Ko ce da hejtuje AMD ako ne ti...Već je postao, samo ljudi da skontaju...
Ne rukovodi se tim cenama jer ih ne ažuriraju. Uvek ih kontaktiraj i pitaj za trenutnu cenu. Sinoć sam gledao cene na mađarskom Iponu i to je ono šta sam ti napisao...pitaj ih i proveri.na kupujemprodajem.
FSP CST350 Plus je mnogo bolja opcija za mATX konfiguraciju, ako imas mogucnosti, prodaj to Chieftec i uzmi FSP (osim ako ti Chieftec specificno odgovara zbog oblika, unutrasnjeg rasporeda, duplo manje cene, onda je sasvim okOdlucio sam da pravim najmanju mATX konfiguraciju pa sam kupio Chieftec HO-11B, ima ga kod nas.
Najbolji klon SAMA IM01 kucista, em ima odlican meshfilter napred (kao Phanteks/Lian Li), koji odlicno sluzi da se evakuise toplota od graficke, em ima 2x USB-C (10GB/s). Jedini problem je sto ima losiji mesh sa strane od NR200P, pa najverovatnije malo losije CPU/GPU temp.ovo fsp kuciste deluje jako zanimljivo.
Ne znam koliko ima svrhe cekati, moze lako da se doceka januar/februar/mart.Ako možeš, ne bi bilo loše sačekati jer i jedni i drugi će vrlo skoro da izbace nove procesore...
SFX napajanje vidim da nema ispod 10.000 din![]()
10300 din je najbolja cena, Cene kod madjara su jos vece nego/slicne kao kod nas. Cooler Master V650 SFX (Tier 1) je bolji od FSP Dagger/Dagger Pro (Tier 2).Od SFX napajanja imaš kod nas Cooler Master V650 SFX Gold za 95€ i FSP Dagger Pro 650W za 115. Oba bi trebalo da su solidna. Da li FSP vredi 20€ više, ne bih znao da ti kažem.
Pazi...ako baš hoćeš kompaktnu mašinu i ne želiš da potrošiš mnogo, ja bih ti rekao da batališ ITX.
Prodaj taj NR200 ili ga čuvaj za bolja vremena, i uzmi FSP CST350 Plus, 80€ kod nas (ako ga ima). Neznatno veće od NR200 (22L vs. 18.5, 1.5cm duže i 1 cm više od NR200), razliku u veličini nećeš ni osetiti, ali prima mATX ploče koje su jeftine i ima ih gomila, kao i ATX napajanja do 150mm dužine. Mnogo više slobode i mnogo manje para...
Nije, eno gore stavih link, ima savrsena bela ploca za belo kuciste za @fox_87, cak nije ni toliko skuplje.Lakše je naći ploču i PSU za ovaj FSP nego ITX/SFX za CM.
Jeste bolje / lepse svakako, nerviraju me na Chieftecu ovi 3.5, 5.25 otvori ali je zato kraci i tanji od tog FSP-a sto mi odgovara prostoru gde je namenjen.FSP CST350 Plus je mnogo bolja opcija za mATX konfiguraciju, ako imas mogucnosti, prodaj to Chieftec i uzmi FSP (osim ako ti Chieftec specificno odgovara zbog oblika, unutrasnjeg rasporeda, duplo manje cene, onda je sasvim ok
Nije, eno gore stavih link, ima savrsena bela ploca za belo kuciste za @fox_87, cak nije ni toliko skuplje.
Poprilicno vece kuciste (za 10L). i jos ogranicenije za visinu hladnjaka za CPU (CST350 Plus prima jos 5mm vise, cak 158mm tehnicki). Samo ako bas moras da ustedis tih par hiljada dinara, treba ti taj oblik za prostor kuci. Inace je FSP CST350 Plus bolja kupovina u svakom pogledu.A šta misliš o CI-01B-OP, iste je visine i dubine kao i taj FSP ali je skoro pa duplo šire (cube dizajn). Cena mu je pedesetak evra.
Slicno uporediva napajanja/ploce, nije razlika u ceni toliko velika (nisam siguran ni da li je vise od 5000 din skuplje, cak i ako se ode na najeftinije ploce + 4000 seriju amd procesor, ili 12100F procesor i najeftiniju H610/B660 plocu). Gigabyte Z590i je samo 17000 din. To je jedva 1000 din skuplje od B550 TUF ploca. a 5600 naspram 11400F, 5600 je 3000 din skuplji.Kako nije? Idu klasične mATX ploče i ATX napajanje.
Bela boja, 2x M.2 slot-a za disk-ove, brzi USB, vise komada USB-a, USB-C.Ne znam sto bacate pare na te preskupe itx ploce?
Ovo je extra, najeftinija opcija, + su same ploce sivkaste [sa sveltom sivom pa se lepo uklapa sa belim kucistem], samo treba biti oprezan, jer:H610M-HDV/M.2 R2.0
H610M-HVS/M.2 R2.0
i moze da kupi 12100f
Ako ide na intel, ova najjeftinija opcija dolazi u obzir ali samo R2.0 revizija ploca, jer ona staje u NR200P, i ima M2 slot. Ima kod madjaraBela boja, 2x M.2 slot-a za disk-ove, brzi USB, vise komada USB-a, USB-C.
Ovo je extra, najeftinija opcija, + su same ploce sivkaste [sa sveltom sivom pa se lepo uklapa sa belim kucistem], samo treba biti oprezan, jer:
1. ove kod nas u domacim prodavnicama nemaju M.2 slot nijedan
2. takodje H610M-HDV/M.2 je duza, i nece stati (ako je slika dobra na iponu)
3. izgleda nema na stanju H610M-HVS/M.2 modela kod madjara
Npr. ono što je sigurno je Mugen 5. Njega ima kod Madjara (~75e). Bolja opcija je Fuma 2 ali samo u Nemačkoj. Sigurno ima još nekih varijanti.Ja sam vise za Micro ATX, ali pitanje koji kuler staviti u ovaj FSP? Arctic Freezer A35 ne moze, 3mm je veci...
Pa to mi je nesto previse novca za cooler, jer ja ne overklokujem nista. A vodeni Arctic mi je isto bacanje para.Npr. ono što je sigurno je Mugen 5. Njega ima kod Madjara (~75e). Bolja opcija je Fuma 2 ali samo u Nemačkoj. Sigurno ima još nekih varijanti.
Zavisi šta ćeš da hladiš i koliko ti je tišina bitna.Pa to mi je nesto previse novca za cooler, jer ja ne overklokujem nista. A vodeni Arctic mi je isto bacanje para.
Trenutni Artic i30 mi hladi vec 10 godina na istoj pasti, nema da mrdne.![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari