mnogo jeftinije LLCE :/
Kako su kinezi basnoslovno poskupili, odlučio sam da tu u Srbiji pazarim ili LLCE (63000) ili LMCE (72 000), pošto me ovdje kinez dođe skoro iste pare :/
Fujitsu Luca 14 je oko 100k mislim da bi tebi za taj prostor odgovarala KMTA18 mada ona prelazi sumu koju bi odvojio košta negde 130k.Ili LFCA18 za 120k.Treba mi pomoc oko odabira klime kao i gde da postavim klime, za pocetak sam mislio na desnom zidu iznad dvokrilnih vrata, ali ne znam koji model/marka. Vise za hladjenje i malo dogrevanje jer imam podno grejanje. Izolacija je dobra. Budzet oko 100k
Pre nego što montirate unutrašnje jedinice dobro pogledajte koliko će biti visoko od poda i udaljene od plafona.Ukoliko rešite da spustite plafone kasnije da ne bi bilo problema.
Meni majstor rece bas za ovu BEHPI Beko 12-icu - taman toliko da izdrzi garanciju a onda je bacis u djubre...Kakve su Beko inverter klime?
Vidim model BEHPI 120/ BEHPI 121 je na akciji za 40000 din. Uzeo bi ako je ok.
Evo uputstvo za LMCE.Pogledaj podKratko pitanje, rodjak u nedelju namesta 07LM i 09LM na drugom spratu kuce. Najprakticnije mesto za spoljne je da mu budu na oko 2-2,5m od kote zemlje. Te dve manje sobe na 2. spratu nemaju terase, te je iz mnogo razloga dobro da klime budu dole. To je staza oko kuce, juzna strana, tu nikome nece da smetaju, a bice kasnije i njemu lakse za ciscenje. Instalacija bi bila oko 7 i oko 8m uvis.
Nema nikakve veze sto ce spoljne da budu bar 6m nize od unutrasnjih ili ima veze ? Majstor hoce da mu ih kaci visoko gore, tj odmah ispod prozora, uz objasnjenje da je mnogo velika visinska razlika, pa ce gubiti kapacitet., ukoliko ih postavi dole iznad staze.
Klima radi ,za vreme tih meseci, 24/7, naravno..?Meni je prosek za decembar, januar i februar oko 3500-4000 din po mesecu.
Novembar, mart i april su manje, oko 3000din.
Nemam posebno brojilo, već merač na utičnici, pa uzimam da je 1kW=10din.
Ali kod mene je dobro izolovana kuća, grejem 80ak m2.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari